Vakuutusvinkit tuoreelle eläkeläiselle

Töiden lopettaminen ja eläkkeelle jääminen merkitsee montaa muutosta elämässä. Myös vakuutustarpeesi voivat muuttua. Tähän olemme keränneet muutamia vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaa huomioida jäädessäsi eläkkeelle.

Käy läpi, mitä vakuutuksia sinulla on ja selvitä, vastaako niiden antama turva nykyisiä tarpeitasi. Autamme myös mielellämme sinua vakuutusturvasi kartoittamisessa. Ota yhteyttä meihin.

Viisi vakuutusvinkkiä eläkeläiselle:

1. Oletko vakuuttanut itsesi sairauksien ja tapaturmien varalta?

Jos olet aikaisemmin ollut vakuutettuna työantajasi kautta, sinun kannattaa nyt varmistaa, ettet jää ilman vakuutusturvaa. Vahingon sattuessa yhteiskunnan tarjoama turva on usein rajallinen. Vapaaehtoisesta tapaturma- tai sairausvakuutuksesta voit saada korvausta esimerkiksi lääkärikäynneistä ja tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta. Lue, mitä tapaturmavakuutus korvaa. 

Voit vakuuttaa Ifissä itsesi pitkälle vanhuuteen saakka. Voit hankkia laajan tapaturmavakuutuksen vielä 68-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa täydessä laajuudessaan 80-vuotiaaksi asti. Vakuutus jatkuu perustapaturmavakuutuksena tämän jälkeenkin, aina 100-vuotiaaksi saakka. Voit niin ikään ostaa sairausvakuutuksen vielä 68-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 80 vuoden ikään saakka.

Lue lisää sairausvakuutuksesta 

2. Auton omistaminen

Jos olet aikaisemmin ajanut työsuhdeautolla ja joudut nyt hankkimaan itsellesi oman auton, tarvitset erillisen autovakuutuksen. Jos sinulla on jo auto, sinun kannattaa selvittää, kuinka paljon tulet ajamaan sillä. Ajatko autolla yhtä paljon kuin aikaisemmin vai ehkä jopa enemmän? Muista ilmoittaa, jos vuosittaiset ajokilometrisi muuttuvat oleellisesti.

Loistokuskietumme alentaa liikennevakuutuksen hintaa etkä vahingon sattuessa menetä liikenne- ja kaskovakuutuksesi bonuksia.

Lue lisää autovakuutuksesta

3. Lähdössä matkoille?

Onko nyt sopiva hetki toteuttaa unelmamatkasi? Matkavakuutus on tarpeellinen siltä varalta, että jotakin sattuu matkalla. Esimerkiksi sairastumiset reissun päällä voivat tulla todella kalliiksi. Jos sinulla on kotivakuutus Ifissä, vakuutukseen sisältyy matkatavaravakuutus, mutta matkustajavakuutus tulee hankkia kuitenkin erikseen.

Jos matkustat useammin kuin kerran vuodessa, sinun kannattaa ottaa jatkuva matkavakuutus. Jos aiot viipyä matkoilla yli 45 päivää, ota yhteyttä, niin autamme sinua sopivan turvan ottamisessa.

Lue lisää matkavakuutuksestamme

Olemme koonneet matkavinkit siitä, mitä pitää huolehtia ennen laukkujen pakkaamista.

4. Jäisikö asumaan vanhaan vai muuttaa uuteen kotiin?

Riippumatta siitä, jäätkö asumaan vanhaan asuntoosi vai muutatko uuteen, on hyvä käydä läpi kotivakuutuksesi. Onko vakuutuskirja ajan tasalla samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten osalta?

Jos olet aikeissa muuttaa muualle, tarvitset vakuutuksen uuteen osoitteeseen. Jos sinulla on jo kotivakuutus Ifissä, voit tehdä kotivakuutuksen muuttoilmoituksen helposti puhelimessa tai verkossa​. Kotivakuutus ei siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen. Sen hintaan vaikuttavat esimerkiksi niin asuinneliöiden määrä kuin asuinpaikkakin.

Lue lisää kotivakuutuksesta

Olemme koonneet vinkit muuttamiseen, asuntokauppaan ja remontointiin liittyen.

5. Liikutko muutoin?

On hyvä pitää itsensä liikkeellä. Olipa kulkuneuvosi auton lisäksi tai sen sijaan sitten moottoripyörä, matkailuauto- tai -vaunu, niin tarjoamme sopivat vakuutukset myös niille. Lue myös vinkkimme pyöräilyyn ja veneilyyn.

If Etuohjelma palkitsee

Ifin etuohjelmassa saat alennusta vakuutuksista ja lisäksi omavastuurahaa. Vakuuta kotisi ja autosi Ifissä, niin saat 15 % alennusta ja 30 euroa omavastuurahaa jokaisesta vahingottomasta vuodesta. Mikäli sinulla on lisäksi jokin henkilövakuutus, saat oman palveluneuvojan avuksesi.

Miksi If?

Ifillä on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat. Meillä on palkittu asiakaspalvelu ja todistetusti paras korvauspalvelu. Rahat ovat tilillä tai korjauspaikka tiedossa hetkessä. Lue lisää Ifin asiakaseduista.

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä sivuista