Bongaa Keltanokka liikenteessä

Ekaluokkalaiset lähtevät taas koulutielle, tehdään siitä yhdessä turvallinen. Jotta Keltanokat erottuisivat liikenteessä paremmin, If on jo 18 vuoden ajan jakanut kaikille Suomen ekaluokkalaisille omat heijastavalla nauhalla varustetut huomiolippikset. Jo noin miljoona lasta on saanut oman lippiksensä.

Bongaa Keltanokan liikennesäännöt

Vasemmalle, oikealle, vasemmalle

Kun ylität tien, katso vasemmalle, sitten oikealle ja vielä kerran vasemmalle. Jos reitti on selvä, astu reippaasti yli!

Punainen, odota. Vihreä, saa mennä.

Punainen on vaaran ja varoituksen merkki. Sen palaessa tietä ei saa ylittää. Kun valo vaihtuu vihreäksi, vilkaise vasemmalle, oikealle ja vasemmalle, ja kävele tien yli.

Huomaa minut

Älä jää liikenteessä näkymättömäksi. Ota rohkeasti katsekontakti autoilijaan, joka on pysähtynyt suojatien eteen. Voit myös vilkuttaa kiitokseksi!

Uudet ekaluokkalaiset, pienet Keltanokat, harjoittelevat taas elokuussa koulutiellä kulkemista. Parantaaksemme heidän liikenneturvallisuuttaan olemme jakaneet keltaisia huomiolippiksiä jo vuodesta 2006.

Lippis on alusta asti ollut fosforinkeltainen ”keltanokka” ja varustettu heijastavalla nauhalla. Se parantaa lapsen näkyvyyttä liikenteen seassa. Lippistä on tänä vuonna uudistettu ja heijastavaa pintaa on lisätty.  

Lippiksiä on jaettu jo 18 vuoden ajan, ja olemme olleet mukana turvaamassa jo noin miljoonan lapsen koulutietä!

Tulosta tästä lukujärjestys koululaiselle

Koululaisen vakuutus – sujuvampaa arkea

Lapsivakuutus tuo turvaa koululaiselle esimerkiksi harrastuksissa ja korvaa lääkärikulujen lisäksi myös lääkkeitä.

Tutustu lapsivakuutukseen