Fillarihaaste selvitti pyöräilytottumuksia

Fillarihaaste toteutettiin vuonna 2020, lue mitä kaikkea meille selvisi suomalaisten pyöräilytottumuksista. Kurkista myös vinkkimme, kuinka vältyt pyörävarkauksilta.

Selvitimme Fillarihaasteella vuonna 2020, millaisia pyöräilijöitä suomalaiset ovat. Ehdottomasti suosituin menopeli on mummo- tai citypyörä, sähköpyöriä on vasta harvalla. Suomalaiset käyttävät pyöriään aktiivisesti erilaisin tarkoituksiin, eniten kuitenkin kuntoiluun. Erikoinen alkuvuosi koronarajoituksineen on muuttanut 20 prosentin pyöräilytottumuksia.

Katso alla olevasta kartasta, miten vastaukset sinun alueellasi.

Saimme Fillarihaasteeseen yli 20 000 vastausta. Kiitos niistä!

Näin suojaat pyöräsi varkailta:

  • Merkitse muistiin pyöräsi tunnistetiedot. Polisiille ilmoitetaan varastetun pyörän runkonumero rikosilmoituksen yhteydessä.
  • Säilytä pyörää sisätiloissa aina, kun se on mahdollista.
  • Lukitse pyöräsi aina, kun jätät sen näkyvistäsi.
  • Hanki hyvä lukko. Haja-asutusalueella voi kevyempikin lukko riittää, mutta kaupungeissa ja eritoten niiden keskustoissa tarvitaan järeä lukko.
  • Kaikki lukot voidaan avata voimakeinoin, mutta voro ottaa todennäköisesti mukaansa helpoimmin saatavan pyörän. Ole siis varma, että lukkosi on kestävämpi kuin viereisellä pyörällä.

Polkupyörälle aiheutunut varkaus tai ilkivalta korvataan kotivakuutuksesta, Ifillä jopa 5 000 euroon. 

Kotivakuutus on turvana myös muissa pyörävahingoissa. Jos pyöräillessä törmäät vahingossa esimerkiksi jalankulkijaan, kotivakuutukseen kuuluva vastuuvakuutus auttaa.

Tutustu Ifin kotivakuutukseen ja laske hinta, se ei sido sinua mihinkään!

Lue lisää uudesta tieliikennelaista

Hoida vakuutusasiasi missä ja milloin vain!

If Mobiili tuo vakuutukset käden ulottuville – voit koska tahansa ilmoittaa vahingosta, tarkastaa millaisia vakuutuksia sinulla on ja päivittää vakuutusturvaasi.

Tutustu ja lataa