Nivelsiteet vaativat revetessään hyvää hoitoa

Nilkan nivelsiteiden repeäminen aiheuttaa tuskaa, mutta vaivat ovat parannettavissa. Lue, onko vakuutuksesta apua, jos nivelsiteet napsahtavat.

Joskus ei tarvita kuin yksi nilkan napsahdus, joka aiheuttaa vuoden kivut ja hoitokierteen. Anna (nimi muutettu) kertoo, miten hän sai nivelsiteensä kuntoon.

"Eräänä kauniina päivänä astuin huonosti kotirappusellemme. Kuului vain naps, ja seuraavaksi huusin kivusta. Nilkkani turposi valtavaksi. Suurimmat huoleni olivat, pääsenkö töihin seuraavana päivänä ja saadaanko minulle sijainen.

Seuraavana päivänä sain lääkäriltä päivystyksessä kepit. Lääkäri epäili, että vaiva on viikossa ohi. Kova kipu kuitenkin vain jatkui. Varasin ajan terveyskeskuslääkärilleni, joka laittoi tuen jalkaan.

Seuraavat kuukaudet olin sairauslomalla yrittäen kuntoutua. Minua ei haluttu laittaa julkisen terveydenhuollon puolella leikkaukseen. Jatkuvan säryn lisäksi kotona istuminen masensikin välillä.

Kun jalkani meni tosi kipeäksi, kävin lopulta yksityisellä ortopedillä ja soitin huolissani vakuutusyhtiöön. Halusin tarkistaa, korvaako tapaturmavakuutukseni ortopedikäynnin. Ifissä ymmärrettiin ahdistukseni, ja rauhoituin heti. Helpotti, kun kuulin, että hoitoni korvataan.

Ifin lääkäri ehdotti minulle yllätyksekseni nilkkaspesialistia. Vika – löysä nilkka, jonka nivelsiteet olivat revenneet – löytyikin heti, ja spesialisti ehdotti leikkausta. Leikkauksen jälkeen tajusin, että olin kärsinyt vuoden turhaan. En ehkä enää koskaan juokse pitkiä lenkkejä tai käytä korkokenkiä, mutta sain toimintakykyni takaisin. Jos saisin valita uudestaan, soittaisin vakuutusyhtiöön ja kuuntelisin heidän suosituksensa heti."

Leikkauksen jälkeen tajusin, että olin kärsinyt vuoden turhaan.

Ifin korvausasiantuntija Anne Koivisto nilkan nivelsiteiden repeämisestä:

"Kun saimme Annan vahinkoilmoituksen netissä, näytti siltä, että kyseessä ei ollut vakava tapaturma, vaan nilkan nyrjähdys. Kompastumisesta tuli kuitenkin Annalle pitkällinen vaiva.

Aluksi Anna hoidatti vaivaa julkisella puolella ja teki kaiken lääkärien ohjeiden mukaisesti, ilman toivottua paranemista. Lopulta Ifin lääkäri totesi, ettei tämä voi enää jatkua. Tarjosimme Annalle nilkkavaivoihin erikoistunutta yksityistä ortopedia, joka ehdotti leikkausta. Ratkaisu oli ilmeisen onnistunut.

Vakuutuksen voiman huomaa parhaiten silloin, kun jotain sattuu. Loukkaantunut pääsee nopeasti hoitoon, eikä hänen tarvitse murehtia rahasta. Anna sai myös maksusitoumuksen fysikaaliseen hoitoon. Hän on selvästi motivoitunut kuntouttamaan kunnolla itsensä."

Vakuutuksesta on hyötyä, jos nivelsiteet repeävät

Tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus korvaavat tyypillisesti hoitokuluja, jos nilkan nivelsiteet repeävät yllättäen. Pääset vakuutuksen turvin nopeasti erikoislääkärin hoitoon, ja vakuutus voi korvata myös tarpeen tullen leikkauksen ja fysioterapiaa. Lue lisää ja laske tapaturmavakuutuksen hinta. Henkilökohtaisen hinnan hakeminen vie vain minuutin, eikä se sido sinua mihinkään. 

Neljä tyypillistä nilkkavaivaa ja niiden hoito

  • Nilkkakipu tarkoittaa nilkan alueelle paikantuvaa arkuutta tai kipua. Sen yleisimpiä aiheuttajia ovat erilaisista nilkan vääntö- tai kiertovammoista syntyvät nyrjähdykset ja venähdykset sekä murtumat.
  • Akillesjänteen kipu tarkoittaa kantapään yläpuolella sijaitsevan akillesjänteen arkuutta tai ärtymystilaa. Kiputiloista tavallisimpia ovat akillesjänteen tulehdus sekä akillesjänteen repeämä.
  • Nilkan nyrjähdys tarkoittaa nilkan alueen nivelsiteiden revähdystä tai venähdystä. Nilkan nyrjähdys tapahtuu useimmiten nilkan vääntyessä sisäänpäin tai astuttaessa "kiertyneen jalkaterän" päälle.
  • Nilkkamurtuma tarkoittaa halkeamaa joko sääri- tai pohjeluun alaosassa, ns. kehräsluiden alueella. Nilkkamurtuman aiheuttaa tavallisesti jalan vääntövamma tai jalkaan osunut kova isku.

If Terveysneuvonta auttaa 24/7, jos loukkaat nilkkasi

Ifin henkilövakuutusasiakkaana käytössäsi terveysneuvonta, josta saat apua vuorokauden ympäri. Jos mietit, pitääkö sinun lähteä päivystykseen tai mikä on paras ensiapu loukkaantuneelle nilkalle, soita sairaanhoitajalle!

Suosittelemme sinulle:

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.