Kotivakuutus opiskelijalle ja nuorelle

Ifin kotivakuutuksen saat omistus- sekä vuokrakotiin.
Kotivakuutuksesta korvaamme lempitavarasi, kuten puhelimen ja polkupyörän, jos ne varastetaan. Laajat kotivakuutukset korvaavat myös äkilliset rikkoutumiset.
Meiltä saat kuukausilaskutuksen ilman lisäkuluja, jolloin maksat kotivakuutuksesta vain striimauspalvelun verran kuussa.

Lue alta, miksi ja millainen kotivakuutus sinulle sopisi parhaiten.

Tutustu kotivakuutukseen

Selvitä nopealla testillä, mitä opiskelijoiden yleisimpiä vakuutuksia tarvitset.

Onko kotivakuutus pakollinen?

Opiskelijan ja nuoren kannattaa hankkia kotivakuutus myös siihen ihan ensimmäiseen asuntoon, ja usein vuokranantajat myös vaativat sitä. Kaikki kotivakuutuksemme ovat vuokranantajien yleisesti hyväksymiä:

  • Ifin kotivakuutuksiin kuuluu aina vastuuvakuutus.
  • Ifin vakuutuksissa on laaja turva huoneiston kiinteälle sisustukselle.

Kiinteän sisustuksen turva tarkoittaa käytännössä sitä, että asunnon pinnat ja keittiön kalusteet on turvattu vakuutuksella. Niinpä kotivakuutuksesta on apua, jos vaikka raskas esine tippuu lattialle ja vaurioittaa vuokrakotisi parkettia.

Kotivakuutus kannattaa ottaa, vaikka vuokranantaja ei sitä erikseen vaatisikaan. Vakuutus on erityisen tärkeä esimerkiksi tulipalon tai vesivuodon sattuessa kohdalle. Tuolloin vahingot voivat nousta tuhansiin ellei peräti kymmeniintuhansiin euroihin.

Kotivakuutus auttaa myös silloin, jos et esimerkiksi vesi- tai palovahingon voi asua kodissasi, ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla.

Jos haluat katsoa, miten paljon mitkäkin kodin vahingot maksavat keskimäärin, käy tsekkaamassa 3D-kuva.

Syitä valita Ifin kotivakuutus:

  • Ifin laaja kotivakuutus osoittautui Suomen edullisimmaksi Kuluttaja-lehden tuoreimmassa vertailussa (2022). Vakuutuksemme erottautui vertailun edullisimpana, oli sitten kyse kerros- tai rivitalon tai omakotitalon laajoista kotivakuutuksista.

    Vaikka hinta on kohdallaan, emme tingi vakuutusten laadusta tai asiakkaiden tyytyväisyydestä. Siksi laaja kotivakuutuksemme pärjäsi vertailuissa myös muuten kuin hinnaltaan.

  • Vastuu- ja oikeusturvavakuutus kuuluu aina hintaan
  • Määräaikainen identiteettiturva
  • Rahat nopeasti tilille korvauspalvelustamme
  • Hoida vakuutusasiat missä vaan If Mobiili -sovelluksella
  • Jaa laskut 12 erään ilman lisäkuluja e-laskulla
Laske hinta kotivakuutukselle

Mikä on sopiva kotivakuutuksen omavastuu?

Useimmiten asiakkaamme valitsevat kotivakuutuksensa omavastuuksi 150 euroa, joka on pienin mahdollinen. Voit valita omavastuuksi myös 250 euroa tai 450 euroa.

150 euron omavastuu on hyvä valinta, jos haluat korvausta myös pienemmistä vahingoista, kuten puhelimen rikkoutumisesta. Isompia omavastuita puolestaan kannattaa harkita, jos toivot kotivakuutuksesta apua suurempien vahinkojen varalle. 

Voit vertailla verkkokaupassa, miten omavastuun muuttaminen vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Kotivakuutuksen hinnan laskeminen ei sido sinua ostoon. 

Perus vai laaja kotivakuutus?

Perustason kotivakuutuksemme korvaa isoja vahinkoja, muttei esimerkiksi tavaroidesi rikkoutumisia, joten suosittelemme ottamaan laajan turvan. Vaikka et omistaisi erityisen kalliita tavaroita, korvaa vakuutus esimerkiksi matkapuhelimen, tietokoneen, fillarin ja silmälasit.

Jos sinulla on laaja kotivakuutus, kannattaakin miettiä tarkkaan, tarvitsetko tavaroillesi kauppojen tarjoamia erillisiä vakuutuksia.

Helppo ja nopea asian käsittely

Asian käsittely oli kokonaisuutena helppo, vahinkoilmoituksen tekeminen appsissa ja täsmennys puhelimitse. Asian selvitys vei vain hetken, ja sain rikkoutuneen puhelimeni korjautettua samana päivänä. Asiakaspalvelija oli erittäin ystävällinen, ja neuvoi tarpeen mukaan. Suosittelen!

Asiakkaamme Ronin Trustpilot-palveluun jättämä arvio

Apua vakuutuksen valintaan

Tuntuuko, ettet oikein tiedä, miksi ja millaisen kotivakuutuksen hankkisit? Ei hätää, anna meidän auttaa.

Jätä meille soittopyyntö, niin kotivakuutuksiin erikoistunut asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.