Markkinoiden kattavin turva

Vauvavakuutus syntymättömälle lapselle

 

Markkinoiden kattavin turva vauvallesi

​​​Olemme jakaneet vauvavakuutuksen kahteen osaan: Odotusajan vakuutus korvaa lapsen synnynnäisiä sairauksia ja vammoja, ja Lapsuusajan vakuutus korvaa syntymän jälkeisiä sairauksia ja vammoja.

Lapsi kannattaa vakuuttaa jo raskauden aikana, jotta synnynnäiset sairaudet ja vammat korvataan, mutta myös sen vuoksi, että tällöin saat lapsen sairaus- ja tapaturmavakuutuksen voimaan heti syntymästä lähtien.

Mikäli etsit lapsen sairaus- ja tapaturmavakuutusta jo syntyneelle lapsellesi, tutustuthan If Lapsivakuutukseen >


 • Ainutlaatuista turvaa syntymättömälle vauvallesi

  ​​If Vauvavakuutus turvaa sekä synnynnäisiä että syntymän jälkeisiä vammoja ja sairauksia.

 • Korvausta vauvan sairaalahoidosta

  ​Vakuutus antaa lisäksi taloudellista turvaa vastasyntyneen joutuessa pitkäaikaiseen sairaalahoitoon.

 • Sairaus- ja tapaturmavakuutus voimassa heti syntymästä lähtien

  If Vauvavakuutus turvaa myös jo syntyneen lapsesi heti syntymästä lähtien 25-vuotiaaseen asti.

If Vauvavakuutus sisältää sekä Odotusajan että Lapsuusajan vakuutuksen

If Vauvavakuutus on markkinoiden kattavin vakuutus vauvallesi - se turvaa hänet sekä synnynnäisten sairauksien että syntymän jälkeisten sairauksien ja tapaturmien varalta.

Mitä Odotusajan vakuutus sisältää? Odotusajan vakuutus
Vastasyntyneen pitkäaikainen sairaalahoito

Maksamme 1 000 euron verottoman kertakorvauksen, jos lapsi on ympärivuorokautisessa sairaalahoidossa vähintään 30 päivää 3 ensimmäisen elinkuukautensa aikana.

Esimerkkinä tällaisesta tilanteesta voi olla keskosena syntynyt lapsi.

Korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi kattamaan vanhemmille aiheutuvia taloudellisia menetyksiä, kuten matkakuluja kodin ja sairaalan välillä.

Vastasyntyneen synnynnäinen vamma tai sairaus

Maksamme 10 000 euron verottoman kertakorvauksen, jos lapsella todetaan 6 kuukauden kuluessa syntymästä vakuutusehdoissa mainittu synnynnäinen sairaus tai vamma.

Korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi kattamaan vanhemmille aiheutuvia ansiotulonmenetyksiä tai kotiin tarvittavien muutostöiden kustannuksia.

Esimerkkejä korvaukseen oikeuttavista sairauksista:

 • vaikea tai syvä kehitysvammaisuus
 • vaikea CP-vamma
 • Downin oireyhtymä
 • raajojen puuttumat
 • sokeus


Mitä Lapsuusajan vakuutus sisältää? Lapsuusajan vakuutus
Sairauden ja tapaturman hoitokulut

Korvaamme sairaudesta tai tapaturmasta aiheutuneen hoidon kustannuksia 40 000 euroon asti. Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset ja laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet (myös lääkärin määräämät perusvoiteet). Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita.

Omavastuu: 150 euroa/vakuutuskausi

Yleisiä sairauksia, joista hoitokulujen korvausta haetaan ovat esimerkiksi:
 • korvatulehdus
 • poskiontelontulehdus
 • allergiat
 • ihottuma
Tapaturman hoitokulujen korvausta haetaan esimerkiksi liukastumisesta, putoamisesta tai kaatumisesta aiheutuneesta:
 • kolahduksesta
 • ruhjeesta
 • murtumasta

Fysikaalisen hoidon kustannukset

Korvaamme fysikaalisen hoidon kustannuksia yhteensä enintään viideltä käyntikerralta vahinkoa kohden, kuitenkin enintään 10 käyntiä vakuutuskaudessa (1 vuosi).

Mitä hyötyä tästä on lapsesi hoidossa?
Nykyisin monet vammat ja kiputilat hoidetaan fysioterapialla leikkauksen sijaan ja fysioterapian kustannukset voivat nousevat helposti satoihin euroihin.

Tyypillisiä fysioterapiaa vaativia vammoja ja sairauksia ovat esimerkiksi lapsella nopeaan kasvuun liittyvät kivut sekä liikkuessa syntyvät rasitusvammat.

Tapaturman aiheuttama pysyvä vamma

Korvaamme tapaturman aiheuttamasta pysyvästä vammasta verovapaan kertakorvauksen vamman vakavuuden mukaan. Vakuutusmäärä on 50 000 euroa.

Esimerkiksi:
Peukalon menetykselle on määritelty haitta-asteeksi 20 %, jolloin korvaus on 10 000 euroa.

Jos haitta-aste on 50 % tai yli, maksamme summan kaksinkertaisena. Esimerkiksi:
Molempien silmien täydelliselle sokeutumiselle on määritelty haitta-asteeksi 90 %, jolloin korvaus on 90 000 euroa.

Tapaturman aiheuttama kuolema

Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 5 000 euroa.

If Vauvavakuutuksen hinta

Ostaessasi Vauvavakuutuksen maksat ensin vain Odotusajan vakuutuksen (kertamaksu). Odotusajan vakuutuksen hinta on n. 74 € (max. 39-v. äiti) ja n. 219 € (40-41-v. äiti). Jos olet Ifin Etuasiakas, saat hinnasta etutasosi mukaisen alennuksen (10-16 %). Odotusajan vakuutuksen hinta on sama riippumatta siitä missä vaiheessa raskautta vakuutuksen otat. Mitä aikaisemmin vakuutus otetaan sitä parempi, koska äidin terveydentilassa tai raskauden kulussa voi tapahtua muutoksia, jotka vaikuttavat vakuutuksen myöntämiseen (esim. raskausajan diabetes).

Lapsen synnyttyä voimaan astuu Lapsuusajan vakuutus (lapsen sairaus- ja tapaturmavakuutus), jonka hinta on vuosikohtainen. Esimerkkihintoja: Hinta-arvio Helsingissä asuvalle If Etuasiakkaalle 460 €/vuosi ja muille 670 €/vuosi, Tampereella asuvalle If Etuasiakkaalle 360 €/vuosi ja muille 520 €/vuosi ja Kuopiossa asuvalle If Etuasiakkaalle 280 €/vuosi ja muillle 400 €/vuosi. Hinnat ovat arvioita. Lopullinen vuosihinta määräytyy lapsen syntymävuoden ja asuinpaikan sekä etuasiakkuuden perusteella. Olet If Etuasiakas, jos perheenne kotivakuutus tai auton kaskovakuutus on Ifistä.


mikä on vauvavakuutus?

Vauvavakuutus on vauvaa varten otettava sairauskulu- ja tapaturmavakuutus, joka korvaa vauvan synnynnäisiä ja syntymän jälkeen ilmenneitä vammoja ja sairauksia. Vauvavakuutus pitää ottaa viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa.​

​If Vauvavakuutus - Miten tulee toimia?

 1. Saat ostettua vauvavakuutuksen kätevästi verkkokaupasta (aikaisintaan raskausviikon 12 jälkeen, viimeistään 2 kk ennen laskettua aikaa).
 2. Oston jälkeen Omilla sivuilla täytetään terveysselvitys odottavan äidin terveydentilasta.
 3. Vahvistuksena vakuutuksen voimaantulosta saat vakuutuskirjan Omille sivuillesi.
 4. Maksa vauvavakuutuksen ensimmäinen osuus (kertamaksu) laskun eräpäivään mennessä.
 5. Ilmoita lapsesi henkilötiedot syntymän jälkeen Omilla sivuilla (viimeistään 2 kk syntymän jälkeen), jotta Lapsuusajan vakuutus astuu voimaan.
 6. Lapsuusajan vakuutus astuu voimaan ilman uutta terveysselvitystä
 7. Jatkossa maksu on vuosikohtainen ja saat siitä laskun Omille sivuillesi.
 8. Lapsellasi on sairaus- ja tapaturmavakuutus voimassa 25-vuotiaaksi asti.

MILLOIN OSTAN VAUVAVAKUUTUKSEN?

Vauvavakuutusta voit hakea jo raskausviikon 12 jälkeen, mutta viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Hakeminen edellyttää 9. raskausviikon jälkeen tehtyä ultraäänitutkimusta.

Jos etsit vakuutusta jo syntyneelle lapsellesi, tutustuthan lapsivakuutukseen​.

VAUVAVAKUUTUKSEN VOIMASSAOLO

Vauvavakuutuksen Lapsuusajan vakuutus on voimassa, kunnes lapsesi täyttää 25 vuotta. Vakuutus on voimassa kaikessa urheilussa (mukaanlukien kilpaurheilu ja riskialttiit lajit), kunnes lapsesi täyttää 12 vuotta. Tämän jälkeen voi vakuutukseen lisätä Urheiluturvan.

Huomaathan, että vauvavakuutus ei turvaa lapsen äitiä raskauden aikana.

TERVEYSSELVITYS OSTON JÄLKEEN

Vakuutuksen oston jälkeen tulevan äidin tulee vielä täyttää helppo selvitys terveydentilastaan. Terveysselvitys täytetään ja hyväksytään Omilla sivuilla. Terveysselvitystä varten ei tarvitse liittää mukaan lääkärintodistuksia. Otamme yhteyttä tilanteissa, joissa tarvitsemme lisätietoa.

Huomaathan, että vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen tekemistä. Lähetämme vakuutuskirjan vakuutuksen astuessa voimaan. Useimmiten päätös vakuutuksen myöntämisestä tulee vuorokauden sisällä.

Odotatko kaksosia?

Jos odotat kaksosia, sinun tulee ottaa molemmille vauvoille oma vakuutus. Yksi vakuutus kattaa vain yhden lapsen.Vakuutusehdot ja -oppaat

Maksuton henkivakuutus If Vauvavakuutuksen ostajalle

Äidin henkivakuutus Vauvavakuutuksen ostajalle vuodeksi maksutta

Tarjoamme Vauvavakuutuksen ostaneille äidin henkivakuutuksen ensimmäiseksi vuodeksi ilmaiseksi. Vakuutusmäärä henkivakuutukselle on 25 000 €. Vakuutuksen myöntää Mandatum Henkivakuutusyhtiö.

Maksuttoman kauden jälkeen vakuutuksen voimassaolo jatkuu normaalihintaisena, vuosittain jatkuvana vakuutuksena.

Miten toimia, jotta saat edun käyttöösi?

Kun Vauvavavakuutus on astunut voimaan, me lähetämme lapsen äidille automaattisesti tarjouksen tuosta maksuttomasta vuoden henkivakuutuksesta. Lähetämme tiedon tästä tekstiviestillä. Henkivakuutusta varten lapsen äidin tulee vielä täyttää uusi terveysselvitys (Vauvavakuutuksen terveysselvityksen lisäksi).

​​​

Lue vauvan turvallisuudesta

Muista myös muut vakuutukset