Apua identiteettivarkauksiin

Oletko joutunut tai epäiletkö joutuneesi identiteettivarkauden uhriksi? Ei hätää, me autamme. Tältä sivulta löydät paljon tietoa identiteettivarkauksista ja uudesta kotivakuutuksiimme kuuluvasta turvasta.

Kysy Emma-virtuaaliassistentiltamme helposti neuvoa - aloita kirjoittamalla "Identiteettivarkaus". Voit myös selata toimintaohjeita itse.

Lue toimintaohjeet
 • Määräaikainen ja maksuton turva

  Turva kuuluu uusien ja vanhojen asiakkaidemme kotivakuutuksiin.

 • Saat neuvontaa ja toimintaohjeita 24/7

  Selaa ohjeita itse tai juttele chatbottimme kanssa.

 • Korvaamme 2 000 euron edestä lakimieskuluja

  Et maksa itse edes omavastuuta.

Vakuutus identiteettivarkauden varalle sisältyy kotivakuutuksiimme

Uusi identiteettivarkausturva sisältyy maksutta kaikkiin Ifin kotivakuutuksiin. Turva on määräaikainen ja voimassa 1.6.2020-31.12.2024 niin uusille kuin vanhoille kotivakuutusasiakkaillemme.

Vakuutettuina ovat vakuutuksenottaja ja hänen taloudessaan vakinaisesti asuvat henkilöt. 

Vakuutuksesta korvataan suomalaisen lakimiesavun käyttämisestä aiheutuvia kustannuksia, vaikka identiteettivarkaus olisi tapahtunut ulkomailla. Jos vakuutettu ei asu Suomessa, korvataan vain Suomessa tapahtuneen identiteettivarkauden kustannuksia.

Mikä on identiteettivarkaus?

Identiteettivarkaus on toisen henkilötietojen väärinkäyttöä ja se tapahtuu usein netissä. Rikoksen tekemiseen riittää yleisesti jo se, että henkilötietojen lisäksi tietää toisen pankki- tai luottokorttinumeron. Näillä tiedoilla varas pystyy ostamaan internetistä tuotteita ja maksattamaan ne kortin todellisella omistajalla.

Miten autamme?

Löydät tältä sivulta toimintaohjeita erilaisiin identiteettivarkaustapauksiin. Voit lisäksi kysyä neuvoa Emma-virtuaaliassistentiltamme.

Aloita keskustelu. Kirjoita ensimmäiseksi "Identiteettivarkaus" ja saat lisäohjeita.

Mitä korvaamme?

Vakuutuksesta korvataan identiteettivarkauden johdosta suomalaisen lakimiesavun käyttämisestä aiheutuvia välttämättömiä ja kohtuullisia kustannuksia 2 000 euroon asti ilman omavastuuta:

 • tutkintailmoituksen laatimisessa ja esitutkinnassa avustamisessa
 • virheellisten vaateiden hylkäämisessä
 • virheellisten luottohäiriömerkintöjen oikaisemisessa
 • sekä muiden virheiden korjaamisessa.

Mitä emme korvaa?

Vakuutuksesta ei korvata mahdollisia taloudellisia tappioita, kuluja tai kustannuksia, kuten pankkitililtä varastettua rahaa, tilattujen tuotteiden laskuja tai ansionmenetystä. Vakuutetulle aiheutuvia kustannuksia ei korvata, jos identiteettivarkaus on korvattava Ifin yksityishenkilön oikeusturvavakuutuksesta tai liittyy esimerkiksi:

 • ansiotoimintaan
 • toisen perheenjäsenen tekemään rikokseen

Löydät tarkemmat tiedot korvauksista vakuutuksen ehdoista.

Toimintaohjeet

Jos epäilet identiteettivarkautta tai haluat välttyä siltä, lue alta ohjeita tai kysy Emma-chatbotilta apua.