Kunnon koti

Maksuttomassa Kunnon koti -palvelussa rakennusalan asiantuntija auttaa kotisi kunnossapidossa ja arjen riskien ehkäisyssä. Ota palvelu käyttöön ja säilytä asuntosi arvo!

92 % suosittelee Kunnon koti –palvelua

Kunnon kodissa on turvallista asua

Kunnon koti -palvelu on noin 500 euron arvoinen maksuton lisäetu asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvatason kotivakuutuksella.

Kunnon koti -palvelusta saat 

 • neljän vuoden välein rakennusalan asiantuntijan tekemän maksuttoman talotarkastuksen. Siinä asiantuntija käy läpi kotisi kunnon, rakenteet ja rakennuksen tekniikan sekä antaa arjen turvallisuusvinkkejä. Talotarkastuksen jälkeen saat henkilökohtaista neuvontaa sekä raportin, jonka avulla voit varautua tuleviin korjaustarpeisiin ja ehkäistä vahinkoja.
 • puhelinpalvelun, jossa saat apua omakotitalosi ylläpitoon.

Asiantuntijapalvelusta vastaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex. Palvelun käyttö ei vaikuta vakuutusmaksuusi tai rajoita vakuutusturvaasi, eikä se vähennä mahdollisesta vahingosta saamaasi korvausta.

Kutsu asiantuntija kylään!

Omakotitalon tiedot

Palvelun ehdot

Kunnon koti on on maksuton lisäetu Ifin asiakkaille, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalon Laaja- tai LaajaPlus-turvatason kotivakuutuksella. Palvelu on tarkoitettu talon omistajan työkaluksi oman talon ylläpitoon ja huoltoon. Talotarkastuksesta saatavaa kuntoraporttia ei ole tarkoitettu käytettäväksi asuntoa myydessä tai rahoitettaessa, eikä se sovellu asunnon arvon määritykseen.

Yksittäisen talotarkastuksen tiedot annetaan ainoastaan vakuutuksenottajalle ja Ifille. Yksittäisen tarkastuksen tietoja ei käytetä Kunnon koti -palvelua käyttäneen vakuutuksenottajan vakuutusmaksujen määrittelemiseen. If voi kuitenkin käyttää talotarkastuksista saatavia yksilöimättömiä laajoja tietokokonaisuuksia esimerkiksi talojen yleisten vahinkoriskien arviontiin.

Anticimex ei voi hyödyntää talotarkastuksen tietoja omassa toiminnassaan, eikä If tai Anticimex myöskään luovuta tietoja ulkopuolisille.

Hyväksy palvelun ehdot *

Käsittelemme asiakkaidemme henkilötietoja noudattaen kulloinkin voimassaolevaa vakuutus- ja tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä.

* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...
Loistava idea, jolla talot pysyvät kunnossa. Itsekin korjaan lähitulevaisuudessa muutaman asian, joka ei ole tullut aiemmin mieleen.

Mitä talotarkastuksessa tapahtuu?

 
Ota If Kunnon koti -palvelu käyttöön ja säilytä asuntosi arvo!
Asiantuntija käy läpi nämä asiat
Talon ulkopuoli

maasto, pintavedet, kourut ja salaojat, perusmuuri, sokkeli, ulkoseinät,
ikkunat, parvekkeet ja terassit sekä kattopinnoite

Sisätilat

kellari ja ryömintätila, ilmanvaihto, kosteudenhallinta, riskirakenteet

Kylpyhuone ja wc

kosteudenhallinta, vedeneristys, lattiakaivo, putket ja vesikalusteet

Sauna

kosteudenhallinta, ilmanvaihto, kiuas

Keittiö

putkistot, apk, vuotohälytin, liesi, ilmanvaihto

Muut huoneet

pinnat, valaistus, lämmityspatterit

Yläpohja ja ullakko

ilmanvaihto, aluskate, eristeet ja läpiviennit

Tekniikka ja turvallisuus

vesijohdot ja viemäriputket, ilmanvaihto, sähköturvallisuus, hormit, tulisijat, öljysäiliö, palovaroittimet, murtosuojaus sekä lapsisuojaus

Näin valmistaudut talotarkastukseen

 1. Tarkastus kestää noin 1,5–2 tuntia. Aika kuitenkin vaihtelee kohteesta. 
 2. Hyvin suoritettu tarkastus vaatii täysi-ikäisen asukkaan läsnäoloa. Siksi edellytämme, että paikalla on talossa asuva aikuinen.
 3. Huolehdi, että ylä- ja alapohjarakenteiden tarkastusluukuille on vapaa pääsy ja luukut aukeavat vaivattomasti. Näin vesikatto ja yläpohja voidaan tarkastaa.
 4. Huolehdi, että kiinteistössä on kiinteät ja turvalliset tikkaat. Kulkuun voidaan tarvita myös nojatikkaita. Varmista, että nojatikkaat ovat yläpäästä varustettu turva- tai huoltokoukulla ja alapäästä piikeillä tai tikasjalustalla.
 5. Varmista, että lattiakaivoihin pääsee käsiksi. Puhdista lattiakaivot ja kuivaa lattiat etukäteen. 
 6. Tyhjennä allaskaapit, jotta tarkastaja näkee vesiputkien, viemäreiden ja kodinkoneiden liitokset. 
 7. Selvitä etukäteen päävesisulun sijainti ja testaa sen toiminta.
 8. Pidäthän vapaana liikkuvat lemmikit (koirat ja kissat) kytkettynä tarkastuksen ajan, jotta tarkastus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.  

Apua talosi huoltoon myös puhelinpalvelusta

Kunnon koti -asiakkaanamme voit soittaa puhelinpalveluun, josta saat apua talosi huoltoon ja korjauksiin. Puhelinneuvonta auttaa omakotitaloasukkaita numerossa 0207 495 800 ma–pe kello 8–16.*

*Neuvonnasta, selvitystöistä ja ohjeista ei peritä maksua. Puhelun hinta on vain 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/minuutti.

Lataa esite ja lue usein kysytyt kysymykset

Kunnon koti -esite

Talotarkastus toi huojentuneen mielen ja opetti paljon ylläpidosta. Raportti toimii kunnossapidon suunnitelmana, jota voin jatkossa noudattaa.
 • Hanki markkinoiden laajin turva omakotitalollesi

  Ifin Laaja-Plus-turva rakennukselle korvaa myös vesikattovuotoja, märkätilojen kosteusvaurioita ja tuhoeläimien hävitystä.

  Tutustu LaajaPlus-kotivakuutukseen

 • Hyödynnä maksuton tuhoeläintorjunta

  Jos talollasi on Laaja- tai LaajaPlus-kotivakuutus, olet oikeutettu maksuttomaan tuholaistorjuntaan. Saat neuvontaa ja torjunta-aineet kuluitta.

  Lue tuholaisten torjuntapalvelusta

 • Omakotitalon vinkkipankki käyttöösi

  Talon huoltaminen, putkiremontti, vesivahinko ja tuholaiset. Kokosimme tietoa ja vinkkejä omakotitalon ylläpitoon liittyen.

  Tutustu oman talon vinkkipankkiin