Kunnon koti -talotarkastus

Maksuton Kunnon koti -talotarkastus kertoo, mitä talollesi kuuluu ja auttaa pitämään tulevat vahingot loitolla. Rakennusalan ammattilainen tarkistaa kotisi, ja antaa parhaat vinkit kotisi arvon säilyttämiseen. Onnellinen, ehjä koti ja onnellinen omistaja! Kunnon koti -palvelu kuuluu Ifin laajoihin omakotitalokotivakuutuksiin.

Tilaa tarkastus

Kunnon koti -palvelun avulla pidät kotisi kunnossa

Kunnon koti -palvelu on maksuton lisäetu asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvatason kotivakuutuksella.

Kunnon koti -palvelusta saat 

  • neljän vuoden välein rakennusalan asiantuntijan tekemän maksuttoman talotarkastuksen. Siinä asiantuntija käy läpi kotisi kunnon, rakenteet ja rakennuksen tekniikan sekä antaa arjen turvallisuusvinkkejä. Talotarkastuksen jälkeen saat henkilökohtaista neuvontaa sekä raportin, jonka avulla voit varautua tuleviin korjaustarpeisiin ja ehkäistä vahinkoja.
  • jatkuvan puhelinpalvelun, jossa saat apua omakotitalosi ylläpitoon.

Asiantuntijapalvelusta vastaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex. Palvelun käyttö ei vaikuta vakuutusmaksuusi tai rajoita vakuutusturvaasi, eikä se vähennä mahdollisesta vahingosta saamaasi korvausta.

Mies ruuvaa katonrajassa ruuvimeisselillä.

Kutsu asiantuntija kylään!

Omakotitalon tiedot

Palvelun ehdot

Kunnon koti on maksuton lisäetu Ifin asiakkaille, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalon Laaja- tai Laajaplus-turvatason kotivakuutuksella. Palvelu on tarkoitettu talon omistajan työkaluksi oman talon ylläpitoon ja huoltoon. Talotarkastuksesta saatavaa kuntoraporttia ei ole tarkoitettu käytettäväksi asuntoa myydessä tai rahoitettaessa, eikä se sovellu asunnon arvon määritykseen.

Yksittäisen talotarkastuksen tiedot annetaan ainoastaan vakuutuksenottajalle ja Ifille. Yksittäisen tarkastuksen tietoja ei käytetä Kunnon koti -palvelua käyttäneen vakuutuksenottajan vakuutusmaksujen määrittelemiseen. If voi kuitenkin käyttää talotarkastuksista saatavia yksilöimättömiä laajoja tietokokonaisuuksia esimerkiksi talojen yleisten vahinkoriskien arviontiin.

Anticimex ei voi hyödyntää talotarkastuksen tietoja omassa toiminnassaan, eivätkä If tai Anticimex myöskään luovuta talotarkastuksen tietoja ulkopuolisille. If ja Anticimex voivat kuitenkin luovuttaa asiakkaan yhteystiedot ja lyhyen yhteenvedon talotarkastuksella havaituista korjaustarpeista korjauspalveluita tarjoaville yhteistyökumppaneilleen silloin, jos asiakas itse talotarkastuksen yhteydessä pyytää yhteydenottoa yhteistyökumppanilta.

Hyväksy palvelun ehdot

Käsittelemme asiakkaidemme henkilötietoja noudattaen kulloinkin voimassaolevaa vakuutus- ja tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä.

* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

”Erittäin positiivinen kokemus. Kartoittaja oli miellyttävä ja asiantunteva, ja sain juuri sitä tietoa, josta hyödyn huolto- ja korjaussuunnitelmia tehdessä. Suosittelen tätä mahdollisuutta”

Palaute, 2021

Mitä Ifin Kunnon koti -talotarkastuksessa tapahtuu?

Asiantuntija käy läpi nämä asiat
Ei sisältää

maasto, pintavedet, kourut ja salaojat, perusmuuri, sokkeli, ulkoseinät,
ikkunat, parvekkeet ja terassit sekä kattopinnoite

Ei sisältää

kellari ja ryömintätila, ilmanvaihto, kosteudenhallinta, riskirakenteet

Ei sisältää

kosteudenhallinta, vedeneristys, lattiakaivo, putket ja vesikalusteet

Ei sisältää

kosteudenhallinta, ilmanvaihto, kiuas

Ei sisältää

putkistot, apk, vuotohälytin, liesi, ilmanvaihto

Ei sisältää

pinnat, valaistus, lämmityspatterit

Ei sisältää

ilmanvaihto, aluskate, eristeet ja läpiviennit

Ei sisältää

vesijohdot ja viemäriputket, ilmanvaihto, sähköturvallisuus, hormit, tulisijat, öljysäiliö, palovaroittimet, murtosuojaus sekä lapsisuojaus

Näin valmistaudut talotarkastukseen

  1. Tarkastus kestää noin 1,5–2 tuntia. Aika kuitenkin vaihtelee kohteesta riippuen. 
  2. Hyvin suoritettu tarkastus vaatii täysi-ikäisen asukkaan läsnäoloa. Siksi edellytämme, että paikalla on talossa asuva aikuinen.
  3. Huolehdi, että ylä- ja alapohjarakenteiden tarkastusluukuille on vapaa pääsy ja luukut aukeavat vaivattomasti. Näin vesikaton ja yläpohjan kunto voidaan tarkastaa.
  4. Huolehdi, että kiinteistössä on kiinteät ja turvalliset tikkaat. Kulkuun voidaan tarvita myös nojatikkaita. Varmista, että nojatikkaat on varustettu yläpäästä turva- tai huoltokoukulla ja alapäästä piikeillä tai tikasjalustalla.
  5. Varmista, että lattiakaivoihin pääsee käsiksi. Puhdista lattiakaivot ja kuivaa lattiat etukäteen. 
  6. Tyhjennä allaskaapit, jotta tarkastaja näkee vesiputkien, viemäreiden ja kodinkoneiden liitokset. 
  7. Selvitä etukäteen päävesisulun sijainti ja testaa sen toiminta.
  8. Pidäthän vapaana liikkuvat lemmikit (koirat ja kissat) kytkettynä tarkastuksen ajan, jotta tarkastus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.  

Tee Kunnon koti -tilaus netissä

Tilaa Kunnon koti -palvelu tällä sivulla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 19 19 19, niin teemme tilauksen puolestasi. 

Apua talosi huoltoon 

Kunnon koti -asiakkaillemme kuuluu myös puhelinpalvelu, josta saat apua talosi huoltoon ja korjauksiin. Puhelinneuvonta auttaa omakotitaloasukkaita numerossa 0207 495 800 ma–pe kello 8–16.* 

*Neuvonnasta, selvitystöistä ja ohjeista ei peritä maksua. Puhelun hinta on vain 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/minuutti.

Usein kysyttyä Kunnon koti -talotarkastuksesta

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.