Help Me – Apua ulkomaanmatkalla

Lataa helppo HelpMe-sovellus puhelimeesi, niin saat apua maksutta, jos sairastut tai loukkaannut ulkomailla. Tavoitat tarvittaessa lääkärin ja saat neuvoja vuorokauden ympäri.

 • Palvelua suomeksi ja ruotsiksi
 • Avoinna 24/7
 • Saat apua maksutta

HelpMe-sovellus tuo mielenrauhaa lomamatkoillesi vuorokauden ympäri. Kun sinulla on Ifin matkavakuutus, saat sovelluksen kautta apua maksutta, jos sairastut tai loukkaannut matkasi aikana. 

Saat vastaukset sinua mietityttäviin kysymyksiin omalla kielelläsi, ja tarvittaessa pääset keskustelemaan suomenkielisen lääkärin kanssa videon välityksellä.

Lääkäri neuvoo sinua sovelluksen kautta ja ohjaa sinut tarvittaessa paikalliselle yhteistyölääkäriasemalle, josta saat parhaan mahdollisen hoidon. Lääkäri ei voi antaa diagnooseja tai kirjoittaa reseptejä sovelluksen välityksellä. 

Näin lataat sovelluksen

 1. Lataa maksuton HelpMe-sovellus älypuhelimeesi App Storesta tai Google Playsta. Löydät sovelluksen helpoimmin hakusanoilla "sos helpme" (App Store) ja "Helpme SOS" (Google Play). Lataa sovellus jo ennen matkalle lähtöä, jotta saat tarpeen tullen nopeasti apua.
 2. Luo käyttäjäprofiili verkkopankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai passin avulla. Tunnistautumispalvelun tarjoaja on Signicat As.
 3. Täytä henkilötietosi ja valitse "Rekisteröidy". Käyttäjäprofiilisi tallentuu sovellukseen, niin että seuraavalla kerralla sovellus muistaa aiemmin syöttämäsi tiedot.

Jos sinulla on ongelmia sovelluksen käyttöönoton kanssa, katso usein kysytyt kysymykset tämän sivun alaosasta tai ota yhteyttä SOS Internationaliin: helpmesupport@sos.eu.

HelpMe älypuhelimessa
Lataa maksuton sovellus App Storesta tai Google Playsta.

Näin saat apua sovelluksen kautta

 1. Kirjaudu sisään. Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.
 2. Saat varmennekoodin tekstiviestillä ja sähköpostiisi. Syötä koodi sovellukseen.
 3. Valitse "Pyydä apua". SOS Internationalin asiantuntija auttaa sinua missä vain terveyteesi liittyvässä kysymyksessä omalla kielelläsi.
 4. Jos tarvitset lääkärin neuvontaa, saat varattua ajan lääkärin vastaanotolle SOS:in asiantuntijan avustuksella. Keskustelet lääkärin kanssa sovelluksen kautta (puhelu, videopuhelu tai chat-keskustelu).

Jos vaivasi vaatii käyntiä paikallisen lääkärin vastaanotolla, sinut ohjataan lähimmälle yhteistyölääkärille. Kun käyt Ifin paikallisella yhteistyölääkäriasemalla, sinun ei tarvitse käyttää omaa rahaa tai luottokorttiasi, sillä lääkäriasema laskuttaa suoraan Ifiä. Voit hyödyntää sovelluksen karttatoimintoa löytääksesi perille lääkärille.

Sovellukseen jäävät tiedot lääkäriajastasi, saamistasi ohjeista ja sinua auttaneesta asiantuntijasta. Näin et tarvitse erillisiä muistiinpanoja, vaan löydät kaikki tiedot sovelluksesta.

HelpMe-sovellus lyhyesti

 • Neuvontaa 24/7, mahdollisuus lääkärin vastaanottoon sovelluksen välityksellä kello 8–22 Suomen aikaa.
 • Saat apua omalla kielelläsi (suomi/ruotsi/englanti) kaikkialle maailmaan.
 • Voit kysyä terveysasioiden lisäksi myös matkavakuutuksestasi tai lähimmästä paikallisesta lääkäristä. Lisäksi saat apua, jos joudut palaamaan kotiin etuajassa sairastumisen takia.
 • Valitset sinulle sopivimman yhteydenottotavan: saat neuvoja videoyhteyden, chat-keskustelun tai puhelun välityksellä. Sovelluksen käyttö vaatii Internet-yhteyden.
 • Sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta. Huomioi kuitenkin, että puhelinoperaattorisi saattaa periä maksun Internetin käytöstä ulkomailla.
 • Sovellus on tarjolla Ifin matkavakuutusasiakkaille. Sovelluksen tarjoaa SOS International, joka on Ifin yhteistyökumppani.
 • HelpMe-palvelu on Ifin tarjoama asiakasetu, joka ei tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä ja päättää sen jatkosta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Teknisiä haasteita?

Täältä löydät ohjeet yleisimpiin teknisiin kysymyksiin liittyen. Jos näistä ohjeista ei ole sinulle apua, ota yhteyttä SOS Internationaliin: helpmesupport@sos.eu.