Nopea työhön paluu vakuutuksen avulla

Kaatuminen työmaalla oli päättää rakennusmestari Heimo Kortesalmen pitkän uran rakennuksilla. 

Työtapaturma

Kiitos Ifin tapaturmavakuutuksen, paha olkapäävamma voitiin hoitaa nopeasti ja Heimo palasi töihin jo kolmen kuukauden päästä tapaturmasta.

Sinä päivänä kaikki ei mennyt kuten yleensä. Kävellessään rakennustyömaalla, Heimo Kortesalmi kompastui ja kaatui. Ylös päästyään hän tajusi satuttaneensa toisen olkapäänsä. Koska kovat kivut eivät hellittäneet, Heimo hakeutui jo samana päivänä lääkäriasemalle tutkimuksiin.  

Vamman vakavuus selviää

Ensimmäinen lääkärikäynti ei paljastanut täysin olkapäävamman laatua ja kovat kivut saivat Heimon palaamaan pian uudelleen lääkärin puheille. Ultraäänitutkimuksen jälkeen lääkäri totesi tilanteen olevan luultua pahempi. 

Olkapäässä näkyi jännevaurioita – kaksi jännettä näytti olevan poikki kokonaan. Koko ikänsä terveenä ja vammoitta rakennustyömailla selvinnyt Heimo järkyttyi lääkärin sanoista. Hänellä olisi vielä pari vuotta työuraa jäljellä ja työintoakin löytyi. Lisäksi Heimolla oli suunnitelmia myös eläkepäivien varalle. Hän oli hankkinut itselleen oman viinitilan Unkarista ja myös siellä riitti paljon työtä.  

Soitto Ifiin tuo nopean avun 

Yritys, jossa Heimo työskenteli, oli ottanut työntekijöilleen tapaturmavakuutuksen Ifistä. Heti diagnoosin saatuaan Heimo soittikin Ifiin kysyäkseen neuvoja. Korvausneuvoja kuunteli kuvauksen tapahtumista tarkkaan. Tilanne ei ollut kuitenkaan aivan yksinkertainen ottaen huomioon Heimon iän ja vamman laadun. Korvausneuvoja lupasi palata asiaan mahdollisimman pian.  

Kolme päivää myöhemmin Heimo istui If terveyskumppanin olkapääspesialistin vastaanotolla. Aiempi diagnoosi jännevaurioista sai vahvistuksen. Spesialisti oli kuitenkin positiivinen ja uskoi, että hän saisi operoitua olkapään kuntoon. Hoidon lisäksi Ifin tapaturmavakuutus tulisi kattamaan myös kodin siivousavun ja avun lumitöihin, joita Heimo ei itse pystyisi sairauslomallaan tekemään.

If Työtapaturmavakuutus

• Saat nopean pääsyn tutkimuksiin ja hoitoon.
• Päiväraha, tapaturmaeläke ja kuntoutusraha kuuluu vakuutukseen.
• Kuntoutuksen avulla työntekijä pyritään saamaan takaisin työelämään.

Lue lisää Työtapaturmavakuutuksesta

Takaisin työhön ennätysajassa 

Olkapään leikkaus onnistui erinomaisesti ja katkenneet jänteet saatiin korjattua. Kuntoutuksen jälkeen Heimo saattoi todeta, että olkapää oli lähes yhtä hyvä kuin ennen kaatumista. Kivut olivat melkein kokonaan poissa.

Kolmen kuukauden päästä onnettomuudesta Heimo tunsi itsensä jo niin terveeksi, että pystyi palaamaan työpaikalle. Kiitos yrityksen työtapaturmavakuutuksen ja laadukkaan sairaanhoidon, Heimo pääsi nopeasti oikealle erikoislääkärille ja leikkaukseen. Heimon pitkä työura rakennusmestarina sai vielä jatkoa eikä eläkepäivien unelmistakaan tarvinnut luopua.   

Rakennusalalle sopivat vakuutukset

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Jätä yhteystietosi, niin vakuuttamiseen erikoistunut asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Lue lisää