Upptäck Gulnäbben i trafiken

I höst traskar förstaklassarna längs skolvägen igen – låt oss göra den tryggare tillsammans. Vi på If vill vara med om att förbättra Gulnäbbarnas trafiksäkerhet så att de är enklare att upptäcka i trafiken, och har därför redan i 16 års tid delat ut reflexkepsar till varje ny förstaklassare i Finland. I dag har redan närmare en miljon barn fått sin egen skärmmössa.

De nya förstaklassarna, eller de små Gulnäbbarna, övar sig igen på att traska till och från skolan längs vägarna. Vi vill vara med om att förbättra deras trafiksäkerhet och har därför delat ut gula reflexkepsar sedan år 2006.

Skärmmössan har från första början varit en neongul "gulnäbb" försedd med ett reflekterande band, som gör det ännu lättare att upptäcka barnet i trafiken. Skärmmössan har förnyats genom åren och smälter in i modern stil hos barnen ännu mer än förr.

Skärmmössor har redan i 16 års tid delats ut till förstaklassare och vi har till dags dato fått vara med om att trygga skolvägen för nästan en miljon barn!

Försäkring för skolelev – gör vardagen enklare

Barnförsäkringen get skydd åt en skolelev t.ex. inom fritidsintressen och ersätter utöver läkarkostnader även mediciner.

Läs om barnförsäkring

Lär dig rörelserna till fågeldansen med barnen!