Ihminen vakuuttamisen keskiössä

Kodin ja auton vakuutusten miettiminen ja hankkiminen käy helposti, mutta oman terveyden turvaamista on hankalampi miettiä. Oletko esimerkiksi ajatellut koskaan, mitä taloudellesi käy, jos esimerkiksi sairastut vakavasti ja joudut pitkälle sairauslomalle?

Suomessa julkiset terveyspalvelut tarjoavat kaikille perusturvan, ja työelämässä oleville työnantajan ottama työtapaturmavakuutus kattaa puolestaan työssä sattuvat haaverit.

Aikuisten työikäisten vakuutusturvaan jää kuitenkin helposti aukkoja. Moni pitää hyvää huolta siitä, että oma koti ja omaisuus on vakuutettu, mutta kuinka on ihmisten laita?

"Sosiaaliturvaa ja työnantajan tarjoamaa suojaa täydentävät vapaaehtoiset yksityishenkilöiden henkilövakuutukset, jotka tarjoavat ratkaisuja elämässä eteen tulevien suurten ja pienten haasteiden varalta," kertoo Ifin yksityisasiakkaiden henkilövakuutuksista vastaava johtaja Tero Hoikkala.

Kotitalouksien näkökulmasta katsottuna henkilövakuutuksia haetaan eniten hoitokulujen kattamiseen. Esimerkiksi lapsivakuutukset ovat hyvin yleisiä.

"Vanhemmat ajattelevat ensisijaisesti lastensa parasta, mikä on ymmärrettävää. Lähes joka toinen suomalaislapsi on vakuutettu," Hoikkala sanoo.

Kestäisikö oma talous pitkän sairausloman?

Tutkimusten mukaan (Fiva 2020) ihmisiä huolettaa erityisesti pitkäaikainen sairastuminen. Siihen liittyy terveydellisen huolen lisäksi myös aina taloudellinen riski. Moni ehkä ei tule miettineeksi, kestäisikö oma talous esimerkiksi puolen vuoden sairauspoissaoloa.

Omaa taloudellista turvaa voi parantaa ottamalla vakuutuksia, jotka auttavat säilyttämään totutun toimeentulon, vaikka työssäkäynti keskeytyisi. 

Esimerkiksi syöpä on tyypillinen vakava sairaus, jonka hoito on pitkäaikaista ja aiheuttaa ansiomenetyksiä. Syövän kohtaa elämänsä aikana peräti joka kolmas suomalainen. 

"Diagnoosia seuraa keskimäärin noin kahdeksan kuukauden sairausloma, jolloin esimerkiksi yritysten henkilöstön syöpävakuutus tai yksityishenkilön vakavan sairauden turva auttaa selviytymään tilanteesta rahallisesti," Hoikkala kertoo.

Tero Hoikkala
Tero Hoikkala kertoo lähes joka toisen suomalaislapsen olevan vakuutettu.

Unohdamme helposti huolehtia omasta vakuutusturvastamme. Ihmisen pitäisi kuitenkin olla se kaikkein tärkein vakuutettava.

Tero Hoikkala, Ifin yksityisasiakkaiden henkilövakuutuksista vastaava johtaja

Oman terveyden uhkia on vaikea ajatella

Mutta miksi aikuiset eivät ota itselleen henkilövakuutusta? Hoikkala arvioi, että on helpompi puhua materian, kuten kodin ja auton, vakuuttamisesta, mutta ihmisten on vaikea ajatella omaan terveyteen liittyviä uhkia.

"Unohdamme helposti huolehtia omasta vakuutusturvastamme. Ihmisen pitäisi kuitenkin olla se kaikkein tärkein vakuutettava," Hoikkala toteaa.

If haluaa saada asiakkaat ajattelemaan itse omaa ja perheensä toimeentuloa vakaviin tapaturmiin ja sairauksiin liittyen. Näin he voivat tehdä tietoisia päätöksiä siitä, mitä vakuutuksia he haluavat ottaa turvaamaan näitä tilanteita.

 "If tarjoaa tähän vahvaa osaamista ja erinomaiset ratkaisut," Hoikkala lupaa.

Mikä henkilövakuutus sopii sinulle?

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset itsellesi ja perheellesi? Anna meidän auttaa. Tee nopea testi parissa minuutissa ja saat ehdotuksia.
 

Siirry testiin
  1. Artikkelit

    ”Työntekijöiden terveys on kaikkein tärkeintä” 

    Omaisuusvakuutukset ovat yrityksille ratkaisevan tärkeä tapa varautua vahinkoihin. Moni kuitenkin unohtaa vakuuttaa yrityksen resursseista tärkeimmän: henkilöstön. "Jos työntekijä joutuu pitkälle sairauslomalle, kustannukset voivat olla merkittäviä", Ifin pohjoismaiden terveysstrategi Kristina Ström Olsson muistuttaa.

  2. Opi tuntemaan kehosi

    Tiesitkö, että kehossasi on yhteensä 400 niveltä? Entä arvaatko, missä kehonosassa evoluutiolla olisi vielä parantamisen varaa?  Lue lisää nivelistäsi, nenästäsi sekä kaikista muista kehosi osista ja siitä, miksi jokainen niistä on tärkeä. Klikkaa alta sinua kiinnostavia kehonosia tutustuaksesi itseesi entistä paremmin.

    23.09.2021