Hoitaa korvausasiat puolestasi

If Suorakorvaus

Uusi If Suorakorvaus säästää aikaa ja vaivaa lääkärikäyntien yhteydessä. Jos sinulla on Ifin sairauskuluvakuutus, lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen, ja sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun.

Kun lapsi itkee kipeää korvaansa tai sitkeä flunssa iskee päälle, käytännön asioista murehtimisen pitäisi olla viimeisenä mielessä. Jotta voit kohdistaa huomiosi sairauden yllättäessä tärkeimpään, olemme kehittäneet avuksesi If Suorakorvauksen, joka täydentää Suomen parasta korvauspalvelua.

If Suorakorvauksen avulla käynti lääkärissä sujuu entistä vaivattomammin, sillä lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen Ifiin puolestasi. Sinä maksat lääkäriaseman kassalla useimmiten pelkän omavastuun, ja If maksaa korvauksen suoraan lääkäriasemalle. Näin sinä voit keskittyä sairaan lapsen tai itsesi hoitamiseen. Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!

If Suorakorvaus on Ifin sairauskuluvakuutuksen ottaneille asiakkaille suunniteltu palvelu, jota saat kaikista Mehiläisen toimipisteistä, Mehiläisen Digiklinikalta sekä kahdesta Terveystalon Turun-toimipisteestä (Pulssi ja Aninkainen). If Suorakorvaus -palvelun käyttö on sinulle maksutonta.

Kolme neljästä antaa palvelulle kiitettävän tai erinomaisen arvosanan.*

Kun haluat käyttää If Suorakorvausta, toimi näin:

  1. If Suorakorvaus toimii Mehiläisen kaikissa toimipisteissä, Mehiläisen Digiklinikalla sekä Terveystalo Pulssissa ja Terveystalo Aninkaisessa Turussa.
  2. Kun käyt lääkärissä, kerro, että sinulla on Ifin sairauskuluvakuutus. Sairauskuluvakuutus tarkoittaa sellaista vakuutusta, joka korvaa sairauden ja tapaturman hoitokuluja. Jos et ole varma, millainen vakuutuksesi on, voit tarkistaa asian Omilta sivuilta.
  3. Lääkärikäynnin yhteydessä annat lääkäriasemalle luvan tehdä korvausilmoituksen puolestasi.
  4. Lääkärikäynnin yhteydessä sinulta veloitetaan yleensä ainoastaan omavastuu, ja asia on sitä myöten selvä. Sinun ei tarvitse ilmoittaa lääkärikäynnistä Ifiin, sillä lääkäriasema hoitaa sen puolestasi. Omavastuun määrä riippuu vakuutuksestasi.
  5. If Suorakorvaus koskee ainoastaan lääkärilaskua, joten muista hakea lääkärin määräämistä lääkkeistä vakuutuskorvaus itse. Voit ilmoittaa lääkekulut kätevästi Omilla sivuillasi, ja rahat tulevat tilillesi tuossa tuokiossa.
  6. Jos sinulla ei vielä ole Ifin sairauskuluvakuutusta, hanki vakuutus kätevästi Ifin verkkokaupasta.

Haluatko käyttää If Suorakorvausta Mehiläisen Digiklinikalla? Lue, miten saat suorakorvausta etälääkärikäynnistä

* Ifin asiakastutkimus, vastaajina 475 If Suorakorvausta käyttänyttä suomalaista.

Usein kysyttyä If Suorakorvauksesta

Kokosimme alle tyypillisiä kysymyksiä If Suorakorvaukseen liittyen.

Millaisissa tapauksissa If Suorakorvaus toimii?

If Suorakorvausta kannattaa hyödyntää silloin, jos sinulla on sairauskuluvakuutus ja olet sairastunut. If Suorakorvaus toimii suurimmassa osassa sairaustapauksista.

Joskus lääkärikäynnin kuluja ei voi hoitaa If Suorakorvauksen kautta. Tällöin maksat lääkärikulut tavalliseen tapaan ensin itse. Lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja me olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä puhelimitse tai Omien sivujen kautta.

Mitä minun pitää tehdä, jotta saan If Suorakorvauksen käyttöön?

Jos sinulla on Ifin sairauskuluvakuutus, katso ohjeet If Suorakorvauksen käyttöön ylempää tältä sivulta.

Jos haluaisit hyödyntää If Suorakorvausta mutta sinulla ei ole sairauskuluvakuutusta, jätä meille soittopyyntö. Käydään yhdessä läpi vakuutustesi tilanne ja päivitetään vakuutusturvasi ajan tasalle.

Voinko käyttää If Suorakorvausta, jos minulla on tapaturmavakuutus?

If Suorakorvaus on tarkoitettu pääsääntöisesti asiakkaille, joilla on Ifin sairauskuluvakuutus. Jos sinulla on pelkkä tapaturmavakuutus, voi olla, että et saa heti korvausta lääkärikäynnistä. Lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja me olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä puhelimitse tai Omien sivujen kautta.

Miten If Suorakorvaus toimii Mehiläisen Digiklinikalla?

Kun lataat OmaMehiläinen-mobiilisovelluksen, anna sovelluksen tiedoissa valtuutus Mehiläiselle välittää vahinkotiedot Ifiin. Digiklinikalla asiointisi jälkeen vahinkoilmoituksen tarvittavat tiedot välittyvät Ifiin ja korvaushakemus tehdään puolestasi.

Luottokortiltasi, jonka tiedot olet tallentanut OmaMehiläiseen, veloitetaan omavastuu. Sinä saat veloituksesta kuitin sähköpostiisi. Mikäli korvauspäätöksen tekemiseen tarvitaan lisätietoja, luottokortiltasi veloitetaan koko käynnin osuus. Tällaisessa tapauksessa If on sinuun yhteydessä lisätietoja varten.

Miten minun pitää toimia, jos en voi hyödyntää If Suorakorvausta?

Jos If Suorakorvaus ei syystä tai toisesta toimi, voit olla huoletta – Lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja me olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä puhelimitse tai Omien sivujen kautta.

Miten todistan lääkärissä, että minulla on Ifin vakuutus?

Riittää, että kerrot olevasi Ifin asiakas. Jos varaat lääkäriaikaa Mehiläisen nettipalvelun kautta tai OmaMehiläinen-mobiilisovelluksen kautta, aktivoi "Olen If Suorakorvaus -asiakas" -valinta, minkä jälkeen sinut tunnistetaan suoraan Mehiläisen toimipisteessä tai Digiklinikalla.

Mistä löydän lähimmän Mehiläisen toimipisteen?

Löydät Mehiläisen toimipisteet Mehiläisen sivuilta.

Voinko tarkastaa etukäteen, saanko lääkärikäynnistä korvauksen heti?

Se ei valitettavasti onnistu, koska korvauspäätöksen tekemiseen tarvitaan aina tietoja lääkärikäynnistä ja kuluista.

Miksi If Suorakorvaus toimii ainoastaan kahdessa Terveystalon toimipisteessä?

Tällä hetkellä If Suorakorvausta voi käyttää Terveystalo Aninkaisessa ja Terveystalo Pulssissa Turussa. Olemme keränneet kokemuksia palvelusta kesäkuusta 2017 alkaen, ja kerromme jatkosta lisää pian.

Jonottamatta lääkäriin vakuutuksen turvin

Sairaus tai tapaturma yllättää aina. Mitä nopeammin pääset hoitoon, sitä nopeammin parantuminen voi alkaa.

Hanki If Henkilövakuutus

Parasta hoitoa lapsellesi vakuutuksen avulla

Kun leikissä kopsahtaa tai korvakipu itkettää, pääsette vakuutuksin turvin hoitoon nopeasti. 

Hanki If Lapsivakuutus

Terveysvinkit ja kätevät palvelut käyttöösi

If Terveys tarkoitaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita ja vinkkejä sinulle. 

Tutustu ja ota käyttöön