Matkavakuutuskortti matkalle mukaan

Nyt matkavakuutuskortin mukaan ottaminen on helpompaa kuin koskaan, sillä If tarjoaa jatkossa asiakkailleen digitaalisen matkavakuutuskortin.

Matkavakuutuskortti toimii ulkomailla konkreettisena todisteena siitä, että sinä sekä mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi tai lapsenlapsesi olette kaikki matkavakuutuksen piirissä.

Kun näytät matkavakuutustodistusta Ifin sopimuslääkärillä, lääkärilaskut tulevat yleensä suoraan Ifiin, eikä sinun tarvitse huolehtia niistä.

Matkavakuutus digikortti

Digitaalinen matkavakuutuskortti on aina mukanasi

Digitaalisen matkavakuutuskortin saavat kaikki matkavakuutusasiakkaamme olipa kyseessä sitten jatkuva tai määräaikainen matkavakuutus. Löydät sen heti matkavakuutuksen ostamisen jälkeen Omilta sivuilta, joita käytät helpoiten If Mobiili -sovelluksella matkapuhelimellasi missä päin maailmaa oletkin. Poikkeuksena ovat pitkät, yli 45 vrk, kestävät matkat, jolloin kortti on käytettävissä muutaman päivän viiveellä.

Maksuton kortti on tietopankkisi maailmalla

Digitaalinen matkavakuutuskortti on maksuton, ja sillä todistat matkavakuutuksesi voimassaolon matkalla. Lisäksi löydät siitä kaiken tarvitsemasi tiedon sairastuessasi ulkomailla. Kortti sisältää puhelinnumerot Ifin hätäpäivystykseen, linkin vahinkoilmoitukseen sekä tietoa sopimuslääkäreistä ja toimintaohjeita vahinkojen varalle. Käytä sitä siis myös tietopankkinasi maailmalla.

Jos käytät matkavakuutuskorttia matkapuhelimestasi matkalla, tarvitset nettiyhteyden. Voit ottaa kortista etukäteen myös kuvakaappauksen puhelimeesi, jolloin nettiyhteyttä ei tarvita.

Toimiiko muovinen matkavakuutuskortti vielä?

Jos sinulla on muovinen matkavakuutuskortti, sekin käy edelleen todisteena matkavakuutuksen voimassaolosta.

Emme lähetä enää uusille vakuutetuille muovisia kortteja. Voit myös tulostaa Omilta sivuilta paperisen matkavakuutustodistuksen matkalle mukaan niin halutessasi. 

Järjestöjen matkavakuutukset

Jos sinulla on Ifin matkavakuutus ammattiliiton tai järjestön kautta, liittosi jäsenkortti toimii myös matkavakuutustodistuksena. Jos jäsenkortti katoaa tai on virheellinen, pyydä uusi kortti järjestöstäsi. 

Järjestöjäsenenä saat liittosi ottamien vapaa-ajan matkustajavakuutusten todistukset kätevästi Omilta sivuilta

Digimatkavakuutuskortti puhelimessasi

 1. Avaa If Mobiili -sovellus ja valitse Omat vakuutukset.
 2. Valitse seuraavaksi If Matkavakuutus.
 3. Avaa Digitaalinen matkavakuutuskortti.

Lue lisää If Mobiili -sovelluksesta.

Lataa If Mobiili

Matkavakuutustodistukset Omilla sivuilla

Jos et halua tai voi käyttää digimatkavakuutuskorttia, voit ladata matkavakuutustodistuksen Omille sivuille pdf-tiedostona. Voit ladata sen ja käyttää matkalla sitä sähköisesti tai tulostaa paperisen version.

Matkavakuutustodistus viisumia varten eli viisumitodistus

Jotkut maat vaativat, että sinulla on oltava matkavakuutus voimassa saadaksesi viisumin. Tällöin tavallinen matkavakuutustodistus tai matkavakuutuskortti ei yksinään riitä, vaan tarvitset erillisen matkavakuutustodistuksen viisumia varten eli niin sanotun viisumitodistuksen.

Esimerkiksi Venäjän viisumia varten tarvitset matkavakuutuksen koko Venäjällä oleskelun ajaksi sekä erillisen todistuksen matkavakuutuksesta viisumia varten.

Nämä todistukset löydät Omilta sivuilta pdf-tiedostoina. Mikäli vakuutus on hankittu ammattiliiton tai järjestön kautta, saat viisumistodistuksen soittamalla asiakaspalveluumme.

Lue lisää Venäjän viisumikäytännöistä ja uudesta sähköisestä viisumista.

Näin tilaat todistukset Omilta sivuilta

Puhelimessasi käytät Omia sivuja entistä helpommin, kun lataat If Mobiilin.

 1. Paina digitaalisessa matkavakuutuskortissa olevaa "Lataa pdf" -painiketta tai kirjaudu Omille sivuille ja mene ylävalikosta sivulle "Asiakirjat".
 2. Liiku Asiakirjat-sivulla hiukan alaspäin ja valitse "Tilaa uusi todistus" otsikon "Todistukset, oppaat ja ehdot" alapuolelta.
 3. Valitse haluamasi todistus  valikosta "Valitse todistus".
 4. Valitse halutessasi todistuksen kieleksi ruotsi suomen sijaan. Matkavakuutustodistus sisältää joka tapauksessa englanninkielisen osion.
 5. Valitse "Tilaa" ja lataa tai tulosta asiakirja itsellesi.

Siirry Omille sivuille

  Puuttuuko sinulta Ifin matkavakuutus? 

  Ei hätää, laske hinta vakuutuksellesi helposti netissä ja tilaa heti. Meiltä löydät sopivan vaihtoehdon omiin reissutarpeisiisi.