Turvasytytin parantaa paloturvallisuutta

Paloturvallisuuden asiantuntijamme ovat tunnistaneet viallisiin loisteputkivalaisimiin liittyvän merkittävän paloriskin. Selvästi yli puolella yrityksistä on tiloissaan loisteputkivalaisimia, jotka voivat vikaantuessaan kuumentua jopa yli 200-asteiseksi ja aiheuttaa vakavan paloriskin. ​​​​​​​​​​​​​

Turvasytytin parantaa loisteputkien paloturvallisuutta

Vilkkuva valo on varoitus

Joskus jo muutaman euron turvallisuusinvestointi eliminoi suuren riskin. Vanhemman mallisissa loistevalaisimissa loisteputki alkaa käyttöikänsä lopulla ensin vilkkua, sitten hehkua päistään. Sytytin yrittää turhaan sytyttää putkea ja koko valaisin voi silloin kuumeta yli 200-asteiseksi. 

Tällaisia magneettisella kuristimella toimivia valaisimia on jopa 80-90 prosenttia maamme loistevalaisimista. Uudemmissa, elektronisella liitäntälaitteella toimivissa loistevalaisimissa tätä riskiä ei ole.

Mikäli valaisimet alkavat olla huonokuntoisia, ne kannattaa vaihtaa kokonaan uusiin.

Vaihda elektronisiin turvasytyttimiin

Sytytin on peukalon pään kokoinen lieriö, joka voi olla valaisimen päädyssä tai upotettuna siten, että siitä näkyy vain pää. Jos et ole varma asiasta, voit katsoa valaisinta kännykkäkameralla. Jos valo näyttää vilkkuvan näytöllä, valaisin on tyypiltään vanhanmallinen. Vaihda sytyttimet elektronisiin turvasytyttimiin viimeistään putken vaihdon yhteydessä. Näin vältyt ylikuumenemisriskiltä jatkossa. 

Ennaltaehkäise myös muunlaisia vahinkoja. Vinkkejä erilaisten riskien kartoittamiseen ja vahinkojen torjuntaan löydät Riskienhallinta-sivultamme. Tutustu ja hyödynnä vinkit!

Osta turvasytyttimet täältä

If Turvakauppa

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin lähetämme sinulle tarjouksen yrityksesi vakuutuksista. Se ei sido sinua mihinkään, mutta saat selkeän käsityksen yrityksesi vakuutustarpeista.