Fillarihaaste selvitti pyöräilytottumuksia

Fillarihaaste on tältä kesältä poljettu, lue mitä kaikkea meille selvisi suomalaisten pyöräilytottumuksista. Kurkista myös vinkkimme, kuinka vältyt pyörävarkauksilta. Turvallista fillarointikesää!

Selvitimme Fillarihaasteella, millaisia pyöräilijöitä suomalaiset ovat. Ehdottomasti suosituin menopeli on mummo- tai citypyörä, sähköpyöriä on vasta harvalla. Suomalaiset käyttävät pyöriään aktiivisesti erilaisin tarkoituksiin, eniten kuitenkin kuntoiluun. Erikoinen alkuvuosi koronarajoituksineen on muuttanut 20 prosentin pyöräilytottumuksia.

Katso alla olevasta kartasta, miten vastaukset sinun alueellasi.

Saimme Fillarihaasteeseen yli 20 000 vastausta. Kiitos niistä! Kilpailun voittajat on nyt arvottu ja heille ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Palkinnoksi arvottuja ilmatyynykypäriä voit ostaa If Turvakaupasta. Jos vastasit kyselyyn, muista hyödyntää saamasi Turvakaupan alennuskoodi 30.6. mennessä.

 • Kypärän käyttö suositumpaa kuin aiemmin

  Kypärää kertoo joka kerta pyöräillessään käyttävän peräti 58 prosenttia Fillarihaasteeseen osallistuneista. Toisinaan kypärää käyttää noin viidennes vastaajista. Koskaan kypärää ei käytä 22 prosenttia vastaajista. 

  If kysyi kypäränkäytöstä viimeksi vuonna 2014, jolloin vain 51 prosenttia vastasi aina käyttävänsä kypärää. 

 • Pyörävarkaudesta kokemusta joka toisella

  Yli puolet vastaajista kertoi, että heiltä tai perheenjäseneltä on joskus varastettu pyörä. Eniten niitä varastetaan kotipihasta.

  Joka neljäs vastaaja myös kertoi, että varkaus vaikutti pyöräilyhaluihin. Jotkut lopettivat kokonaan, osa vähensi.

  Lue alta vinkit, kuinka voit suojata oman pyöräsi varkaudelta!

 • Punainen takavalo hyvin hallussa

  Tiedustelimme myös, miten hyvin suomalaiset tiesivät etukäteen, että kesäkuun alussa tullut tieliikennelaki koskee myös pyöräilijöitä.

  Punaisen takavalon pakolliseksi tulo olikin hyvin tiedossa, peräti 94 % vastaajista tiesi tämän, mutta muissa tiedoissa on vielä petrattavaa.

  Katso kokoamamme paketti tieliikennelain muutoksesta.

Näin suojaat pyöräsi varkailta:

 • Merkitse muistiin pyöräsi tunnistetiedot. Polisiille ilmoitetaan varastetun pyörän runkonumero rikosilmoituksen yhteydessä.
 • Säilytä pyörää sisätiloissa aina, kun se on mahdollista.
 • Lukitse pyöräsi aina, kun jätät sen näkyvistäsi.
 • Hanki hyvä lukko. Haja-asutusalueella voi kevyempikin lukko riittää, mutta kaupungeissa ja eritoten niiden keskustoissa tarvitaan järeä lukko.
 • Kaikki lukot voidaan avata voimakeinoin, mutta voro ottaa todennäköisesti mukaansa helpoimmin saatavan pyörän. Ole siis varma, että lukkosi on kestävämpi kuin viereisellä pyörällä.

Polkupyörälle aiheutunut varkaus tai ilkivalta korvataan kotivakuutuksesta, Ifillä jopa 5 000 euroon. 

Kotivakuutus on turvana myös muissa pyörävahingoissa. Jos pyöräillessä törmäät vahingossa esimerkiksi jalankulkijaan, kotivakuutukseen kuuluva vastuuvakuutus auttaa.

Tutustu Ifin kotivakuutukseen ja laske hinta, se ei sido sinua mihinkään!

Lue lisää uudesta tieliikennelaista

 • If Etuohjelmalla alennusta

  Tiesitkö, että If Etuohjelman kautta saat alennusta jo yhdellä vakuutuksella. Edut vain kasvavat vakuutusten lisääntyessä.

  Tutustu If Etuohjelmaan
 • Maksa lasku, kun sinulle sopii

  Ifin asiakkaana voit maksaa laskusi jopa 12 erässä ilman lisäkuluja. Valitse kukkarosi kokoiset laskutuserät useista vaihtoehdoista! 

  Jaa vakuutuslaskusi eriin
 • Mitä kotivakuutus korvaa?

  Katso, kuinka paljon joudut maksamaan erilaisista vahingoista, jos sinulla ei ole kotivakuutusta.

  Katso 3D

Hoida vakuutusasiasi missä ja milloin vain!

If Mobiili tuo vakuutukset käden ulottuville – voit koska tahansa ilmoittaa vahingosta, tarkastaa millaisia vakuutuksia sinulla on ja päivittää vakuutusturvaasi.

Tutustu ja lataa