Bongaa Keltanokka liikenteessä

Ensimmäinen koulupäivä on unohtumaton tapahtuma sekä lapselle että vanhemmille. Nämä pienet koulumatkalaiset tepastelevat taas syksyn tullen teillä ja kaduilla tehden joskus odottamattomiakin liikkeitä. Jotta ekaluokkalaiset pääsisivät määränpäähänsä turvallisemmin, lahjoitamme heille tänäkin vuonna keltanokkalippikset.

If turvaa jälleen ekaluokkalaisia

Vuonna 2006 me Ifissä päätimme, että haluamme olla mukana parantamassa lasten liikenneturvallisuutta positiivisella tavalla. Valitsimme kohderyhmäksi koulunsa aloittavat lapset, jotka vielä harjoittelevat liikenteessä liikkumista ja ovat erityisen alttiita onnettomuuksille.

Heti ensimmäisenä vuonna noin 3 000 koulua tilasi keltaisen lippiksen ekaluokkalaisilleen. Jo tuolloin lippis oli fosforinkeltainen ”keltanokka” ja varustettu heijastavalla nauhalla, joka entisestään parantaa lapsen näkyvyyttä liikenteen seassa.

Lippiksiä on jaettu joka vuosi tämän jälkeen ja olemme onnellisia, että Keltanokka-kampanjamme tuottaa edelleen iloa uusille ekaluokkalaisille. Erityisen ylpeitä olemme siitä, että olemme olleet mukana turvaamassa jo yli puolen miljoonan lapsen koulutietä!

61 % vanhemmista on huolissaan lapsen puhelimen käytöstä koulumatkalla.

Testaa, muistatko liikennesäännöt

Hauskassa pelissä on omat kysymykset lapsille ja aikuisille, joten haasteita riittää varmasti kaikille.

Kokeile testiä

If Turvallisuusrahasto edistää lasten liikenneturvallisuutta

Rahastosta jaetaan kuukausittain turvallisuustuotteita Ifin valitsemiin kohteisiin.

Lue lisää

Koululaisen vakuutus – sujuvampaa arkea

Lapsivakuutus tuo turvaa koululaiselle esimerkiksi harrastuksissa ja korvaa lääkärikulujen lisäksi myös lääkkeitä.

Tutustu lapsivakuutukseen

Näin tilaat Keltanokkalippiksen

Koulut tilaavat lippikset lapsille. Jos lapsesi ei jostain syystä ole saanut keltanokkalippistä, ole yhteydessä lapsesi kouluun. Jos lippistilausta ei ole tehty alkukesän aikana, koulun henkilökunta voi tiedustella jäljellä olevia lippiksiä osoitteesta: asiakaspalvelu@rckfinland.fi