Eläkeläisen matkavakuutus

Lue vinkit, mitä asioita kannattaa huomioida, kun hankit matkavakuutuksen. Vilkaise myös muut vakuutusvinkit eläkeläisille.

1. Valitse tarpeisiisi sopiva matkavakuutus

Matkavakuutuksessa on tärkeintä, että se on otettu. Usean matkan vuodessa tekevälle sopii jatkuva matkavakuutus, josta maksetaan vuosimaksu. Vähemmän matkustavalle sopii määräaikainen matkavakuutus, joka on voimassa yhden matkan ajan. Määräaikaisessa matkavakuutuksessa ei ole ikärajoja, joten voit hankkia sen minkä ikäisenä vain.

Jos olet alle 70-vuotias, voit ostaa jatkuvan vakuutuksen Ifin nettisivuilta tai asiakaspalvelusta. Jos olet 70-vuotias tai vanhempi ja haluat hankkia jatkuvan matkavakuutuksen, voit ostaa sen asiakaspalvelustamme. Jatkuva vakuutus on voimassa 90-vuotiaaksi asti.

2. Lapsenlapset voivat sisältyä sinun vakuutukseesi

Jos lähdet lomalle alle 20-vuotiaiden lastenlastesi kanssa, he eivät välttämättä tarvitse omaa matkustajavakuutusta. Jos sinulla on Ifin matkavakuutus, samalle matkalle lähtevät lapsenlapsesi sisältyvät automaattisesti samaan vakuutukseen.

3. Matkatavaravakuutus tai kotivakuutus turvaa tavarasi reissussa

Jos sinulla on Ifin kotivakuutus, et välttämättä tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta – kotivakuutus kattaa nimittäin tavarasi myös matkoilla. Jos haluat pienemmän omavastuun matkatavaroillesi, kannattaa harkita matkatavaravakuutusta. Yksi matkatavaravakuutus kattaa kaikki samassa kotitaloudessa asuvat, eli esimerkiksi pariskunta tarvitsee vain yhden matkatavaravakuutuksen.

4. Juttele lääkärin kanssa perussairauksista ennen matkaa

Jos olemassa oleva sairautesi pahenee reissussa äkillisesti, matkustajavakuutus korvaa enintään viikon ensiapuluonteista hoitoa matkakohteessa. Jos sinulla on jokin perussairaus, juttele lääkärisi kanssa ennen matkaa siitä, mitä matka tekee sairaudelle. Voiko esimerkiksi pitkä lentomatka tai matkakohteen kuuma sää pahentaa sairauttasi? Saat vastauksia terveyteesi liittyviin kysymyksiin myös If Terveysneuvonnasta, kun sinulla on Ifissä matkavakuutus.

5. Vakuutus korvaa ambulanssilennon kriittisessä tilanteessa

Matkavakuutus korvaa kotiinkuljetuksen, jos sairastut tai loukkaannut vakavasti vaikka toisella puolen maailmaa. Kannattaa huomata, että jos vanha sairautesi aiheuttaa murheita matkalla, vakuutus korvaa ainoastaan sairauden ensiapuluonteista hoitoa matkakohteessa enintään viikon ajan, ei esimerkiksi kotiinkuljetuslentoja.

6. Matkavakuutus tuo turvaa terrori-iskun yllättäessä

Ifin kaikkiin matkavakuutuksiin sisältyy Kriisiturva, joka korvaa matkan peruuntumisen tai keskeytymisen, jos matkakohteessasi sattuu esimerkiksi terrori-isku tai luonnonkatastrofi ja haluat päästä kotiin. Lisäksi vakuutus korvaa psykoterapiakuluja, jos olet joutunut kriisitilanteeseen matkalla.

7. Omatoimimatkalla matkavakuutus on erityisen tärkeä

Pakettimatkoilla on apunasi matkaopas, omatoimimatkoilla ei. Matkustajavakuutuksen myötä saat käyttöösi vakuutusyhtiön päivystyksen, jonne voit ottaa yhteyttä, jos esimerkiksi sairastut tai sinulla on muita murheita matkalla. Saat apua suomeksi, ja jos sinun pitää mennä lääkärille, päivystäjät ohjaavat sinut parhaaseen mahdolliseen hoitopaikkaan lomakohteessasi.

8. Ifin etuasiakkaana voit ostaa lisäaikaa matkavakuutukseen

Jatkuva matkavakuutus on automaattisesti voimassa enintään 45 yhtäjaksoista matkapäivää. Jos matkasi on tätä pidempi, voit ostaa lisäaikaa matkavakuutukseesi, kun kuulut If Etuohjelmaan.

9. Vilkaise toimintaohjeet jo etukäteen

Jotta voit huoletta nauttia matkasta, lue etukäteen, miten toimia onnettomuus- tai vahinkotilanteessa matkalla ja mihin otat ensimmäiseksi yhteyttä. Kun tiedät, mitä hätätilanteessa voi tehdä, olo on varma ja luottavainen.

Asiantuntijana Anne Uutela, matkavakuutusten tuotepäällikkö, If

Psst! Artikkeli jatkuu alempana!

Muut vakuutustärpit eläkeläiselle

Töiden lopettaminen ja eläkkeelle jääminen merkitsee montaa muutosta elämässä. Myös vakuutustarpeesi voivat muuttua. Keräsimme muutamia vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaa huomioida jäädessäsi eläkkeelle. 

Oletko vakuuttanut itsesi sairauksien ja tapaturmien varalle?

Jos olet aikaisemmin ollut vakuutettuna työantajasi kautta, sinun kannattaa nyt varmistaa, ettet jää ilman vakuutusturvaa. Vahingon sattuessa yhteiskunnan tarjoama turva on usein rajallinen. Vapaaehtoisesta tapaturma- tai sairausvakuutuksesta voit saada korvausta esimerkiksi lääkärikäynneistä ja tapaturman aiheuttamasta pysyvästä vammasta. Lue, mitä tapaturmavakuutus korvaa ja mitä se ei korvaa.

Voit hankkia Ifistä laajan tapaturmavakuutuksen vielä 68-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa täydessä laajuudessaan 80-vuotiaaksi asti. Vakuutus jatkuu perustapaturmavakuutuksena tämän jälkeenkin, aina 100-vuotiaaksi saakka.

Saat tapaturmavakuutuksen yleensä ilman terveysselvitystä. Terveysselvitys tarvitaan ainoastaan silloin, kun haluat täydentää tapaturmavakuutustasi henkivakuutuksella tai pysyvän työkyvyttömyyden turvalla.

Voit ostaa sairausvakuutuksen tapaturmavakuutuksen tavoin vielä 68-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 80 vuoden ikään saakka.

Auton vakuutukset ajan tasalle

Jos olet aikaisemmin ajanut työsuhdeautolla ja joudut nyt hankkimaan itsellesi oman auton, tarvitset myös autovakuutuksen. Jos sinulla on jo auto, sinun kannattaa arvioida, kuinka paljon tulet ajamaan sillä. Ajatko autolla yhtä paljon kuin aikaisemmin vai ehkä jopa enemmän?

Muista ilmoittaa, jos vuosittaiset ajokilometrisi muuttuvat oleellisesti, koska se saattaa vaikuttaa vakuutuksesi hintaan.

Edessä muutto uuteen kotiin?

Riippumatta siitä, jäätkö asumaan vanhaan asuntoosi vai muutatko uuteen, on hyvä käydä läpi kotivakuutuksesi. Onko kotivakuutus ajan tasalla samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten osalta?

Jos olet aikeissa muuttaa, voit tehdä kotivakuutuksen muuttoilmoituksen puhelimessa tai verkossa. Vanha kotivakuutuksesi ei siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen.

Vilkaise myös harrastusvinkit

Eläkkeellä on aikaa panostaa harrastuksin. Lue ajankohtaiset vinkit moottoripyöräilyyn, veneilyyn ja matkustamiseen liittyen!

Lue myös nämä