Estä akkupalot: lataa sähköpyörää tai -skuuttia turvallisesti

Näin lataat skuutit, sähköpyörät ja tasapainolaudat kotona turvallisesti.

Löytyykö kotoasi uuden ajan kulkupeli, kuten sähköpyörä tai -potkulauta? Akulla varustettujen sähköisten ajoneuvojen määrä kasvaa suomalaiskodeissa kohisten, mutta niiden lataus kotona voi olla yllättävä paloriski. Testasimme, mitä tapahtuu jos sähköisen menopelin akkuun tulee yllättävä vika. Katso testin kipinöivät tulokset alta!

Mitä käy, jos sähköpyörän akku kärähtää? If testasi

Akkupalo on arvaamaton yllätysvieras

Skuuttien ja sähköpyörien akkuja ladataan useimmiten eri puolella kotia: eteisen nurkassa, kodinhoitohuoneen perällä tai autotallin siimeksessä. Lataus- ja säilytyspaikalla on kuitenkin väliä, sillä akun vikaantuessa ja mahdollisen palon sattuessa palo voi olla arvaamaton ja akkujen osat voivat lentää kauas, jopa useiden metrien päähän.

Valitse latauspaikka tarkoin

Sähköskuutin tai -pyörän lataus kotona on mahdollista siellä mistä löytyy pistorasia, mutta turvallisimmin lataat akkuja avarassa tilassa, kaukana helposti syttyvistä materiaaleista. Pahvilaatikkojen valtaama autotalli tai takkien täyteinen eteinen tarjoaa mahdolliselle akkupalolle liikaa lisäsytykettä. 

Lataukselle sopiva nurkka on hyvä pitää erillään kodin poistumisteistä. Palon sattuessa tärkeintä on päästä huoneesta tai asunnosta ulos, joten latauspaikka kannattaa pitää kaukana poistumisteistä.

Laita kotona kuntoon ainakin nämä

  1. Jos huomaat sähköisen kulkuneuvon toiminnassa jotakin häikkää, lopeta laitteen käyttö ja lataus heti. Muista pitää ajoneuvostasi hyvää huolta, äläkä kolhi akkua.
  2. Akun äkillisiä vikoja ei huomaa, jos on poissa kotoa tai torkuilla. Lataa siis sähköskuuttia ja sähköpyörää vain valvotusti, kun olet itse paikalla ja hereillä.
  3. Käytä vain tuotteelle tarkoitettua laturia.
  4. Varmista, että lataus- ja säilytyspaikan katosta löytyy ainakin yksi toimivaksi testattu palovaroitin.
  5. Pidä latauksessa olevat sähköiset menopelit kaukana syttyvistä materiaaleista, kuten tekstiileistä tai paperista. 
  6. Pidä latauspiste etäällä kodin poistumisteistä.

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.