Mopedförsäkring

Räkna ut pris på en försäkring för din moped eller skoter. Du kan betala din premie i rentav 12 poster.

  • Glöm bonustabellerna

    Våra rättvisa och stabila priser bygger på våra kunskaper att bedöma risker.

  • Försäkring med avställningstid

    Priset fastställs enligt längden på din körsäsong, och du kan även ställa av mopeden.

  • Smidigt ägarbyte

    Att registrera mopeden går enkelt online när du köper din försäkring.

Försäkra även moped eller skoter, som ger dig valuta för pengarna

Det lönar sig att jämföra mopedförsäkringar, och våra kaskoalternativ erbjuder ett utmärkt skydd åt din moped eller skoter. När skadan är framme kan du dra full nytta av vår utmärkta ersättningstjänst, som fattar mer än hälften av ersättningsbesluten inom 24 timmar.

Varje moped behöver en lagstadgad trafikförsäkring, även om du inte skulle köra på allmänna vägar. För att ge ditt eget fordon bästa möjliga skydd rekommenderar vi också att du kompletterar trafikförsäkringen med en kaskoförsäkring som du kan anpassa enligt ditt behov. 

Om din skoters cylindervolym är högre än 50 kubikcentimeter eller om dess topphastighet överstiger 45 km/h är det dags att överväga vilken motorcykelförsäkring du istället behöver.

Mopedförsäkringens pris beror på körsäsongens längd

Ifs mopedförsäkring omfattar avställningstid, vilket innebär att den egentliga premien fastställs enligt den tid mopeden eller skotern är påställd. Försäkringens årspris debiteras i sin helhet bara om fordonet används i trafik varje dag under året, och premien går hos If att betala i hela 12 poster utan extra kostnader.

På Mina sidor ser du försäkringens månadspris när mopeden är påställd eller avställd. Du kan ställa av din moped, om du inte använder den i trafik under en längre tid, dvs. du lämnar mopeden i garaget exempelvis på vintern.

Kaskoförsäkringen gäller också under avställningstiden och ger således skydd vid skador som uppstått bl.a. i samband med en eldsvåda, stöld och skadegörelse. Under avställningstiden är inte trafikförsäkringen och kaskoförsäkringens kollisionsskydd i kraft, och det är för den delen inte heller lagligt att använda en avställd moped eller skoter i trafiken. Kom därför ihåg att vid början av din körsäsong göra en anmälan om påställning via Mina sidor!

Läs mer om avställning

Enkelt att registrera mopeden när du köper en försäkring

När du skaffar en begagnad moped eller skoter ska du själv anmäla det här till fordonsregistret, och fordonet ska ha en giltig försäkring innan det registreras.

Det här är i själva verket enklast att sköta när du först köper en försäkring för din moped eller skoter, varefter du från webbutiken dirigeras till registreringen av fordonet.

Om din moped är försäkrad i ett annat försäkringsbolag går det enkelt och snabbt att överföra försäkringen till If. Du behöver bara köpa en mopedförsäkring från webbutiken, så förmedlar vi uppgifterna om bytet av försäkringsbolag till fordonsregistret i ditt namn.

Se närmare anvisningar om registrering

Välj en lämplig kaskoförsäkring för din moped

Helkasko ger din moped ett heltäckande skydd, och är ett bra val för en ny moped eller för dig som kör mycket. Delkasko är den billigaste mopedförsäkringen, som ersätter bl.a. stölder, men lämnar kollisionsskador på ditt eget ansvar.

Vad ersätter mopedförsäkringen? Helkasko Delkasko Trafik
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Samla dina försäkringar och få 15 % rabatt på premierna

När du utöver din bil också försäkrar ditt hem hos If, får du en rejäl rabatt på mopedförsäkringen via If Förmånsprogram.