Suorakorvauksella hoitosi on nopeaa ja vaivatonta

Sairaana on hyvä keskittyä olennaiseen, eli parantumiseen. Ifin suorakorvauksella voit ilmoittaa sairastumisesta meille jo ennen lääkärikäyntiä tai lääkärikäynnin yhteydessä lääkäriasemalla.

Ilmoita sairaudesta ennen lääkärikäyntiä

 1. Ilmoita omasta tai lapsesi sairaudesta ennen lääkärissä käyntiä. Voit ilmoittaa sairaudesta 24/7 myös Omilla sivuilla tai If Mobiilissa kohdassa Omat vahingot > Ennen lääkärikäyntiä.
 2. Tunnistaudu ensin palveluun ja vastaa taustakysymyksiin. Saat nopeasti tiedon omavastuusta ja korvauksesta.
 3. Voit valita, siirrytkö suoraan lääkärin chat-vastaanotolle (Terveystalon Lääkäri-chat 24/7 tai Mehiläisen Digiklinikka) tai varaamaan ajan lääkärin vastaanotolle. Käytössäsi Ifin laaja kumppaniverkosto.
  • Jos käytät etälääkäriä, muista aktivoida suorakorvaus sovelluksessa.
  • Jos valitset vastaanoton, kerro lääkärikäynnin jälkeen kassalla, että olet  Ifin asiakas ja haluat käyttää suorakorvausta. Muista Kela-kortti!
 4. Näet yhteenvedon keskustelusta ja tiedot maksetuista korvauksista Omilla sivuilla.

Mitä vakuutus korvasikaan ja paljonko omavastuuta olikaan jäljellä? Jos nämä kysymykset kuulostavat tutuilta, et ole yksin. Ilmoittamalla meille sairastumisesta jo ennen lääkärikäyntiä, voimme yleensä antaa sinulle heti vastauksen näihin molempiin kysymyksiin, sekä ohjata sinut valitsemaasi hoitoon.

Tutustumisetu

Kun siirryt palvelustamme etälääkärin chat-vastaanotolle, emme veloita sinulta omavastuuta.

Tai mene suoraan lääkäriasemalle

Voit myös mennä lääkäriin ilmoittamatta siitä etukäteen meille. Ifin suorakorvaus toimii

 1. Ota Kela-kortti mukaasi ja kerro kassalla, että sinulla on Ifin henkilövakuutus.
 2. Pyydä lääkäriasemaa hakemaan suorakorvaus puolestasi, jolloin maksat useimmiten ainoastaan vakuutukseesi kuuluvan omavastuun.
 3. Tärkeää! Suorakorvaus koskee ainoastaan lääkärikuluja, joten muista aina itse hakea lääkärin määräämistä lääkkeistä korvaus.

Tietyissä tilanteissa korvauspäätöstä ei voida tehdä heti, jolloin maksat käynnin lääkäriasemalla ensin itse. Saamme kuitenkin tiedot käynnistäsi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian jatkokäsittelyä varten.

Suorakorvauspalvelu ei ole käytettävissä matkavakuutuksissa tai ammattiliiton ottamissa liittovakuutuksissa. Niiden osalta voit hakea korvausta laskun maksettuasi.

Tai käytä etälääkäriä

Ifin suorakorvaus on käytössä etälääkärin chat-vastaanotolla

Lue, miten saat suorakorvausta etäpalveluista. Ajanvarauksellisten video- ja puhelinvastaanottojen laskutuksessa suorakorvaus ei ole käytössä. Niiden osalta voit hakea korvausta laskun maksettuasi.

Tärkeää! Suorakorvaus koskee ainoastaan lääkärikuluja, joten muista aina itse hakea lääkärin määräämistä lääkkeistä korvaus.

Neljä viidestä antaa palvelulle kiitettävän tai erinomaisen arvosanan.

Ifin asiakastutkimus, vastaajina 21 257 Ifin suorakorvausta käyttänyttä suomalaista.

Kokemuksia suorakorvauksesta

Näin asiakkaamme arvioivat Ifin suorakorvauksen toimivuutta:

"Mehiläisen työntekijä hoiti homman puolestani. Ennen olisin joutunut naputtelemaan kaikki tiedot itse."

"Aina ei ole rahaa maksaa lasten lääkärikäyntiä juuri silloin kun olisi pakko. Siksi suorapalvelu on erittäin hyvä asia."

"Arvostan nopeaa ja mutkatonta palvelua, joka on tehty helpoksi asiakkaan osalta."

"Asia hoitui nopeasti lääkärikäynnin yhteydessä eikä tarvinnut kotona tehdä korvaushakemusta."

"Helpottaa asiointia huomattavasti, kun ei tarvitse tehdä ilmoitusta erikseen."

"Loistavaa palvelua, helpottaa omaa työtä kotona, kun hakemuksia ei tarvitse täyttää."

"Korvaus meni suoraan Terveystalosta Ifiin, minun ei tarvinnut tehdä netissä omaa hakemusta. Todella hyvä palvelu näin."

"Nopea ja helppo palvelu, toimii!"

"Helpottaa lapsiperheen arkea. Kolmen lapsen äitinä arvostan asioiden sujuvuutta. Kun suorakorvaus tuli, korvausta ei tarvinnut itse hakea."

Hyödynnä tutustumisetu - etälääkärikäynti ilman omavastuuta

Kun ilmoitat sairaudesta meille ennen lääkärikäyntiä, saat tutustumisetuna oman tai lapsesi etälääkärikäynnin (chat-vastaanotto) ilman, että maksat omavastuuta.

Usein kysyttyä suorakorvauksesta

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.