Autovakuutus kilpailutus

Autovakuutus kilpailutus hoituu netissä helposti, mutta hintoja ja kaskoja vertaillessa palvelun laatu ja sujuvuus saattavat jäädä vähemmälle huomiolle. Pintapuolisen hintavertailun voittanut vakuutus ei aina tule pidemmän päälle edullisimmaksi.

Lue tältä sivulta vinkkimme autovakuutuksen kilpailutukseen tai katso heti henkilökohtainen tarjouksemme sinulle.

Kilpailuta autovakuutus itse – älä luota huhupuheisiin

Sosiaalinen media pursuaa neuvoja, mistä yhtiöstä kukin on saanut halvimman autovakuutuksen tai missä yhtiössä hinnat ovat kommentoijan mukaan turhan korkealla.

"Ensimmäinen sääntö on jättää muiden kehotukset vähemmälle huomiolle ja tarkistaa itse hinnat niistä vakuutusyhtiöistä, jotka haluaa ottaa mukaan kilpailutukseen", toteaa Ifin autovakuutusten tuotepäällikkö Peter Roselius.

Autovakuutusten hinnoittelu on nimittäin aina yksilöllistä, ja siihen vaikuttavat useat tekijät, kuten vakuutuksenottajan ikä, kotipaikka sekä itse auto, jota ollaan vakuuttamassa.

Eri vakuutusyhtiöissä kaikki nämä tekijät vaikuttavat vielä eri tavoin ja painotuksin, ja osassa vakuutusyhtiöitä myös arvioidut ajokilometrit vaikuttavat hintaan.

"Jos naapurikaupungissa asuva urheiluauton kuski haukkuu jotain vakuutusyhtiötä kalliiksi, tuo sama vakuutusyhtiö saattaakin olla itse asiassa se halvin vaihtoehto omalle perheautollesi," Roselius kuvaa.

"Ainut keino varmistua on tarkistaa asia itse, ja esimerkiksi Ifin kohdalla se hoituu netissä parissa minuutissa."

Paras autovakuutus Kuluttajan vertailussa

Kuluttaja-lehti myönsi tuoreimmassa vuoden 2022 autovakuutusten vertailussaan parhaat pisteet Ifin liikennevakuutukselle ja täyskaskolle. Vertailussa mukana olivat kaikki suomalaiset vakuutusyhtiöt.

Ifin pisteitä nostivat muun muassa liikennevakuutuksen bonusten nopea kertyminen, kaskon kattavuus sekä hyvät ehdot lunastusturvassa. Myös Ifin autovakuutuksen kokonaishinta osoittautui testissä kilpailukykyiseksi, kun Kuluttaja otti siinä huomioon usean eri kuskin ja auton keskiarvon.

Kuluttajan perusteelliseen vertailuun voi tutustua lehden sivuilla. Kyseessä on maksullinen sisältö.

Tutustu Kuluttajan vertailuun

Parhaat vakuutusyhtiöt panostavat palveluihin ja kumppaniverkostoon

Mies ja nainen kättelevät.
Ifin vahinkoapu on esimerkki palvelusta, jossa paikan päälle saa heti apua puhelimitse ja tarvittaessa myös hinausauton. Hinausauton kuski auttaa myös auton käynnistyksessä esimerkiksi tarjoamalla akkuihin varavirtaa, jolloin autoa ei välttämättä tarvitse hinata korjaamoon.

Eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia ja ehtoja verratessa saattaa monesti unohtua, että kyse ei ole vain siitä, että vakuutuksesta saa korvauksen vahingosta.

"Yhtä tärkeää alkaa olla se, mitä apua vakuutusyhtiöltä saa vahingon sattuessa. Tätä ei aina tule ennalta mietityksi, mutta usein se on vähintään yhtä arvokasta kuin maksettu korvaus", Roselius kommentoi.

Parhaat vakuutusyhtiöt panostavat palveluihinsa, jotta ne voivat vahingon satuttua välittömästi auttaa ikävästä tilanteesta selviämisessä.

"Vakuutusyhtiö hoitaa puolestasi rikkoutuneen auton hinauksen, hyvän korjaamon valinnan, tarvittaessa sijaisauton käyttöösi sekä auttaa perille pääsyssä ja paljon muussa", Roselius kuvaa.

Kun esimerkiksi hinauksessa tai korjauksessa hyödynnetään vakuutusyhtiön sopimuskumppaneita, hyvä vakuutusyhtiö hoitaa suoraan myös niiden maksut, jolloin asiakkaalle jää maksettavaa vain omavastuun verran.

Jopa 15 % etu keskittämällä

Henkilöauton täyskaskolla saat 10 % edun myös muista vakuutuksista. Kotivakuutuksella kasvatat etuasi.