Tunnistaudu Omille sivuille Mobiilivarmenteella

Mobiilivarmenne on puhelinoperaattorien tuottama palvelu, jonka avulla voit varmentaa henkilöllisyytesi matkapuhelimella. Ottamalla mobiilivarmenteen käyttöön voit käyttää sitä myös tunnistautumiseen, kun kirjaudut Ifin Omille sivuille, henkilökohtaiseen vakuutusten verkkopalveluusi. 

Varmennetta käytät kirjautuessasi erilaisiin verkkopalveluihin sekä sähköisissä allekirjoituksissa. Palvelu on helppokäyttöinen, turvallinen ja toimii kaikissa matkapuhelimissa.

If otti käyttöön Mobiilivarmenteen ensimmäisenä vakuutusyhtiönä Suomessa. Voit ​käyttää mobiilivarmennetta, kun kirjaudut Omille sivuillesi hoitamaan vakuutusasioita, tekemään vahinkoilmoitusta tai hyväksymään vakuutusehdotusta. Mobiilivarmenne toimii kirjautuessa samoin kuin verkkopankkitunnuksesi eli varmentaa henkilöllisyytesi.

Kirjaudu Omille sivuille

Mobiilivarmenteen etuja

 • Matkapuhelin on aina mukana
 • Helppo käyttää, vain yksi tunnusluku
 • Soveltuu laajasti erilaisiin palveluihin, missä tarvitaan tunnistamista tai allekirjoitusta
 • Palveluntarjoajien lisääntyessä mobiilivarmenteen käytöstä tulee osa päivittäistä asiointia

Varmenteellista puhelinta tulee käyttää ja säilyttää huolellisesti

 • Säilytä ja käsittele puhelinta ja siinä olevaa varmenteellista SIM-korttia huolellisesti. Kaikki varmenteella tehdyt tapahtumat ovat juridisesti sitovia ja sinä olet niistä henkilökohtaisesti vastuussa.
 • Tunnusluku on henkilökohtainen, älä luovuta sitä muiden käyttöön. Älä tallenna tunnuslukua puhelimesi muistiin tai säilytä tunnuslukua sekä puhelinta samassa paikassa. Toimintaohje on siis vastaava kuin pankki- tai luottokortin käsittelyssä.
 • Noudata varovaisuutta käyttäessäsi varmennetta julkisella paikalla, vältä tunnusluvun joutumista tuntemattoman henkilön tietoon.
 • Jos epäilet tunnusluvun paljastuneen, vaihda se välittömästi puhelimen palveluvalikossa tai ota yhteyttä operaattorin asiakaspalveluun liittymän ja varmenteen sulkemiseksi.
 • Aktivoi varmenteen häirinnän estokoodi. Tällä tavoin voit estää mahdolliset häirintä- ja tunnusluvun kalasteluviestit.
 • Älä koskaan vastaa puhelimeesi saapuvaan tunnistuspyyntöön, mikäli et ole kyseisellä hetkellä aloittamassa asiointia tai vahvistamassa tapahtumaa viestissä mainitussa palvelussa.
 • Jos puhelin katoaa, ota välittömästi yhteys operaattorisi asiakaspalveluun liittymän ja varmenteen sulkemiseksi. Varmenteen saa uudelleen käyttöönsä rekisteröimällä uuden varmenteen uudelle SIM-kortille.

Lue lisää mobiilivarmenteesta:

www.mobiilivarmenne.fi

www.elisa.fi/varmenne

www.dna.fi/mobiilivarmenne

www.telia.fi/kauppa/palvelut/mobiilivarmenne

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.