Auto Saksasta

Auto Saksasta on houkutellut suomalaisia jo vuosikausia. Tuontiauto saksasta voi kannattaa, sillä automarkkinat ovat siellä laajemmat ja hinnat edullisempia. Auto Saksasta vaatii kuitenkin perehtymistä, jotta voit minimoida riskit.

Kun Saksasta tuotu autosi on jo tuotu Suomeen, saat tarjouksen vakuutuksesta verkkokaupastamme.

Katso autovakuutuksen hinta

Auton tuonti Saksasta

Saksa on monelle auton ostajalle sopiva kohde runsaan tarjonnan ja täsmällisten asiapapereidensa ansiosta. Lukuisilta nettisivuilta löytyy laaja valikoima käytettyjä autoja, minkä lisäksi eri automerkeillä on usein kattava tarjonta oman merkkinsä käytetyistä autoista.

Saksan suureen markkinaan mahtuu kuitenkin monenlaisia kauppiaita.

"Saksassa yleisimpiä ongelmia ovat virheellisten tietojen antaminen autosta, vahinkojen vähätteleminen ja matkamittarilukemien väärennökset", Tyrväinen kertoo.

Matkamittarien manipulointi on Saksassa laitonta, mutta siitä huolimatta mittarilukemien väärennöspalveluita tarjotaan yleisesti. Mittarimuutosten huomaaminen ilman ulkopuolista apua voi olla haasteellista, mutta alkuun pääsee, kun tutkit huolellisesti auton asiapaperit ja etsii niistä ristiriitaisuuksia.

Lisäksi voi olla kannattavaa tarkastuttaa auto asiantuntevalla testiasemalla (esimerkiksi Dekra, ADAC tai TÜV).

Ajomäärän tutkimiseen kannattaa panostaa myös siitä syystä, että jos auton ajokilometrit huomataan manipuloiduksi esim. lunastustilanteessa, auton käypä arvo määritetään todellisen ajomäärän mukaisesti. Tällöin mittarin peukaloinnista voi muodostua sinulle kallis yllätys.

Saksassa matkamittarilukemien väärennökset ovat yleisiä.

Katso myös nämä autoiluaiheet