Sähköautoilu koukuttaa

Sähköautoilijat ovat poikkeuksellisen tyytyväisiä valintaansa: 98 % heistä suosittelisi sähköautoilua tuttavalleen. 

Selvitimme sähköautoasiakkaidemme mietteitä kyselytutkimuksella. 

Valintaan ollaan tyytyväisiä, sähköllä ajetaan myös jatkossa

Sähköautoilijat ovat poikkeuksellisen tyytyväisiä valintaansa: 98 % heistä suosittelisi sähköautoilua tuttavalleen. Lähes jokainen ottaisi myös seuraavaksi autokseen sähköauton.   

”Mitä pidempään on sähköautoillut, sitä tyytyväisempi on, eikä paluuta muuhun käyttövoimaan ole. Tämä ennakoi Suomen autokannan sähköistymisen kiihtyvän edelleen”, toteaa sähköautovakuutusten tuotepäällikkö Janne Sivenius Ifistä.

Joka viides sähköautoilija kertoo täyssähköön siirtymisen lisänneen ajamista. Ajon lisääntymistä autoilijat perustelevat yleisimmin edullisuudella ja ajomukavuudella.

Miksi sähköautoon on päädytty?

Auton lataaminen ei aiheuta ongelmia

Yli 90 % sähköautoilijoista ei pidä auton lataamista hankalana. Jo kahdella kolmesta sähköautoilijasta on kotona oma latausasema. Matkojen suunnittelun latausten mukaan on kokenut haastavaksi vajaa kolmannes sähköautolla ajavista. Myös kolmannekselle pakkanen on vaikuttanut autoiluun.

”Tesla-kuskit erottuvat muista sähköautoilijoista: Heillä on selvästi muita harvemmin haasteita lataukseen tai pakkaseen liittyen. Myöskään ohjelmisto-ongelmia Tesla-kuskit eivät ole kokeneet juuri lainkaan”, kertoo Janne Sivenius Ifistä.

Sähköautoilija haluaa kattavan vakuutuksen

Sähköautoilijoiden mielestä on tärkeää, että vakuutus kattaa sähköauton tyypillisiä osia ja laitteita, kuten akun, lataustarvikkeet, lasikatot sekä erilaiset tutkat ja kamerat.

”Sähköautoilijat ovat tietoisia autojen korkeista korjauskustannuksista. Kustannukset vaihtelevat paljon eri automerkkien ja -mallien välillä, mutta erityisesti akuston vauriot ovat tyypillisesti kalliita. Kustannus voi olla kymmeniä tuhansia euroja ja joskus lähennellä jopa auton hintaa”, kertoo Janne Sivenius.

Sähköauton akusto kuuluu Ifin autovakuutukseen muiden normaalien osien tapaan. Vakuutukseen kuuluu myös latausjohto. Ifin laaja kotivakuutus puolestaan kattaa kotilatausaseman.

Artikkelin tiedot perustuvat Ifin kyselytutkimukseen, johon vastasi huhti-toukokuussa 2023 yhteensä 306 täyssähköautoilevaa Ifin asiakasta. Kyselytutkimuksen toteutti Ifin toimeksiannosta Sales Questor Oy.

If on vakuuttanut Suomessa jo yli 10 000 yksityisasiakkaiden sähköautoa. Vuoden 2023 aikana niiden määrä on kasvanut yli 40 prosentilla ja lähes kolmannes uusista sähköautoilijoista onkin valinnut Ifin autovakuutuksen.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.