Tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus aikuiselle

Tapaturmavakuutus Voimassa 100-vuotiaaksi
 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Henkilövakuutukset
 4. Tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus

Tapaturma- ja sairausvakuutus auttaa, kun sinulle tapahtuu jotain ikävää. Tapaturman tai sairauden sattuessa kohdalle pääset jonottamatta hoitoon ja pääset nopeammin keskittymään parantumiseen.

Etkö ole varma millaisen vakuutuksen tarvitset? Ei hätää, anna meidän auttaa. Tee nopea testi ja saat neuvoja, mikä henkilövakuutus sopii juuri sinun tarpeisiisi!

Siirry testiin


Tapaturmavakuutukset ilman terveysselvitystä

 • Tapaturmien hoito aina ilman omavastuuta

 • Pääset suoraan erikoislääkärille

 • Sopiva vakuutus eri elämäntilanteisiin ja budjetteihin

Mitä vakuutus korvaa? Sairaus ja tapaturma Laaja tapaturma Tapaturma

Kaikista vaihtoehdoista korvataan:
- Tapaturmien hoitokulut
- Tapaturman aiheuttamat hammasvammat
- Tapaturmainen kuolema
- Pysyvä vammautuminen tapaturman seurauksena

Kaikkiin Ifin henkilövakuutuksiin sisältyy myös
If Terveysneuvonta

checkmark checkmark checkmark

Yleisimmät rasitusvammat – saat korvauksen hoitokuluista (mm. käynnit yksityisellä lääkäriasemalla)

checkmark checkmark

Fysikaalinen hoito tapaturmissa – saat fysikaalista hoitoa tukemaan tapaturmista ja rasitusvammoista toipumista

checkmark checkmark

Sairauden hoitokulut – saat korvauksen myös sairauksien hoitokuluista (mm. käynnit yksityisellä lääkäriasemalla)

checkmark

Fysikaalinen hoito sairauksissa – saat fysikaalista hoitoa tukemaan myös sairaudesta toipumista

checkmark

If Suorakorvaus – lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja sinä maksat vain omavastuun

checkmark
Valinnaiset turvat:

Henkivakuutus
Tasapainottaa perheesi taloutta, jos menehdyt tapaturman tai sairauden takia.

Vakavan sairauden turva
Saat verovapaan kertakorvauksen, jos sairastut vakavasti.

Pysyvän työkyvyttömyyden turva
Saat verovapaan kertakorvauksen, jos joudut työkyvyttömyyseläkkeelle.

Päivärahaturva (Asiakaspalvelusta)
Saat rahallista tukea pitkän sairausloman aikana.

Valinnaiset turvat ovat saatavilla kaikkiin vakuutustyyppeihin.

Taulukoiden tiedot koskevat verkkokaupasta myytäviä vakuutuksia.

Ifiltä löydät vakuutuksen erilaisiin elämäntilanteisiin. Sinun kannattaa miettiä, millaista turvaa vakuutukselta toivot. Liikutko paljon? Mietityttävätkö mahdolliset ikääntymisen mukana tulevat vaivat? Haluatko päästä heti erikoislääkärille tarkastuttamaan vakavilta tuntuvat oireet?

Valitse itsellesi ja budjetillesi sopiva vaihtoehto – laske hinta ja vertaile vakuutuksia.

Suomessa on hyvä sosiaaliturva, mutta joskus voit joutua odottamaan hoitoon pääsyä pitkäänkin, jos vammasi ei ole akuutti. Sinulla on käytössäsi mahdollisesti myös työterveyshuolto, mutta yksityinen vakuutus auttaa myös vapaa-ajalla, kun työterveyshuollon rajat tulevat vastaan.

Sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus kattaa sekä sairaudet että tapaturmat. Sairastut sitten flunssaan tai epäilet jotain vakavampaa, voit hakeutua nopeasti ja jonottamatta hoitoon yksityislääkärille.

Korvaamme lääkärinpalkkiot, tutkimukset, sairaalahoidon, leikkaukset ja reseptilääkkeet valitsemasi omavastuun jälkeen. Omavastuu on vakuutuskausikohtainen, joten sitä ei peritä jokaisesta sairaudesta erikseen. Tapaturmien hoito puolestaan korvataan aina ilman omavastuuta.

Laaja tapaturmavakuutus on useammankin piirun verran parempi tapaturmavakuutus, jonka kehitimme asiakkaidemme toiveiden perusteella.

Laaja tapaturmavakuutus kattaa tavallisten tapaturmien lisäksi esimerkiksi rasitusvammat ja venähdykset. Se korvaa myös esimerkiksi sellaisia vammoja, joiden taustalta löytyy tavallista, iän tuomaa rappeumaa. Vakuutuksesta korvataan myös esimerkiksi leikkaushoidon korvaavat fysioterapiakäynnit.

Tapaturmavakuutus on edullisin perusvakuutuksemme, joka tuo turvaa tyypillisten tapaturmien kuten kaatumisesta tai putoamisesta aiheutuneiden vammojen tutkimuksen ja hoidon.

Jos vammasi taustalta löytyy esimerkiksi kulumaa tai rasitusvamma, vakuutus kattaa vain sen tutkimuksen muttei hoitoa. Jos haluat, että vakuutuksesi kattaa myös nämä, valitse laaja tapaturmavakuutus tai sairausvakuutus.

Laske hinta ja vertaile vakuutuksia verkkokaupassa

Sairausvakuutuksen ja tapaturmavakuutuksen hinta

Sekä sairausvakuutuksen että tapaturmavakuutuksen hintaan vaikuttaa vakuutuksen laajuus, mahdollinen omavastuu, vakuutetun ikä ja asuinpaikka sekä mahdolliset asiakkuusalennukset.

Alla olevat esimerkit ovat suuntaa-antavia etuasiakashintoja. Saat oman hintasi, kun syötät sivun yläosassa olevaan vakuutuslaskuriin perustietosi. Hinnan laskeminen vie vain hetken eikä sido sinua mihinkään.

25-vuotias, asuinpaikka Helsinki

 • Sairauskuluvakuutus 34 e / kk
 • Laaja tapaturmavakuutus 14 e / kk
 • Tapaturmavakuutus 6 e / kk

40-vuotias, asuinpaikka Helsinki

 • Sairauskuluvakuutus 42 e / kk
 • Laaja tapaturmavakuutus 17 e / kk
 • Tapaturma 8 e / kk

Laske oma hintasi ja valitse itsellesi sopivin vakuutus

Ifin asiakkaana saat mahtavia etuja ja palveluita:

Tarvitsetko apua vakuutusten valintaan?

Tuntuuko sinusta vieläkin, ettet ole varma millaisen vakuutuksen tarvitset? Olemme laatineet nopean testin helpottamaan valintaa. Kokeile ja saat neuvoja, mikä henkilövakuutus sopii juuri sinun tarpeisiisi!

Siirry testiin

Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sivun oikeasta reunasta löytyvän chatin avulla. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!


If Suorakorvaus hoitaa korvausasiat puolestasi

Lääkäriasema ilmoittaa vahingosta puolestasi, ja sinä maksat lääkärissä useimmiten pelkän omavastuun.

Lue If Suorakorvauksesta

Mikä ihmeen etälääkäri?

Aina vaivan hoito ei vaadi käyntiä lääkärissä. Etälääkäri neuvoo ja uusii reseptit, oletpa sitten kotona tai vaikka mökillä.  

Lue lisää etälääkäristä

Ota käyttöön uusi If Mobiili

Mobiilisovelluksemme ansiosta käytät verkkopalveluitamme entistä helpommin missä ja milloin tahansa.

Tutustu ja lataa

Etsitkö jotain muuta vakuutusta?

Vakuutusmäärä ja omavastuu

Vakuutusmäärä on summa, jonka verran voit saada enintään korvauksia vakuutuksen voimassaolon aikana.

 • Sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja korvataan 40 000 euroon asti vakuutuksen voimassaolon aikana.
 • Pysyvän haitan korvaus on enintään 80 000 euroa. Maksettava korvaus määräytyy sen perusteella, miten vakava vamma on.
 • Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 20 000 euroa.

Yllä olevat vakuutusmäärät ovat saatavilla verkkokaupastamme. Jos haluat suuremmat korvaussummat, soita asiakaspalveluumme tai jätä meille soittopyyntö. Voit tarkistaa voimassa olevien vakuutustesi vakuutusmäärät helposti Omilta Sivuilta.

Vakuutusten omavastuut

Tapaturmavakuutuksessa ja laajassa tapaturmavakuutuksessa omavastuu on aina 0 euroa.

Sairausvakuutukseen voit valita itse sopivan omavastuun. Vaihtoehdot ovat 150, 500 ja 1200 euroa. Maksat vain yhden omavastuun vakuutuskauden aikana (vakuutuskauden pituus on vuosi).

Jos valitset sairausvakuutukseesi suuremman omavastuun, säästät vakuutuksen hinnassa. Jos julkinen terveydenhuolto toimii paikkakunnallasi hyvin ja haluat varautua vakuutuksella vain suurempiin hoitokuluihin, kannattaa harkita korkeampaa omavastuuta.

Vakuutusehdot ja -oppaat

Edulliset tapaturmavakuutukset yhteistyöjärjestöjen jäsenille

Jos kuulut Ifin ja Kalevan yhteistyöjärjestöön, sinä ja puolisosi saatte Primus-tapaturmavakuutukset liiton jäsenetuna edulliseen hintaan. Katso listasta, kuulutko yhteistyöjärjestöömme ja oletko perheinesi oikeutettu järjestösi neuvottelemiin etuihin.

Aikuisen Primus-tapaturmavakuutuksen ostat helposti osoitteesta henkivakuutuskuntoon.fi

Primus-vakuutukset myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Vakuutukset työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle

Sinun kannattaa täydentää vakuutustasi henkivakuutuksella erityisesti, jos sinulla on asuntolainaa tai pieniä lapsia. Henkivakuutus turvaa läheistesi talouden pahana päivänä. Jos sinä menehdyt sairauden tai tapaturman seurauksena, läheisesi saavat valitsemasi korvaussumman. Voit ostaa henkivakuutuksen verkkokaupasta tapaturma- tai sairausvakuutuksen oston yhteydessä.

Pysyvän työkyvyttömyyden turva tarkoittaa kerran maksettavaa korvausta, jos joudut jäämään pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle vakuutusehdoissa luetellun vakavan sairauden, kuten sydäninfarktin tai pahanlaatuisen kasvaimen takia. Pysyvän työkyvyttömyyden turva täydentää Suomen sosiaaliturvaa. Työkyvyttömyyseläkkeen määrä on ainoastaan noin puolet ansiotasostasi. Voit ostaa pysyvän työkyvyttömyyden turvan verkkokaupasta tapaturma- tai sairausvakuutuksen oston yhteydessä.

Päivärahaturva paikkaa ansionmenetyksiä pitkän sairausloman aikana. Kelan päiväraha on ainoastaan noin 40–60 % ansiotuloistasi. Suurin osa arkisista elinkustannuksista pysyy kuitenkin samoina sairauslomasta riippumatta. Päivärahaturva kattaa sen osuuden, mitä normaalista palkastasi jää puuttumaan sairausloman johdosta. Voit ostaa päivärahaturvan Ifin asiakaspalvelun kautta.

Vakuutusten ikärajat

Tapaturmavakuutus: voit hankkia vakuutuksen 15–79-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Laaja tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus: voit hankkia vakuutuksen 15–69-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi asti.

Terveysselvitys oston jälkeen

Kun olet ostanut vakuutuksen, sinua pyydetään useimmiten täyttämään sähköinen selvitys terveydentilastasi. Vakuutuksen voimaantulo edellyttää terveysselvityksen täyttämistä.

Sähköinen terveysselvitys on helppo täyttää. Saat linkin terveysselvitykseen vakuutuksen oston jälkeen. Täytä terveysselvitys 14 vuorokauden sisällä vakuutuksen hankkimisesta.

Sinun ei tarvitse liittää terveysselvitykseen lääkärintodistuksia. Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoa. Saat vakuutuskirjan, kun vakuutuksesi astuu voimaan.

Milloin terveysselvitystä ei tarvitse täyttää?

Terveysselvitystä ei tarvita, jos ostat tapaturmavakuutuksen tai laajan tapaturmavakuutuksen ilman lisäturvia. Lisäturvia ovat henkivakuutus ja pysyvän työkyvyttömyyden turva.

Tapaturmavakuutuksen ja sairausvakuutuksen voimassaolo ulkomailla

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa, joten se korvaa myös ulkomailla sattuneiden tapaturmien hoitokuluja. Tapaturmavakuutuksessa on kuitenkin enimmäiskorvausmäärä, joten vakuutus ei välttämättä kata kaikkia kuluja – ulkomailla hoitokulut voivat nousta pahimmillaan kymmeniin ja satoihin tuhansiin euroihin. Sairausvakuutus korvaa ainoastaan Suomessa annetun hoidon kustannuksia.

Matkustajavakuutus korvaa matkasairauksia ja matkalla sattuneita tapaturmia ilman ylärajaa, joten matkustajavakuutus on aina viisas hankinta matkalle lähtiessä. Lisäksi se korvaa matkalta myöhästymisen, matkan peruuntumisen ja keskeytymisen. Lue lisää matkavakuutuksesta.

Lue, kuinka tapaturma- ja sairausvakuutus auttaa

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Henkilövakuutukset
 4. Tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus