Matkavakuutustodistus matkalle mukaan

Nappaa matkavakuutustodistus mukaan aina matkalle – siitä on apua, jos tarvitset lääkäriä reissussa. Matkavakuutustodistuksen tai viisumitodistuksen saat ilman odottelua kätevästi Omilta sivuilta.

Matkavakuutustodistus toimii ulkomailla konkreettisena todisteena siitä, että sinä sekä mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi tai lapsenlapsesi olette kaikki matkavakuutuksen piirissä.

Kun näytät matkavakuutustodistusta Ifin sopimuslääkärillä, lääkärilaskut tulevat yleensä suoraan Ifiin, eikä sinun tarvitse huolehtia niistä.

Tulostettava matkavakuutustodistus

Jos sinulla on määräaikainen matkavakuutus tai tarvitset matkavakuutustodistuksen nopeasti, voit ladata matkavakuutustodistuksen Omilta sivuilta.

Saat todistuksen Omille sivuille heti PDF-tiedostona, joka on helppo ladata ja tulostaa paperiversioksi. Jos haluat, voit myös lähettää todistuksen omaan sähköpostiisi tai tallentaa puhelimeesi. Useimmiten lääkärissä käydessä voi riittää, että matkavakuutustodistusta esittelee puhelimen näytöltä.

Matkavakuutuskortti jatkuviin matkavakuutuksiin

Lähetämme kaikista uusista jatkuvista matkavakuutuksista muovisen matkavakuutuskortin, joka toimii kukkaroon sujahtavana matkavakuutustodistuksena. Toimitamme kortin kahden viikon kuluessa vakuutuksen alkamisesta.

Matkavakuutuskortti on voimassa yhtä kauan kuin vakuutuksesikin. Säilytä korttisi huolella. Jos korttisi katoaa tai rikkoutuu, voit tilata uuden kortin Omien sivujen kautta. Mikäli matkavakuutuskorttisi katoaa matkalla, hae Omilta sivuilta tulostettava versio matkavakuutustodistuksesta.

Järjestöjen matkavakuutukset

Jos sinulla on Ifin matkavakuutus ammattiliiton tai järjestön kautta, liittosi jäsenkortti toimii myös matkavakuutustodistuksena. Jos jäsenkortti katoaa tai on virheellinen, pyydä uusi kortti järjestöstäsi. 

Matkavakuutustodistus viisumia varten eli viisumitodistus

Jotkut maat vaativat, että sinulla on oltava matkavakuutus voimassa saadaksesi viisumin. Tällöin tavallinen maktavakuutustodistus tai matkavakuutuskortti ei yksinään riitä, vaan tarvitset erillisen matkavakuutustodistuksen viisumia varten eli niin sanotun viisumitodistuksen.

Esimerkiksi Venäjän viisumia varten tarvitset matkavakuutuksen koko Venäjällä oleskelun ajaksi sekä erillisen todistuksen matkavakuutuksesta viisumia varten.

Saat todistuksen Venäjän viisumia tai muuta viisumia varten kaikkein helpoiten Omien sivujen kautta PDF-tiedostona, joka kannattaa myös tulostaa matkalle mukaan. Mikäli vakuutus on hankittu ammattiliiton tai järjestön kautta, saat viisumistodistuksen soittamalla asiakaspalveluumme.

Lue lisää Venäjän viisumikäytännöistä ja uudesta sähköisestä viisumista

Näin tilaat todistukset Omilta sivuilta

Puhelimessasi käytät Omia sivuja entistä helpommin, kun lataat If Mobiilin.

 1. Paina digitaalisessa matkavakuutuskortissa olevaa Lataa pdf -painiketta tai kirjaudu Omille sivuille ja mene ylävalikosta sivulle Asiakirjat.
 2. Liiku Asiakirjat-sivulla hiukan alaspäin ja valitse Tilaa uusi todistus otsikon Todistukset, oppaat ja ehdot alapuolelta.
 3. Valitse haluamasi todistus  valikosta Valitse todistus.
 4. Valitse halutessasi todistuksen kieleksi ruotsi suomen sijaan. Matkavakuutustodistus sisältää joka tapauksessa englanninkielisen osion.
 5. Valitse Tilaa ja lataa tai tulosta asiakirja itsellesi.
  • Nainen katsoo älypuhelinta ja nojaa matkalaukkuun

   If Mobiilissa vakuutusasiat hoituvat lennossa

   Myös matkavakuutustodistus kulkee aina mukanasi.

   Lataa sovellus
  • Matkavakuutus kotimaassa

   Ifin matkavakuutus on edullista laajentaa kattamaan kotimaanmatkat.

   Laajenna kotimaahan
  • Matkatavaroita auton päälle pakattuna

   Korvaako matkavakuutus?

   Mitä matkavakuutus korvaa ja mitä sairastuminen ulkomailla voi maksaa?

   Tutustu esimerkkeihin