Kunnon kodista pidetään huolta

Jari Ärling sai vieraakseen talotarkastajan Anticimexiltä. Kokeneen ammattilaisen johdolla talotarkastukseen oli helppo lähteä.

"Ehkä sekin lähensi, että Jari tulee tarkastamaan Jarin taloa", Jari Ärling toteaa myhäillen.

Perheellä on kunnossapito-ohjelma, mutta oli hyvä saada ulkopuolisen näkemys. Pääosin tarkastus vastasi omia mielikuvia talon kunnosta, mutta uusiakin asioita nousi esiin.

Vuonna 1968 rakennetussa 270-neliöisessä, kaksikerroksisessa rinnetalossa tarkastettiin silmämääräisesti koko huusholli, puurakenteisesta yläkerrasta aina betonipohjaan asti. Erityisesti keskityttiin vesipisteisiin ja viemäreihin.

"Aikaa meni kolmisen tuntia. Taidettiin ajoittain jutella vähän käsikirjoituksen ulkopuoleltakin."

Oman talon kunnosta huolehtiminen on Jarin mukaan tärkeää, koska siitä ei kukaan muu tee. Toisaalta omakotitalossa on juuri se hyvä puoli, ettei yhtiökokouksessa tarvitse muille kahveja keitellä.

Hyvä saada ulkopuolisen arvio marssijärjestyksestä.

Muutaman vuoden välein on Jarin mukaan sopiva tarkastusväli. Akuutit ongelmat ovat eri juttu – ne pitää hoitaa aina vastaan tullessa.

Itse tarkastuksessa ei löytynyt paljon huomautettavaa. Tarkastajan tietotaito teki kuitenkin vaikutuksen.
Toimenpide-ehdotuksia Jari sai huopakatteen osalta. Myös salaojat kannattaisi painehuuhdella.

Saatu kirjallinen raportti oli Jarin mielestä helppo ymmärtää – etenkin kun on itse ollut paikalla.

Kunnon koti -palveluun kuuluvaa puhelintukea Jari aikoo käyttää, "jos ja kun tarvetta ilmenee". Vaikka on hänellä muutakin puhelintukea – edellinen asukas oli talon rakennuttaja. Hänelle Jari voi edelleen soittaa, mikäli kysyttävää löytyy.

Lue myös, millaisia omakotitalon omistajia talotarkastaja kohtaa työssään

Kunnon koti  -palvelu on maksuton lisäetu asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvatason kotivakuutuksella. Palvelusta saat neljän vuoden välein rakennusalan asiantuntijan tekemän maksuttoman talotarkastuksen ja puhelinpalvelun omakotitalosi ylläpitoon.

 • Hanki markkinoiden laajin turva omakotitalollesi

  Ifin laajaplus-turva rakennukselle korvaa myös vesikattovuotoja, märkätilojen kosteusvaurioita ja tuhoeläimien hävitystä.

  Tutustu talon laajaplus-turvaan
 • Hyödynnä maksuton tuhoeläintorjunta

  Jos talollasi on Laaja- tai LaajaPlus-kotivakuutus, olet oikeutettu maksuttomaan tuholaistorjuntaan. Saat neuvontaa ja torjunta-aineet kuluitta.

  Lue tuholaisten torjuntapalvelusta

 • Omakotitalon vinkkipankki

  Talon huoltaminen, putkiremontti, vesivahinko ja tuholaiset. Tietoa ja asiantuntijoiden vinkkejä omakotitalon kunnossapitoon, ole hyvä!

  Tutustu oman talon vinkkipankkiin