Ajoneuvolleni on tapahtunut muu vahinko

Kolhu pysäköidessä, törmäys puuhun tai eläimeen? Ajoneuvon varkaus, siihen kohdistunut ilkivalta tai muu vahinko, jossa vain oma ajoneuvosi vaurioitui? Älä huoli, autamme sinua saamaan ajoneuvosi kuntoon kaskovakuutuksesi avulla.

Ajoneuvon vauriot tarkastetaan korjaamolla. Korjaamo huolehtii vaurioiden tarkastuksesta Ifin kanssa. Tarvitsetko hinauspalvelua tai sijaisautoa?

Vahinkoilmoitus

Ilmoita vahingosta

Palvelemme 24h

Soita If Apuun

Tarvitsetko hinauspalvelua?

If Avun 24h hinauspalvelu. Lähetämme avun heti luoksesi.

Hinauspalvelu

Ohjeet henkilövahingon ilmoittamiseen

Jos loukkaannuit liikenneonnettomuudessa, hakeudu hoitoon mahdollisimman pian. Kiireellisessä tapauksessa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan. Kerro lääkärissä tiedot liikenneonnettomuudesta, niin käynti laskutetaan suoraan vakuutusyhtiöltä. Jos kävit jo lääkärillä ja maksoit sen itse, tee vahinkoilmoitus.

Tarkemmat ohjeet liikenteen henkilövahinkoihin

Törmäys tai tieltä suistuminen

Liikennevakuutus korvaa toiselle aiheutuneet ajoneuvo- ja omaisuusvahingot sekä henkilövahingot, jos olet törmännyt esimerkiksi liikennemerkkiin, seinään tai puuhun. Oman ajoneuvon vaurioista voit hakea korvausta kaskovakuutuksesta.

Ehkäise lisäonnettomuudet

Laita tarvittaessa tielle varoituskolmio ja kytke ajoneuvosi hätävilkut. Hätänumerosta 112 saat apua hätätilanteessa.

Sattuiko henkilövahinkoja?

Jos sinä tai joku muu on loukkaantunut ja tarvitset välittömästi apua, soita hätänumeroon 112.

Muussa tapauksessa voit ilmoittaa henkilövahingot vahinkoilmoituksen yhteydessä, kun pääset turvallisesti pois tapahtumapaikalta.

Henkilövahinko liikenteessä

Tarkista ajoneuvosi vauriot ja ajokunto

Tarkasta, millaisia vaurioita ajoneuvoon on tullut. Voit ottaa myös valokuvia tilanteesta. Ennen kuin jatkat autollasi matkaa, tarkista ainakin

 • ajovalot
 • renkaat
 • valuuko autosta nesteistä
 • esteetön näkymä tuulilasista
 • hälytysmerkkivaloja ei pala mittaristossa
 • autosta ei kuulu outoja tai ylimääräisiä ääniä.

Jos autosi ei ole ajokunnossa

Kaikki Ifin kaskovakuutukset korvaavat hinauskuluja. Jos tarvitset vain hinausapua, soita suoraan Ifin hinauspalveluun p. 010 19 18 40. Vahinkoilmoitusta ei tarvitse tehdä erikseen. Ifin hinauspalvelu osaa auttaa sinua myös matkan jatkamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos omaan autoosi tuli myös vaurioita, tai jos matkan jatkamisesta syntyy kuluja, niistä voit tehdä vahinkoilmoituksen myöhemminkin, kun pääset turvallisesti pois tapahtumapaikalta. Tee vahinkoilmoitus, saat nopeasti vastauksena toimintaohjeet jatkoa varten.

Jos autosi on ajokunnossa

Voit tehdä autosi vaurioista vahinkoilmoituksen myöhemminkin, kun pääset turvallisesti pois tapahtumapaikalta. Tee vahinkoilmoitus, saat nopeasti vastauksena toimintaohjeet jatkoa varten.

Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi

Otamme tarvittaessa yhteyttä vahingon toiseen osapuoleen. Kerromme sinulle myös vaikuttaako vakuutuksen käyttäminen kasko- tai liikennevakuutuksesi maksuihin (bonukseen). Vahingon ilmoittaminen meille ei vielä vaikuta bonukseen.

Voit myös soittaa meille numeroon 010 19 19 19 ja ilmoittaa ajoneuvovahingostasi (ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Kolari parkkipaikalla

Törmääjä on tiedossa

Kun kaskovakuutukseesi sisältyy Törmäysturva, autamme sinua saamaan ajoneuvosi kuntoon oman kaskovakuutuksesi avulla. Me haemme korvauksen puolestasi vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiöltä. Vahingon aiheuttajan tulee aina tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.

Jos kaskovakuutukseesi ei sisälly Törmäysturvaa, tai jos et halua käyttää omaa kaskovakuutustasi, sinun tulee asioida suoraan vastapuolen vakuutusyhtiön kanssa.

Jos autoosi törmännyt myöntää aiheuttaneensa vahingon, bonuksesi ei alene eikä sinulla ole omavastuuta.

 1. Ota kaikkien osapuolten tiedot ylös.
 2. Pyydä törmääjää tekemään vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.
 3. Tee vahinkoilmoitus
 4. Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi.

Törmääjä ei ole tiedossa

Jos joku on törmännyt ajoneuvollaan sinun pysäköityyn ajoneuvoosi, mutta sinulla ei ole törmääjän tietoja, autamme sinua saamaan ajoneuvosi kuntoon kaskovakuutuksesi avulla. Kun kaskovakuutukseesi sisältyy Pysäköintiturva, ajoneuvosi korjaus ei alenna bonusta. Maksat itse vain omavastuun.

Jos kaskovakuutuksessasi ei ole Pysäköintiturvaa, mutta siinä on Törmäysturva, autamme sinua saamaan autosi kuntoon Törmäysturvan avulla. Korjauskuluista maksat itse omavastuun korjaamolle. Törmäysturvan käyttäminen alentaa bonusta. Ilmoituksen tekeminen ei vielä vaikuta bonukseen.

 1. Tee vahinkoilmoitus
 2. Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi.

Hirvikolari tai törmäys muun eläimen kanssa

Ilmoita vahingosta hätäkeskukseen 112 heti vahinkopaikalta, jos joku on loukkaantunut. Ilmoita aina törmäyksestä hirveen tai jos on epäilys, että eläin on loukkaantunut törmäyksessä. Jos eläin jää tielle, varoita muuta liikennettä hätävilkuilla ja varoituskolmiolla. Jos eläin on ajoradan ulkopuolella, merkitse törmäyskohta näkyvästi poliisia ja riistanhoitoyhdistystä varten tai ilmoita tarkat GPS-koordinaatit.

Tarpeen vaatiessa kärsivän eläimen lopettaminen on hoidettava mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti. Muista kuitenkin, että loukkaantunut suurpeto on vaarallinen. Poliisi vastaa isompien loukkaantuneiden luonnonvaraisten eläinten auttamisesta. Älä poistu autosta ennen avun tuloa.

Kun pääset turvallisesti pois tapahtumapaikalta, tee vahinkoilmoitus.

Eläinkolariturvasta korvaamme ajoneuvollesi eläimeen törmäämisestä aiheutuneet vahingot ilman bonusmenetystä.

Aiheutuiko kolarista henkilövahinkoja?

Ajoneuvovarkaus tai ilkivalta

 1. Tee vahinkoilmoitus
 2. Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi.

Vahingot korvataan ilman bonusmenetystä. Jos kyseessä on ajoneuvoosi kohdistunut varkaus tai muu tahallinen vahingonteko, tee myös rikosilmoitus poliisille.

Ajoneuvon palovahinko

Palovahinkona korvataan irtipäässeen tulen tai salamaniskun ajoneuvolle aiheuttamat palovahingot vakuutusehtojen mukaan. Vahinko korvataan ilman bonusmenetystä.

 1. Tee vahinkoilmoitus
 2. Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi.

Luonnonilmiöiden aiheuttamat ajoneuvovahingot

Täyskaskon törmäysturvasta korvataan luonnonilmiön ajoneuvolle aiheuttamia äkillisiä ja ennalta arvaamattomia välittömiä esinevahinkoja, kuten

 • raekuuron aiheuttamat vahingot ajoneuvon maalipinnalle
 • myrskyn johdosta ajoneuvon päälle kaatuneen puun tai oksan aiheuttamat vahingot
 • pysäköitynä olleen ajoneuvon vaurioituminen tulvan vuoksi
 • ajoneuvon hinaaminen turvaan nousevan veden vuoksi.

Näiden vahinkojen korvaaminen ei alenna autovakuutuksen bonusta.

Vakuutuksesta ei korvata

 • vahinkoja jotka aiheutuvat ajoneuvolla ajettaessa veden peittämällä tiellä
 • avonaisesta ovesta tai ikkunasta ajoneuvoon päässeestä sadevedestä aiheutuneita vahinkoja
 • pakkasesta, kuumuudesta tai jään/lumen painosta aiheutuneita vahinkoja.

Luonnonilmiöturva

Täyskaskon luonnonilmiöturvasta korvataan rakeista, myrskystä, päälle pudonneesta oksasta tai kaatuneesta puusta sekä tulvasta pysäköidylle ajoneuvolle aiheutuneet vahingot ilman bonusmenetystä.

 1. Tee vahinkoilmoitus
 2. Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi.

Voit myös soittaa meille numeroon 010 19 19 19 ja ilmoittaa ajoneuvovahingostasi (ma–pe 8–20, la–su 10–16).