Markkinoiden kattavin turva

Vauvavakuutus syntymättömälle lapselle

Yli 90 % asiakkaista suosittelee
 

Markkinoiden kattavin turva vauvallesi


 • Ainutlaatuista turvaa syntymättömälle vauvallesi

  ​​If Vauvavakuutus turvaa sekä synnynnäisiä että syntymän jälkeisiä vammoja ja sairauksia.

 • Korvausta vauvan sairaalahoidosta

  ​Vakuutus antaa lisäksi taloudellista turvaa vastasyntyneen joutuessa pitkäaikaiseen sairaalahoitoon.

 • Sairaus- ja tapaturmavakuutus voimassa heti syntymästä lähtien

  If Vauvavakuutus turvaa myös jo syntyneen lapsesi heti syntymästä lähtien 25-vuotiaaseen asti.

Mistä Vauvavakuutus koostuu? Odotusajan vakuutus Lapsuusajan vakuutus
Vastasyntyneen pitkäaikainen sairaalahoito

Maksamme 1000 euron verottoman kertakorvauksen, jos lapsi on ympärivuorokautisessa sairaalahoidossa vähintään 30 päivää kolmen ensimmäisen elinkuukautensa aikana. Esimerkkinä tällaisesta tilanteesta voi olla keskosena syntynyt lapsi.

Korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi kattamaan vanhemmille aiheutuvia taloudellisia menetyksiä, kuten matkakuluja kodin ja sairaalan välillä.

 
Vastasyntyneen synnynnäinen vamma tai sairaus

Maksamme 10 000 euron verottoman kertakorvauksen, jos lapsella todetaan 6 kuukauden kuluessa syntymästä vakuutusehdoissa mainittu synnynnäinen sairaus tai vamma, esimerkiksi: vaikea tai syvä kehitysvammaisuus, vaikea CP-vamma, Downin oireyhtymä, raajojen puuttumat tai sokeus.

Korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla, vaikka kattamaan kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet lapsen sairaalassaolon vuoksi (esimerkiksi tilapäinen asunto, ansionmenetykset, matkakustannukset).

 
Sairauden ja tapaturman hoitokulut

Korvaamme sairauden ja tapaturman hoitokuluja, jotka ovat seurausta esimerkiksi korvatulehduksesta, poskiontelontulehduksesta, nielurisaleikkauksesta tai luunmurtumasta.

Yhden vakuutuskauden omavastuu on 150 euroa + 10 % kuluista. Jos lapsesi joutuu käymään lääkärillä useamman kerran yhden vakuutuskauden aikana, maksat vain kerran 150 euroa ja sen jälkeen korvaamme 90 % saman vuoden aikana syntyneistä kuluista. Hoitokuluja korvataan enintään 30 000 euroa vakuutuksen voimassaoloaikana.

Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita.

 
Tapaturman aiheuttama pysyvä haitta

Korvaamme sairauden ja tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta verovapaan kertakorvauksen vamman vakavuuden mukaan. Vakuutusmäärä on 50 000 euroa. Korvausesimerkkejä:

Peukalon menetys, haitta-aste 20 % = korvaus 10 000 euroa

Jos haitta-aste on 50 % tai yli, maksamme summan kaksinkertaisena: Molempien silmien täydellinen sokeutuminen, haitta-aste 90 % = korvaus 90 000 euroa.

 
Tapaturman aiheuttama kuolema

Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 5 000 euroa.

 

Ostaessasi Vauvavakuutuksen maksat ensin vain Odotusajan vakuutuksen (kertamaksu). Lapsen synnyttyä voimaan astuu Lapsuusajan vakuutus (lapsen sairaus- ja tapaturmavakuutus), jonka hinta on vuosikohtainen.


If Vauvavakuutus

 1. Vauvavakuutuksen saa ostettua kätevästi verkkokaupasta (aikaisintaan raskausviikon 12 jälkeen, viimeistään 2 kk ennen laskettua aikaa)
 2. Oston jälkeen Omilla sivuilla täytetään terveysselvitys odottavan äidin terveydentilasta
 3. Vahvistuksena vakuutuksen voimaantulosta saat vakuutuskirjan Omille sivuillesi
 4. Maksa Vauvavakuutuksen ensimmäinen osuus (kertamaksu) laskun eräpäivään mennessä
 5. Ilmoita lapsesi henkilötiedot syntymän jälkeen Omilla sivuilla (viimeistään 2 kk syntymän jälkeen), jotta Lapsuusajan vakuutus astuu voimaan
 6. Jatkossa maksu on vuosikohtainen ja saat siitä laskun Omille sivuillesi
 7. Lapsellasi on sairaus- ja tapaturmavakuutus voimassa 25-vuotiaaksi asti

Mitä Vauvavakuutus korvaa?

 • Vauvavakuutukseen kuuluu Odotusajan vakuutus ja Lapsuusajan vakuutus eli lapsen sairaus- ja tapaturmavakuutus.
 • Odotusajan vakuutus turvaa vauvasi odotusaikana mahdollisesti syntyviä sairauksia ja vammoja vastaan.
 • Lapsuusajan vakuutus on lapsen sairaus- ja tapaturmavakuutus, joka korvaa lapselle syntymän jälkeen tulleita sairauksia ja vammoja ja niiden hoitokuluja.
 • Lapsuusajan vakuutus on voimassa urheilussa 18 ikävuoteen asti. Muutoin vakuutus on voimassa 25-vuotiaaseen asti.
 • Lapsuusajan vakuutukseen ei voi tulla mitään rajoituksia: Vakuutus astuu voimaan heti syntymästä, jolloin lapsi ei ole ehtinyt sairastaa mitään mitä rajattaisiin pois vakuutuksesta. Lapsestasi ei siis tarvitse täyttää terveysselvitystä.

Muistathan ilmoittaa lapsesi henkilötiedot Omilla sivuilla 2 kuukauden kuluessa lapsen syntymästä, jotta Lapsuusajan vakuutus astuu voimaan.​

Vauvavakuutus ei turvaa lapsen äitiä raskauden aikana. Suosittelemme myös odottavalle äidille henkilöturvaa. Lue lisää aikuisen tapaturma- ja sairausvakuutuksesta >

VAUVAVAKUUTUKSEN HINTA

Odotusajan vakuutuksen maksu on kiinteähintainen kertamaksu. Suosittelemme siis vakuutuksen ottamista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa raskautta, se ei vaikuta vakuutuksen hintaan.

Lapsuusajan vakuutus astuu voimaan lapsen synnyttyä ja siitä lähtien maksu on vuosikohtainen. Vuosimaksu on korkeampi lapsen ollessa pieni ja laskee iän myötä.​

MILLOIN OSTAN VAUVAlle VAKUUTUKSEN?

Vauvavakuutusta voit hakea jo raskausviikon 12 jälkeen, mutta viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Hakeminen edellyttää 9. raskausviikon jälkeen tehtyä ultraäänitutkimusta.

Jos etsit vakuutusta jo syntyneelle lapsellesi, tutustuthan lapsivakuutukseen​.

TERVEYSSELVITYS OSTON JÄLKEEN

Vakuutuksen voi ostaa helposti Ifin verkkokaupasta. Oston jälkeen lapsen tulevan äidin tulee vielä täyttää helppo selvitys terveydentilastaan. Siihen saa selkeät ohjeet oston jälkeen. Terveysselvitystä varten ei tarvitse liittää mukaan lääkärintodistuksia. Otamme yhteyttä tilanteissa, joissa tarvitsemme lisätietoa.

Huomaathan, että vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen, joka täytetään ja hyväksytään Omilla sivuilla. Lähetämme vakuutuskirjan vakuutuksen astuessa voimaan. Suurin osa näistä terveysselvitystä vaativista vakuutuspäätöksistä tehdään vuorokauden sisällä ostosta.

Odotatko kaksosia?

Jos odotat kaksosia, sinun tulee ottaa molemmille vauvoille oma vakuutus. Yksi vakuutus kattaa vain yhden lapsen.

​​​​​Vakuutusehdot ja -oppaat

Maksuton henkivakuutus If Vauvavakuutuksen ostajalle

Äidin henkivakuutus Vauvavakuutuksen ostajalle vuodeksi maksutta

Tarjoamme Vauvavakuutuksen ostaneille äidin henkivakuutuksen ensimmäiseksi vuodeksi ilmaiseksi. Vakuutusmäärä henkivakuutukselle on 25 000 €. Vakuutuksen myöntää Mandatum Henkivakuutusyhtiö.

Maksuttoman kauden jälkeen vakuutuksen voimassaolo jatkuu normaalihintaisena, vuosittain jatkuvana vakuutuksena.

Miten toimia, jotta saat edun käyttöösi?

Saat edun soittaessasi asiakaspalveluumme sen jälkeen, kun olet ostanut Vauvavakuutuksen verkkokaupassamme. Sinun tulee ottaa meihin yhteyttä ennen lapsesi syntymää. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 010 19 19 19 ja asiakaspalvelumme on avoinna ma–pe klo 8–20. Henkivakuutuksen saaminen edellyttää terveysselvitystä. Sen voi tehdä kätevästi verkossa.

​​​

Lue vauvan turvallisuudesta

Lue ja ota käyttöön hyödylliset vinkkimme lapsen turvallisuuteen. Voit myös klikata seuraavista pikalinkeistä, niin pääset suoraan lukemaan sinua eniten kiinnostavasta aiheesta.

Muista myös muut vakuutukset