Apua identiteettivarkauksiin

Oletko joutunut tai epäiletkö joutuneesi identiteettivarkauden uhriksi? Ei hätää, me autamme. Tältä sivulta löydät paljon tietoa identiteettivarkauksista ja uudesta kotivakuutuksiimme kuuluvasta turvasta.

Kysy Emma-virtuaaliassistentiltamme helposti neuvoa - aloita kirjoittamalla "Identiteettivarkaus". Voit myös selata toimintaohjeita itse.

Lue toimintaohjeet

Vastaamon tietomurto - ajankohtaista tietoa kotivakuutusasiakkaillemme!

Jos olet joutunut tai epäilet joutuneesi tietomurron uhriksi, kehotamme sinua tekemään viranomaisten suosittelemat turvatoimenpiteet. Hyvän listauksen löydät Tietosuojavaltuutetun sivulta

Tietovuodon kohteeksi joutuneille löydät tietoa myös Tietovuotoapu-sivustolta ja lakineuvontaa saat Kuluttajaliitolta

Ifin kotivakuutusasiakkaille kuuluvasta identiteettivarkausturvasta sekä oikeusturvasta on apua Vastaamoon liittyvän henkilötietojen vuodon uhreille, jos olet joutunut kiristyksen uhriksi tai sinun nimissäsi on esimerkiksi tilattu tuotteita.

Identiteettivarkaudella tarkoitetaan toisen henkilötietojen luvatonta käyttöä.  Turvasta korvataan tapauksia, jossa kolmas osapuoli käyttää vakuutetun henkilöllisyyttä petokseen tai muuhun rikolliseen toimintaan. Henkilötietojen oikeudeton haltuunotto ja vuotaminen verkkoon ei oikeuta korvaukseen.

Identiteettivarkausturvasta asiakas saa apua, kun tarvitaan lakimiestä tilanteiden ratkaisemiseksi. Turvasta korvataan lakimiehen kustannuksia 2 000 euroon asti ilman omavastuuta, ei suoranaisia kuluja tai taloudellisia tappioita, joita henkilötietojen varkaudesta aiheutuu.

Korvaamme esimerkiksi tutkintailmoituksen laatimisesta ja esitutkinnassa avustamisesta sekä virheellisten vaateiden korjaamisesta johtuvia lakimieskuluja. Turvasta ei korvata vakuutetun omia selvittelykustannuksia tai henkilötietojen suojaamisesta johtuvia kustannuksia (esim. luottokiellon tekeminen). 

Jos olet kotivakuutusasiakkaamme ja käytät lakimiehen apua yllämainitun mukaisesti, voit olla yhteydessä korvauspalveluumme korvauksen hakemiseksi. 

Jos tietomurrosta, tietosuojarikoksesta tai muusta asiaan liittyvästä rikoksesta nostetaan syyte, voi henkilötietovarkauden uhri hakea korvausta lakimieskuluista oikeusturvavakuutuksestaan. Lue lisää oikeusturvasta.

 • Määräaikainen ja maksuton turva

  Turva kuuluu uusien ja vanhojen asiakkaidemme kotivakuutuksiin.

 • Saat neuvontaa ja toimintaohjeita 24/7

  Selaa ohjeita itse tai juttele chatbottimme kanssa.

 • Korvaamme 2 000 euron edestä lakimieskuluja

  Et maksa itse edes omavastuuta.

Vakuutus identiteettivarkauden varalle sisältyy kotivakuutuksiimme

Uusi identiteettivarkausturva sisältyy maksutta kaikkiin Ifin kotivakuutuksiin. Turva on määräaikainen ja voimassa 1.6.2020-31.5.2022 niin uusille kuin vanhoille kotivakuutusasiakkaillemme.

Vakuutettuina ovat vakuutuksenottaja ja hänen taloudessaan vakinaisesti asuvat henkilöt. 

Vakuutuksesta korvataan suomalaisen lakimiesavun käyttämisestä aiheutuvia kustannuksia, vaikka identiteettivarkaus olisi tapahtunut ulkomailla. Jos vakuutettu ei asu Suomessa, korvataan vain Suomessa tapahtuneen identiteettivarkauden kustannuksia.

Mikä on identiteettivarkaus?

Identiteettivarkaus on toisen henkilötietojen väärinkäyttöä ja se tapahtuu usein netissä. Rikoksen tekemiseen riittää yleisesti jo se, että henkilötietojen lisäksi tietää toisen pankki- tai luottokorttinumeron. Näillä tiedoilla varas pystyy ostamaan internetistä tuotteita ja maksattamaan ne kortin todellisella omistajalla.

Miten autamme?

Löydät tältä sivulta toimintaohjeita erilaisiin identiteettivarkaustapauksiin. Voit lisäksi kysyä neuvoa Emma-virtuaaliassistentiltamme.

Aloita keskustelu. Kirjoita ensimmäiseksi "Identiteettivarkaus" ja saat lisäohjeita.

Mitä korvaamme?

Vakuutuksesta korvataan identiteettivarkauden johdosta suomalaisen lakimiesavun käyttämisestä aiheutuvia välttämättömiä ja kohtuullisia kustannuksia 2 000 euroon asti ilman omavastuuta:

 • tutkintailmoituksen laatimisessa ja esitutkinnassa avustamisessa
 • virheellisten vaateiden hylkäämisessä
 • virheellisten luottohäiriömerkintöjen oikaisemisessa
 • sekä muiden virheiden korjaamisessa.

Mitä emme korvaa?

Vakuutuksesta ei korvata mahdollisia taloudellisia tappioita, kuluja tai kustannuksia, kuten pankkitililtä varastettua rahaa, tilattujen tuotteiden laskuja tai ansionmenetystä. Vakuutetulle aiheutuvia kustannuksia ei korvata, jos identiteettivarkaus on korvattava Ifin yksityishenkilön oikeusturvavakuutuksesta tai liittyy esimerkiksi:

 • ansiotoimintaan
 • toisen perheenjäsenen tekemään rikokseen

Löydät tarkemmat tiedot korvauksista vakuutuksen ehdoista.

Toimintaohjeet

Jos epäilet identiteettivarkautta tai haluat välttyä siltä, lue alta ohjeita tai kysy Emma-chatbotilta apua.

 • Yllättävän kattava kotivakuutus

  Ifin kotivakuutus kulkee vaivatta mukanasi arjessa ja turvaa tärkeät tavarasi. Jos asut omakotitalossa, saat lisäksi maksuttomia palveluita talon kunnossapitoon.

  Tutustu kotivakuutukseen
 • Mitä oikeusturvavakuutus korvaa?

  Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja riita- ja rikosasioissa.

  Tutustu vakuutukseen
 • ystävykset juovat kahvia ulkona

  Joko kokeilit If Mobiilia?

  If Mobiili -sovellus on pikatie vakuutusasioiden hoitoon! Kirjaudu ilman verkkopankkitunnusten näpyttelyä vuorokauden ympäri.  

  Lue lisää If Mobiilista