Kelpaisiko

Maksuton apu talosi kunnossapitoon?

Suomessa on yli miljoona omakotitaloa, joiden omistajia haluamme auttaa pitämään huolta arvokkaimmasta omaisuudestaan. Samalla helpottuu vahinkojen ennaltaehkäisy ja tuleviin huolto- ja korjaustöihin varautuminen. Tähän tarkoitukseen kehitimme uuden Kunnon koti -palvelun.

Ota käyttöön Kunnon koti -palvelu

Kunnon koti on maksuton palvelu, johon kuuluu kaksi osaa: rakennusalan ammattilaisen tekemä omakotitalon tarkastus sekä kunnossapitoon liittyvä puhelinpalvelu. Tarkastuksesta ja puhelinpalvelusta vastaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex.

Tarkastuksessa saat arvion ja kirjallisen raportin omakotitalosi kunnosta. Neljän vuoden välein tehtävä tarkastus auttaa sinua ehkäisemään vahinkoja ja ennakoimaan tulevia korjaustarpeita. Käytössäsi on myös puhelinpalvelu, jossa ammattilaiset vastaavat talosi ylläpitoon liittyviin kysymyksiin.

Palvelu on maksuton lisäetu asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalon Laaja- tai LaajaPlus-turvalla. Jos kotisi ei ole vielä vakuutettu Ifissä, jätä yhteydenottopyyntö alla olevan linkin kautta, niin olemme sinuun pian yhteydessä.

Tarkastuksessa käydään läpi huonetilojen, rakenteiden ja tekniikan kunto. Talon rakenteita ei rikota. Tarkastus kestää talon koosta riippuen noin 1,5–2 tuntia. Tarkastuksesta tehdään kirjallinen raportti, joka annetaan omakotitalon omistajalle.

Tarkastukseen kuuluu muun muassa

Ulkopuoli

maasto, pintavedet, kourut ja salaojat

perusmuuri, sokkeli, ulkoseinät, ikkunat, parvekkeet, terassit

kattopinnoite

Sisätilat

Kellari ja ryömintätila
ilmanvaihto, kosteudenhallinta, riskirakenteet

Kylpyhuone ja wc
kosteudenhallinta, vedeneristys, lattiakaivo, putket ja vesikalusteet

sauna
kosteudenhallinta, ilmanvaihto, kiuas

Keittiö
putkistot, apk, vuotohälytin, liesi, ilmanvaihto

Muut huoneet
pinnat, valaistus, lämmityspatterit

Yläpohja ja ullakko
ilmanvaihto, aluskate, eristeet ja läpiviennit

Tekniikka ja turvallisuus

vesijohdot ja viemäriputket

ilmanvaihto

sähköturvallisuus

hormit, tulisijat

öljysäiliö

palovaroittimet

murtosuojaus

lapsisuojaus

Hyväksi havaittu

Testasimme Kunnon koti -palvelua kesän aikana Turussa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla. Saimme talojen omistajilta hyvin positiivista palautetta. Nyt tarjoamme palvelua kaikille asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvalla.

Erinomainen ja hyvin toteutettu palvelu alusta loppuun, kiitos!

"Pääsimme päivittämään talomme tilanteen, ja olemme alkaneet tehdä korjauksia tarkastajan ohjeiden mukaan."

"Talotarkastus toi huojentuneen mielen ja opetti paljon ylläpidosta. Raportti toimii kunnossapidon suunnitelmana, jota voin jatkossa noudattaa."

"Loistava idea, jolla talot pysyvät kunnossa. Itsekin tulen lähitulevaisuudessa korjaamaan muutaman asian, joka ei ole tullut aikaisemmin mieleen."

Kunnon koti -palvelun ehdot

Kunnon koti ja kotivakuutus

Palvelun käyttöönotto ei nosta tai laske vakuutusmaksuja. Se ei myöskään vaikuta vakuutuksen laajuuteen tai siihen, korvaako vakuutus talotarkastuksessa havaittuja vahinkoja.

If ei käytä talotarkastuksen tietoja asiakkaan vakuutusmaksujen määrittelemiseen. If voi kuitenkin käyttää yksilöimättömiä laajoja tietokokonaisuuksia esimerkiksi omakotitalojen yleisten vahinkoriskien arviointiin.

Talotarkastuksen tiedot annetaan ainoastaan talon omistajalle ja Ifille. If tai Anticimex ei luovuta tietoja ulkopuolisille, eikä Anticimex voi hyödyntää tietoja omassa toiminnassaan.

Entä jos talossani sattuu vahinko?

Talotarkastuksella ei ole vaikutusta siihen, onko mahdollinen vahinko vakuutuksesta korvattava.

Asiakkaan luvalla talotarkastuksen tietoja on kuitenkin mahdollista käyttää apuna vahinkojen arvioinnissa. Jos talo esimerkiksi palaa, tarkastuksen tiedot voivat auttaa selvittämään, millainen talo on ollut.

Talotarkastuksessa on dokumentoitu tietoja, jotka voivat nopeuttaa omaisuusvahingon käsittelyä. Samalla on helpompi varmistaa, että asiakas saa vahingoista oikeanlaisen korvauksen.

Ifin talotarkastus ei korvaa kuntotarkastusta

Ifin tarjoama talotarkastus on tarkoitettu talon omistajan työkaluksi oman talon ylläpitoon ja huoltoon.

Huomaathan, että Ifin talotarkastus on suppeampi kuin asuntokaupan yhteydessä tehtävä kuntotarkastus. Näin ollen Ifin talotarkastus ei korvaa virallista asuntokaupan yhteydessä tehtävää kuntotarkastusta.

Myyntitilanteessa talotarkastukset ovat kuitenkin hyvä osoitus siitä, että talosta on pidetty hyvää huolta.

Muutamia rajoituksia

Palvelu on maksuton asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalon Laaja- tai LaajaPlus-turvalla. Jos muutat vakuutusturvasi suppeammaksi tai irtisanot vakuutuksesi kokonaan, myös Kunnon koti -palvelusi loppuu. Talollesi ei siis tehdä enää tarkastuksia, etkä voi hyödyntää Anticimexin puhelinpalvelua.

Toistaiseksi voit saada palvelun ainoastaan omakotitaloille. Asuinhuoneistot, kesämökit ja muut rakennukset eivät kuulu palvelun piiriin.

Palvelu on Ifin määrittelemilleen asiakasryhmille tarjoama asiakasetu, joka ei tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä tai asiakasryhmää, jolle sitä tarjotaan.