Näin kauas heijastimesi näkyy

Heijastimen käyttö on yksinkertainen tapa suojata itseään onnettomuuksilta liikenteessä. Kaukovaloilla ajava autoilija voi nähdä heijastinta tai heijastinliiviä käyttävän jalankulkijan yli 400 metrin päästä.

Heijastimen käyttö pienentää auton alle jäämisen riskiä

Syksyllä ja talvella pimeys tekee liikkumisesta riskialtista. Talvella on pimeää kävellessä tai pyöräillessä kouluun tai töihin aamulla ja samoin iltapäivän paluumatkalla. Heijastimen käyttö pienentää auton alle jäämisen riskiä, joten pidä heijastinta ja näy paremmin!

Kun käytät heijastinta, autoilija näkee sinut lähivaloilla jo noin 350 metrin etäisyydestä ja kaukovaloilla yli 400 metrin päästä. Ilman heijastinta sinut huomataan vasta noin 50 metrin etäisyydestä riippuen vaatteidesi väristä.

Syksyn ja talven ulkovaatetus on useimmiten tummanpuhuvaa, mikä hankaloittaa jalankulkijan erottamista pimeällä. Myös talvinen tai märkä ajokeli haittaavat näkyvyyttä ja lisäävät jarrutusmatkaa huomattavasti.

Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu kaupungeissa

Yksityisautoilun vähentäminen on ympäristön kannalta hyvä asia. Liikkuminen jalan tai pyörällä kuitenkin vaatii, että käytämme heijastimia. Heijastimet varmistavat, että meidät havaitaan liikenteessä. Jalankulkijan on myös lain mukaan käytettävä pimeällä liikkuessaan asianmukaisia heijastimia.

Suurin osa onnettomuuksista sattuu tiheästi asutuilla alueilla, joissa on katuvalaistus. Tämä voidaan selittää sillä, että pienemmällä alueella liikkuu enemmän ihmisiä. Liian usein jalankulkija kuitenkin ajattelee, että hänet nähdään, koska hän itse näkee ympärilleen katuvalaistuksen ansiosta kohtuullisen hyvin. Autosta näkyvyys on kuitenkin huomattavasti heikompi ja vauhtia on enemmän, minkä vuoksi hyvän heijastimen tai heijastinliivin käyttö on erityisen tärkeää.

Näy pimeässä tyylikkäästi

Usein tyyli ohittaa turvallisuuden ja heijastin jää kotiin. Ifin heijastintutkimuksen mukaan alle puolet käyttää heijastinta säännöllisesti pimeään vuodenaikaan. Pimeässä voi kuitenkin näkyä myös tyylikkäästi – neulo vaikka lapaset heijastavasta langasta tai suihkuta vaatteisiisi kuvioita heijastinspraylla! Voit tilata heijastavaa lankaa ja heijastinsprayta If Turvakaupasta

 

Heijastimen käyttö

Harva tietää, että heijastin vanhenee ja se tulisi tarvittaessa vaihtaa uuteen. Heijastimen toiminnan voi varmistaa ottamalla heijastimesta vaikka kännykkäkameralla kuvan siten, että kamerassa on salama päällä. Kuva paljastaa heijastimen tehon tositoimessa. Mikäli vanha heijastin erottuu heikommin, tulisi se vaihtaa uuteen. Varmista myös, että heijastin täyttää standardien vaatimukset ja on CE-hyväksytty. Standardivaatimukset voi tarkastaa Työterveyslaitoksen sivuilta.

Perheen vakuutukset kuntoon

Heijastin tuo turvaa pimeällä liikkumiseen. Siltä varalta, että jotain kaikesta huolimatta sattuu, muistathan varmistaa, että vakuutusturvasi on kunnossa. 

Etkö ole varma, millaisia vakuutuksia tarvitset? Anna meidän auttaa ja tee nopea testi, jonka jälkeen saat suosituksen sinun tarpeisiisi sopivista vakuutuksista!

Sinua saattaa kiinnostaa myös

 • Joko testasit?

  Suomalaiset listasivat uudenlaisia tapoja käyttää heijastinta. Oletko jo kokeillut heijastinspraytä? Entä miltä kuulostaa pyörän tuunaus heijastavan teipin avulla?

  Vilkaise heijastinvinkit
 • Heijastindilemma suomalaiseen tapaan

  Ifin kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten suhtautuminen heijastimiin on kaksijakoista. Mistä oikein on kyse?

  Tutustu heijastintutkimukseen
 • Ifin edut ja palvelut

  Mielestämme vakuutusasioiden hoidon pitää olla helppoa. Lue, miten sinä hyödyt mutkattomista palveluistamme. 

  Tutustu asiakasetuihisi