Päävalikko

Pelastetaan Itämeri yhdessä

Kampanja on päättynyt. Kiitos, Itämeri voi ansiostasi paremmin.

Itämeri kiittää sinua, kun tilaat e-laskun tai sähköisen vakuutuspostin. Lahjoitamme nimittäin jokaisesta uudesta e-laskun tai sähköisen vakuutuspostin valinnasta John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -ohjelmalle summan, jolla voi poistaa 1,6 kg levää Itämerestä. Kampanja-aika on 3.6.–30.9.2019.

E-laskun ja sähköisen vakuutuspostin tilaat kätevästi Omilla sivuilla.

Poistetaan levää tonni tonnilta

Saimme yhdessä kokoon summan, jolla voidaan poistaa 111 902 kg levää Itämerestä. Kampanja-aikana otettiin käyttöön lähes 70 000 uutta e-laskua ja sähköistä vakuutuspostia.

Tehokas Itämeren suojelu parantaa myös järvi- ja jokivesien laatua ja auttaa ylläpitämään luonnon monimuotoisuutta.

Puhdas Itämeri -hankkeet vähentävät ravinnepäästöjä

Pieni ja matala Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä. Liiallisten ravinteiden seurauksena Itämeri on rehevöitynyt. Sinileväkukinnot ovat yleistyneet, vesi on sameaa ja kuolleiden pohjien alueet ovat lisääntyneet.

Ravinnepäästöjen vähentäminen on avain Itämeren pelastamiseen. Jätevesien puhdistusta on parannettava, teollisuuden päästöjä on pienennettävä ja maatalouden valumia vähennettävä. Myös meressä jo olevan ravinnekuormituksen vähentämiseksi on keksittävä tehokkaita keinoja.

Itämerta rehevöittävät ravinnepäästöt on onneksi onnistuttu puolittamaan 1980-luvun jälkeen, mutta apua tarvitaan edelleen. John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeet valitaan aina siten, että käytetyillä varoilla saavutetaan mahdollisimman suuri parannus Itämeren tilaan.

Tutustu Puhdas Itämeri -hankkeisiin

Suojellaan Itämerta – suojellaan koko Suomea

Itämeren suojelu on jokaisen suomalaisen asia, niin rannikon kuin sisämaan asukkaiden. Tehokas Itämeren suojelu parantaa myös järvi- ja jokivesien laatua ja auttaa ylläpitämään luonnon monimuotoisuutta.

 
Auta Itämerta yhdessä meidän kanssa
Sähköisesti lähetettävä asiakirja on ympäristöystävällinen, sillä sen hiilijalanjälki on vain kolmannes postitse lähetettävästä.

Viime vuonna sadan tonnin tavoite ylitettiin kirkkaasti

Vuonna 2018 If lahjoitti jokaisesta kampanjan aikana tulleesta uudesta sähköisen vakuutuspostin tai e-laskun valinnasta Puhdas Itämeri -hankkeille summan, jolla voidaan poistaa 112 915 kg levää Itämerestä. Pienistä asioista syntyy isoja tekoja – kiitos kaikille osallistuneille.

 • Laskut suoraan verkkopankkiin

  E-lasku tuo laskusi veloituksetta ja valmiiksi täytettynä suoraan verkkopankkiin hyväksyttäväksi. Helppoa ja kätevää, kokeile vaikka!

  Ota e-lasku käyttöösi
 • Monipuoliset verkkopalvelut

  Ifissä voit asioida monipuolisesti verkossa. Tutustu verkkopalveluihimme, jotka tekevät vakuutusasioinnistasi vaivatonta.

  Tutustu verkkopalveluihin
 • Se epäkimurantti vakuutusyhtiö

  Vakuutusasioinnin pitää olla helppoa. Lue, mitä elämää helpottavia palveluita ja etuja sinä saat Ifin asiakkaana! 

  Tutustu etuihisi