Nopein mahdollinen korvaus lääkärikäynnistä

If Suorakorvaus

Ifin asiakkaana säästät aikaa ja vaivaa. Maksat lääkärikäynnistä useimmiten pelkän omavastuun, kun sinulla on Ifin sairauskuluvakuutus ja asioit Mehiläisessä.

Kun lapsi itkee kipeää korvaansa tai oma nilkka nyrjähtää pururadalla, käytännön asioista murehtimisen pitäisi olla viimeisenä mielessä. Jotta voit kohdistaa huomiosi sairauden tai tapaturman sattuessa tärkeimpään, olemme kehittäneet avuksesi If Suorakorvauksen, joka täydentää ennestään erinomaista Ifin korvauspalvelua.

If Suorakorvauksen avulla käynti lääkärissä sujuu vaivattomasti, sillä sinä maksat lääkärikäynnistä useimmiten pelkän omavastuun. Sinun ei tarvitse ilmoittaa lääkärikäynnistä Ifiin, vaan Mehiläinen hoitaa ilmoittamisen puolestasi, ja If maksaa korvauksen suoraan lääkäriasemalle. Näin sinä voit keskittyä sairaan lapsen tai itsesi hoitamiseen. Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!

If Suorakorvaus on Ifin sairauskuluvakuutuksen ottaneille asiakkaille suunniteltu palvelu, jota saat kaikista Mehiläisen toimipisteistä ja Mehiläisen Digiklinikalta. If Suorakorvaus -palvelun käyttö on sinulle maksutonta.

89 % If Suorakorvausta kokeilleista antaa palvelulle kiitettävän tai erinomaisen arvosanan.*

Kun haluat käyttää If Suorakorvausta, toimi näin:

  1. Kun käyt lääkärissä Mehiläisessä, kerro, että sinulla on Ifin sairauskuluvakuutus. Sairauskuluvakuutus tarkoittaa sellaista vakuutusta, joka korvaa sairauden ja tapaturman hoitokuluja. Jos et ole varma, millainen vakuutuksesi on, voit tarkistaa asian Omilta sivuilta.
  2. Lääkärikäynnin yhteydessä annat lääkäriasemalle luvan tehdä korvausilmoitus puolestasi.
  3. Lääkärikäynnin yhteydessä sinulta veloitetaan yleensä ainoastaan omavastuu, ja asia on sitä myöten selvä. Sinun ei tarvitse ilmoittaa lääkärikäynnistä Ifiin, sillä Mehiläinen hoitaa sen puolestasi. Omavastuun määrä riippuu vakuutuksestasi.
  4. If Suorakorvaus koskee ainoastaan Mehiläisen laskua, joten muista hakea lääkärin määräämistä lääkkeistä vakuutuskorvaus itse. Voit ilmoittaa lääkekulut kätevästi Omilla sivuillasi, ja rahat tulevat tilillesi tuossa tuokiossa.
  5. Jos sinulla ei vielä ole Ifin sairauskuluvakuutusta, hanki vakuutus kätevästi Ifin verkkokaupasta.

Haluatko käyttää If Suorakorvausta Mehiläisen Digiklinikalla? Lue, miten saat suorakorvausta etälääkärikäynnistä

* Ifin asiakastutkimus, vastaajien määrä 163 suomalaista.

Usein kysyttyä If Suorakorvauksesta

Kokosimme alle tyypillisiä kysymyksiä If Suorakorvaukseen liittyen.

Millaisissa tapauksissa If Suorakorvaus toimii?

If Suorakorvausta kannattaa hyödyntää silloin, jos sinulla on sairauskuluvakuutus ja olet sairastunut. If Suorakorvaus toimii suurimmassa osassa sairaustapauksista.

Joskus lääkärikäynnin kuluja ei voi hoitaa If Suorakorvauksen kautta. Tällöin maksat lääkärikulut tavalliseen tapaan ensin itse. Mehiläinen kuitenkin tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja me olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Voinko käyttää If Suorakorvausta, jos minulla on tapaturmavakuutus?

If Suorakorvaus on tarkoitettu pääsääntöisesti asiakkaille, joilla on Ifin sairauskuluvakuutus. Jos sinulla on pelkkä tapaturmavakuutus, voi olla, että et saa heti korvausta lääkärikäynnistä. Mehiläinen tekee joka tapauksessa vahinkoilmoituksen puolestasi, ja me olemme sinuun yhteydessä.

Miten If Suorakorvaus toimii Digiklinikalla?

Kun lataat OmaMehiläinen-mobiilisovelluksen, anna sovelluksen tiedoissa valtuutus Mehiläiselle välittää vahinkotiedot Ifiin. Digiklinikalla asiointisi jälkeen vahinkoilmoituksen tarvittavat tiedot välittyvät Ifiin ja korvaushakemus tehdään puolestasi.

Luottokortiltasi, jonka tiedot olet tallentanut OmaMehiläiseen, veloitetaan omavastuu. Sinä saat veloituksesta kuitin sähköpostiisi. Mikäli korvauspäätöksen tekemiseen tarvitaan lisätietoja, luottokortiltasi veloitetaan koko käynnin osuus. Tällaisessa tapauksessa If on sinuun yhteydessä lisätietoja varten.

Miten minun pitää toimia, jos en voi hyödyntää If Suorakorvausta?

Jos et voi käyttää If Suorakorvausta, olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä. Sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta Ifiin, kun Mehiläinen on tehnyt sen puolestasi.

Miten todistan Mehiläisessä, että minulla on Ifin vakuutus?

Riittää, että kerrot olevasi Ifin asiakas. Jos varaat lääkäriaikaa Mehiläisen nettipalvelun kautta tai OmaMehiläinen-mobiilisovelluksen kautta, voit aktivoida "Olen If Suorakorvaus -asiakas" -valinnan, minkä jälkeen sinut tunnistetaan suoraan Mehiläisen toimipisteessä tai Digiklinikalla.

Mistä löydän lähimmän Mehiläisen toimipisteen?

Löydät Mehiläisen toimipisteet Mehiläisen sivuilta.

Voinko tarkastaa etukäteen, saanko lääkärikäynnistä korvauksen heti Mehiläisessä?

Se ei valitettavasti onnistu, koska korvauspäätöksen tekemiseen tarvitaan aina tietoja lääkärikäynnistä ja kuluista.

Jonottamatta lääkäriin vakuutuksen turvin

Sairaus tai tapaturma yllättää aina. Mitä nopeammin pääset hoitoon, sitä nopeammin parantuminen voi alkaa.

Hanki If Henkilövakuutus

Parasta hoitoa lapsellesi vakuutuksen avulla

Kun leikissä kopsahtaa tai korvakipu itkettää, pääsette vakuutuksin turvin hoitoon nopeasti. 

Hanki If Lapsivakuutus

Terveysvinkit ja kätevät palvelut käyttöösi

If Terveys tarkoitaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita ja vinkkejä sinulle. 

Tutustu ja ota käyttöön