Korvaako kotivakuutus puhelimen?

Lyhyt vastaus on: kyllä korvaa. Ifin kotivakuutukset korvaavat joka päivä noin 50 puhelimen* rikkoutumisen. Tutustu vinkkeihin, joiden avulla pidät puhelimesi ehjänä sekä miten toimit, jos puhelimesi rikkoontuu tai se varastetaan.

Tutustu kotivakuutuksiimme

Hanki puhelimeen suojakuori

Selvästi yleisin puhelimille sattuva vahinko on puhelimen näytön rikkoutuminen. Puhelimen näyttö menee yllättävän helposti rikki, jos puhelin tippuu, kolahtaa johonkin tai näyttöön kohdistuu liikaa painetta.

Huonoin toipumisennuste on puhelimella, joka tippuu kivilattialle tai asvaltille kulma edellä. Näytön rikkoutumisen taustalla on tyypillisesti useampia kolahduksia, jotka ovat jo aiemmin heikentäneet näytön kestävyyttä.

Tehokkain tapa estää näytön rikkoutuminen on käyttää puhelimessa kunnollista suojakuorta. Lisää suojaa saat asentamalla näytön päälle suojakalvon tai -lasin.

Älä istu puhelimen päälle – tai pudota sitä vessanpönttöön

Noin viidesosa puhelinten rikkoutumisista johtuu siitä, että puhelimen päälle istutaan tai astutaan. Moni puhelin putoaa vahingossa vessanpönttöön, lavuaariin tai luonnossa liikkuessa esimerkiksi järveen. Kosteus on puhelimen pahimpia vihollisia, joten pidä puhelimesi etäällä nesteistä.

Ifin laaja kotivakuutus korvaa, jos puhelin rikkoutuu yllättäen. Korvauksesta vähennetään omavastuu ja ikävähennys, joka lasketaan puhelimen hankinta-ajankohdan perusteella.

* Ifin vahinkotilasto: kotivakuutuksesta korvatut puhelimet vuonna 2020

Päivitetty 28.12.2020

Varmuuskopioi rakkaimmat muistosi puhelimesta

Rikkoutuneen puhelimen tilalle voi hankkia uuden, mutta kadonneita kuvia ei voi korvata. Kuvien ja tiedostojen katoaminen huolestuttaa puhelimen omistajia itse asiassa enemmän kuin puhelinlaitteen rikkoutuminen.

Varmuuskopioi kuvat, yhteystiedot ja muut tärkeät tiedot puhelimestasi säännöllisesti. Löydät ajantasaiset ohjeet puhelimen varmuuskopiointiin, kun syötät esimerkiksi Googleen "puhelimen varmuuskopiointi".

Varaudu pitkäkyntisiin – kalliit puhelimet kiinnostavat varkaita

Etenkin uudet ja kalliit puhelimet ovat varkaiden suosikkeja. Suojaa puhelimesi pin-koodilla ja suojakoodilla ja säilytä puhelintasi varmassa paikassa esimerkiksi ruuhkassa liikkuessasi.

Jos puhelin varastetaan tai se katoaa, esimerkiksi Applen puhelimen voi jäljittää, etälukita ja tyhjentää netin kautta.

Puhelin rikki tai varastettu?

Kun sinulla on kotivakuutus Ifissä, saat välittömästi apua puhelimeen liittyviin ongelmiisi. Saat lisäksi erityisetuja yhteistyökumppaneiltamme: jos puhelimen näyttö on rikkoutunut, saat korjauksen yhteydessä panssarilasin maksutta.

Jos et ole vielä Ifin asiakas, laske hinta vakuutuksellesi Ifin verkkokaupassa. Hinnan laskeminen ei sido sinua mihinkään.

Ifin asiakkaana olet oikeutettu moniin arkea helpottaviin palveluihin ja etuihin, ja saat kotivakuutukseesi pysyvästi edullisen hinnan. Asiakkaanamme et nimittäin maksa muiden asiakkaiden määräaikaisia alennuksia.

Sinua voi kiinnostaa myös