Ta reseförsäkringskortet med på resan

Det är enklare än någonsin att ta reseförsäkringskortet med på resan, då If i fortsättningen erbjuder ett digitalt reseförsäkringskort åt dig som vår kund.

Reseförsäkringskortet fungerar utomlands som ett konkret bevis på att du och dina barn eller barnbarn under 20 år som medresenärer omfattas av samma reseförsäkring.

När du visar reseförsäkringsintyget hos Ifs avtalsläkare faktureras If oftast direkt för läkarbesöken, så du behöver inte bekymra dig över dessa praktiska ärenden.

Digitalt reseförsäkringskort

Det digitala reseförsäkringskortet är alltid nära till hands

Alla våra reseförsäkringskunder får ett digitalt reseförsäkringskort, oavsett om det gäller en fortlöpande eller tidsbestämd reseförsäkring. Direkt efter att du köpt en reseförsäkring hittar du kortet på Mina sidor, som du enklast använder med If Mobil -appen, var i världen du än befinner dig. Ett undantag är resor längre än 45 dagar, då kortet blir tillgängligt med några dagars fördröjning.

Det kostnadsfria kortet fungerar som en databank ute i världen

Det digitala reseförsäkringskortet är kostnadsfritt, och utgör ett intyg över en giltig reseförsäkring under resan. I försäkringskortet hittar du dessutom all information du behöver om du blir sjuk utomlands. I kortet ingår telefonnummer till Ifs nödjour, en länk till skadeanmälan samt information om avtalsläkare och anvisningar i händelse av skador. Använd således reseförsäkringskortet som en databank ute i världen.

Om du under resan använder reseförsäkringskortet på mobilen, behöver du också internetåtkomst. Du kan även ta skärmbild på din mobil på förhand, då ingen internetuppkoppling behövs.

Fungerar ett reseförsäkringkort av plast ännu?

Om du har ett reseförsäkringskort av plast, kan du fortfarande använda det som ett intyg över en giltig reseförsäkring.

Vi skickar inte längre kort av plast till våra nya reseförsäkringskunder. Via Mina sidor kan du även skriva ut en pappersversion av reseförsäkringsintyget som du kan ta med på resan, om du så vill.

Reseförsäkringar för organisationer

Om du har Ifs reseförsäkring via ett fackförbund eller en organisation, fungerar ditt medlemskort samtidigt som reseförsäkringsintyg. Om ditt medlemskort försvinner eller är felaktigt, be att få ett nytt kort av din organisation.

Det digitala reseförsäkringskortet är inte tillgängligt för våra organisationskunder.

Ett digitalt reseförsäkringskort i telefonen

  1. Öppna If Mobil -appen och välj Mina försäkringar.
  2. Välj If Reseförsäkring.
  3. Öppna Digitalt reseförsäkringskort.

Läs mer om If Mobil -appen.

Ladda ner If Mobil

Reseförsäkringsintyg via Mina sidor

Om du inte vill eller har möjlighet att använda ett digitalt reseförsäkringskort, kan du på Mina sidor ladda ned ett reseförsäkringsintyg som pdf-fil. Du kan ladda ned intyget och använda det i elektronisk form under resan, eller skriva ut en pappersversion.

Reseförsäkringsintyg för visumet, dvs. visumintyg

En del länder kräver att du har en giltig reseförsäkring för att få visum. I det här fallet räcker det inte med ett reseförsäkringsintyg eller reseförsäkringskort, utan du behöver ett separat reseförsäkringsintyg för visumet, eller visumintyg som det också kallas.

Om du planerar en resa exempelvis till Ryssland, behöver du en reseförsäkring för hela din vistelse i Ryssland och ett separat intyg över din reseförsäkring för visumet.

Du hittar dina intyg på Mina sidor som pdf-filer. Ifall du skaffat en försäkring genom ett fackförbund eller en organisation, får du visumintyget genom att ringa vår kundtjänst.

Så här beställer du intygen på Mina sidor

Att använda Mina sidor med telefonen är enklare än någonsin med If Mobil.

  1. I det digitala reseförsäkringskortet, tryck på Ladda ner pdf eller logga in på Mina sidor och välj Mina dokument i menyn högre upp på sidan.
  2. I Mina dokument, gå till Beställ nytt intyg som du hittar längre ned på sidan under rubriken Intyg, handledningar och villkor.
  3. Välj det intyg du vill ha i menyn Välj intyg.
  4. Du kan också välja ett intyg på finska istället för på svenska. I reseförsäkringsintyget ingår hur som helst ett avsnitt på engelska.
  5. Välj Beställ intyg och ladda ned eller skriv ut dokumentet till dig själv.

Gå till Mina sidor

Saknar du reseförsäkring från If? 

Det är lugnt. Räkna ut pris på försäkringen enkelt via nätet och beställ den genast. Hos oss hittar du ett passligt alternativ för dina egna resebehov.