Gör livet enklare med e-faktura

Du får fakturorna direkt till din nätbank

På e-fakturan är alla betalningsuppgifter färdigt ifyllda.

Du behöver endast kontrollera betalningen och godkänna den med ett par musklick, varefter pengarna dras av från ditt konto på förfallodagen. Om du dessutom tar i bruk automatisk betalning, fungerar e-fakturan ännu smidigare – på samma sätt som den tidigare direktbetalningen.

Notera att du i nätbanken kan aktivera en meddelandetjänst, som alltid skickar dig besked om nya e-fakturor som kommit in. På detta sätt håller du dig enkelt uppdaterad om dina fakturor.

Fakturorna sparas och arkiveras automatiskt för din räkning i nätbanken och på Mina sidor. Du kan naturligtvis också spara fakturorna på din egen dator.

Nu ännu enklare att ta i bruk e-faktura – via Mina sidor

  1. Logga in på Mina sidor, gå till mellanbladet Fakturor, öppna menyn Avtalsuppgifter och välj "Beställ e-faktura".
  2. Välj från förteckningen din bank och klicka slutligen på "Beställ".
  3. Efter det behöver du endast godkänna avtalet om e-faktura via din egen nätbank. Du ser det avtal som väntar på ditt godkännande på ingångssidan till din nätbank inom ett par dagar.

Notera att du ska godkänna avtalet om e-faktura i din egen nätbank inom 30 dagar efter att du beställt e-faktura via Mina sidor. Du kan eventuellt få ännu nästa faktura som en traditionell faktura, men efter det sker faktureringen automatiskt i form av e-faktura.

Om du är kund hos Aktia eller OP, kan du tillsvidare inte aktivera e-faktura via Mina sidor. Du kan emellertid ta i bruk e-faktura i enlighet med anvisningarna från din bank.

Mer information om fakturering finns också på sidan med vanliga frågor om fakturering.

Du kan också ha nytta av följande