Vapaa-ajan tapaturmien ennaltaehkäisy

Tiesitkö, että Suomessa sattuu vuosittain 773 000 koti- ja vapaa-ajan tapaturmaa, joista liikuntatapaturmia on 337 000, kotitapaturmia 316 000 ja muita 120 000? Omilla valinnoilla voit vaikuttaa ennaltaehkäisevästi vapaa-ajan tapaturmiin ja vaaratilanteisiin.

Tue työntekijän turvallisuutta vapaa-ajalla

Vapaa-ajan tapaturmat ovat selvästi työtapaturmia yleisempiä. Kaikista vapaa-ajalla sattuneista, fyysiseen vammaan johtaneista tapaturmista suurin osa (32 %) on liikuntatapaturmia, kotitapaturmien yltäessä miltei samalle tasolle (29 %).

Työnantaja voi edesauttaa työntekijöidensä turvallisuutta myös vapaa-ajalla. Esimerkiksi putoamissuojavaljaiden tai muiden turvavälineiden lainaaminen on helppo ja tehokas tapa myötävaikuttaa koti- ja mökkiremonttien turvallisuuteen.

Liukastumisia ja liikennetapaturmia voidaan torjua sekä työmatkoilla että vapaa-ajalla esimerkiksi tarjoamalla työntekijöille heijastimia ja kenkien päälle puettavia liukuesteitä. Hyvä käytäntö on myös muistuttaa työssä saatujen turvallisuusoppien aktiivisesta hyödyntämisestä vapaa-ajalla.

Henkilöasiakkaiden Kodin turvallisuus –tietopaketista löydät hyvää tietoa

Henkilöasiakassivuillamme on kattava Kodin turvallisuus –tietopaketti, josta löydät hyviä ohjeita ja neuvoja turvallisuuden parantamiseksi. 

Katso täältä vinkit kodin ja sen asukkaiden turvaksi