Reseförsäkringskort på resor

Vi på If vill att det ska vara enkelt för dig att ta reseförsäkringskortet med på resor. Därför erbjuder vi ett digitalt reseförsäkringskort åt alla våra kunder.

Reseförsäkringskortet fungerar utomlands som ett konkret bevis på att du och dina barn eller barnbarn under 20 år som medresenärer omfattas av samma reseförsäkring.

När du visar ditt reseförsäkringsintyg hos Ifs avtalsläkare faktureras If oftast direkt för läkarbesöken. Då behöver du inte heller ta hand om fakturorna.

Digitalt reseförsäkringskort

Digitalt reseförsäkringskort – alltid nära till hands

Ett digitalt reseförsäkringskort erbjuds till dig som har en reseförsäkring hos oss, oavsett om det gäller en fortlöpande eller tidsbestämd reseförsäkring. Kortet hittar du på Mina sidor direkt efter köpet och det går enklast att använda via If Mobil-appen, var du än befinner dig i världen. Ett undantag är resor som varar mer än 45 dagar, eftersom kortet är tillgängligt med några dagars fördröjning.

Det kostnadsfria kortet är en databank på resor utomlands

Det digitala reseförsäkringskortet är kostnadsfritt och fungerar som ett intyg över en giltig reseförsäkring när du reser. I försäkringskortet hittar du dessutom all information du behöver, om du blir sjuk utomlands. I kortet ingår telefonnummer till Ifs nödjour, en länk till skadeanmälan och information om avtalsläkare samt anvisningar i händelse av skador. På det här sättet kan kortet användas som en databank ute i världen.

Om du under resan använder reseförsäkringskortet i mobilen behöver du internetåtkomst. I mobilen kan du även ta en skärmbild av kortet på förhand, så behöver du ingen internetuppkoppling.

Fungerar ett reseförsäkringskort av plast ännu?

Om du har ett reseförsäkringskort av plast kan du fortfarande använda det som ett intyg över en giltig reseförsäkring.

Vi skickar inte längre kort av plast till våra nya reseförsäkringskunder. På Mina sidor kan du även skriva ut en pappersversion av reseförsäkringsintyget som du kan ta med på resan, om du så vill.

Reseförsäkringar för organisationer

Om du har Ifs reseförsäkring via ett fackförbund eller en organisation, fungerar ditt medlemskort samtidigt som reseförsäkringsintyg. Om ditt medlemskort försvinner eller är felaktigt, be att få ett nytt kort av din organisation.

Som organisationsmedlem får du intyget på den resenärförsäkring organisationen tecknat för dig enkelt via Mina sidor.

Digitalt reseförsäkringskort i mobilen

  1. Öppna If Mobil-appen och välj Mina försäkringar.
  2. Välj If Reseförsäkring.
  3. Öppna Digitalt reseförsäkringskort.

Läs mer om If Mobil-appen.

Ladda ner If Mobil

Reseförsäkringsintyg via Mina sidor

Om du inte vill eller har möjlighet att använda ett digitalt reseförsäkringskort, kan du på Mina sidor ladda ned ett reseförsäkringsintyg som pdf-fil. Du kan ladda ned intyget och använda det i elektronisk form under resan, eller skriva ut en pappersversion.

Reseförsäkringsintyg för visumet, dvs. visumintyg

En del länder kräver att du har en giltig reseförsäkring för att få visum. I det här fallet räcker det inte med ett reseförsäkringsintyg eller reseförsäkringskort, utan du behöver ett separat reseförsäkringsintyg för visumet, eller visumintyg som det också kallas.

Om du planerar en resa exempelvis till Ryssland, behöver du en reseförsäkring för hela din vistelse i Ryssland och ett separat intyg över din reseförsäkring för visumet.

Du hittar dina intyg på Mina sidor som pdf-filer. Ifall du skaffat en försäkring genom ett fackförbund eller en organisation, får du visumintyget genom att ringa vår kundtjänst.

Så här beställer du intygen på Mina sidor

Mina sidor går ännu enklare att använda, om du laddat ner If Mobil i din telefon.

  1. I det digitala reseförsäkringskortet, tryck på "Ladda ner pdf" eller logga in på Mina sidor och välj "Mina dokument" i menyn högre upp på sidan.
  2. I Mina dokument, gå till "Beställ nytt intyg" som du hittar längre ned på sidan under rubriken "Intyg, handledningar och villkor".
  3. Välj det intyg du vill ha i menyn "Välj intyg".
  4. Du kan också välja ett intyg på finska istället för på svenska. I reseförsäkringsintyget ingår hur som helst ett avsnitt på engelska.
  5. Välj "Beställ intyg" och ladda ned eller skriv ut dokumentet till dig själv.

Gå till Mina sidor

Har du ingen reseförsäkring hos If?

Det är lugnt. Priset på försäkringen beräknar du enkelt via nätet och du kan teckna den direkt. Hos oss hittar du passliga alternativ för flera resesyften.