Dator

Läs först anvisningarna och logga sedan in på Mina sidor för att fylla i skadeanmälan.

Dator har gått sönder

Ersättningsbeloppet beror bland annat på datorns ålder och på den självrisk som du valt. Därför motsvarar ersättningen ofta inte priset på en ny dator och för en gammal dator återstår i allmänhet inget att ersätta.

Alla skador omfattas inte av försäkringen. Försäkringen ersätter t.ex. inte skador som orsakats av virus eller sabotageprogram.

För att vi ska kunna avgöra vilken ersättning du har rätt till, gör så här:

Ta reda på priset för en ny motsvarande dator. Du kan kontrollera priset t.ex. på Giganttis webbplats. Samma modell finns ofta inte längre till salu. Välj då en modell med motsvarande egenskaper.

Gör skadeanmälan enkelt via Mina sidor, där du har tillgång till förhandsifyllda skadeblanketter. Du kan också ringa oss på numret 010 19 19 19.

När vi fått din skadeanmälan, avgör vi vad din försäkring ersätter och vad den inte ersätter.

Kasta inte bort den skadade egendomen förrän du fått ett ersättningsbeslut.

Bärbar dator har stulits

​Ersättningsbeloppet beror bland annat på datorns ålder och på den självrisk som du valt. Därför motsvarar ersättningen ofta inte priset på en ny dator.

För att vi ska kunna avgöra vilken ersättning du har rätt till, gör så här:

  1. Anmäl först stölden till polisen.
  2. Ta reda på priset för en ny motsvarande dator. Du kan kontrollera priset t.ex. på Giganttis webbplats. Samma modell finns ofta inte längre till salu. Välj då en modell med motsvarande egenskaper.
  3. Gör skadeanmälan enkelt via Mina sidor, där du har tillgång till förhandsifyllda skadeblanketter. Du kan också ringa oss på numret 010 19 19 19.

Återställning av försvunna filer

Försäkringen ersätter inte återställning av filer från en dator som gått sönder. Eftersom det ofta finns värdefull information lagrad på datorn, lönar det sig att regelbundet ta säkerhetskopior för att vara garderad i händelse av en skada. På detta sätt undviker du att t.ex. viktiga fotografier går förlorade om datorn kraschar.

Skada på arbetsgivarens dator

Om datorn ägs av ett företag är den inte försäkrad i din hemförsäkring, vilket innebär att du inte kan söka ersättning för en sådan dator. Vi rekommenderar att du tar reda på omfattningen av företagets försäkring.