Kunnon koti -palvelu

Apua talosi kunnossapitoon

Me Ifissä autamme sinua pitämään huolta omakotitalostasi. Siksi olemme kehittäneet Kunnon koti –palvelun, johon kuuluu rakennusalan ammattilaisen tekemä omakotitalon tarkastus sekä puhelinneuvonta talon kunnossapitoon liittyen. Noin 500 euron arvoinen palvelu on maksuton lisäetu, jos olet vakuuttanut talosi Laaja- tai LaajaPlus-turvalla.

Kunnon koti –palvelun käyttö on täysin vapaaehtoista – se ei sido sinua mihinkään, eikä palvelun käyttö vaikuta vakuutuksesi voimassaoloon. Tarkastuksesta ja puhelinpalvelusta vastaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex.

92 % suosittelee Kunnon koti –palvelua

Maksuton puhelinpalvelu kuuluu Kunnon kotiin

Kunnon koti -palveluun sisältyy puhelinneuvonta, josta saat maksutonta apua omakotitalon huoltoon ja korjauksiin liittyvissä kysymyksissä. Puhelinneuvonta auttaa Kunnon koti -palvelun käyttöön ottaneita omakotitaloasukkaita numerossa 0207 495 800 ma–pe kello 8–16.*

*Neuvonnasta, selvitystöistä ja ohjeista ei peritä maksua. Puhelun hinta on 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/minuutti.

Tutustu esimerkkeihin talotarkastuksen sisällöstä

Ulkopuoli

maasto, pintavedet, kourut ja salaojat
perusmuuri, sokkeli
ulkoseinät
ikkunat, parvekkeet ja terassit
kattopinnoite

Sisätilat

Kellari ja ryömintätila
ilmanvaihto, kosteudenhallinta, riskirakenteet

Kylpyhuone ja wc
kosteudenhallinta, vedeneristys, lattiakaivo, putket ja vesikalusteet

Sauna
kosteudenhallinta, ilmanvaihto, kiuas

Keittiö
putkistot, apk, vuotohälytin, liesi, ilmanvaihto

Muut huoneet
pinnat, valaistus, lämmityspatterit

Yläpohja ja ullakko
ilmanvaihto, aluskate, eristeet ja läpiviennit

Tekniikka ja turvallisuus

vesijohdot ja viemäriputket

ilmanvaihto

sähköturvallisuus

hormit, tulisijat

öljysäiliö

palovaroittimet

murtosuojaus

lapsisuojaus

"Pääsimme päivittämään talomme tilanteen, ja olemme alkaneet tehdä korjauksia tarkastajan ohjeiden mukaan."

"Talotarkastus toi huojentuneen mielen ja opetti paljon ylläpidosta. Raportti toimii kunnossapidon suunnitelmana, jota voin jatkossa noudattaa."

"Loistava idea, jolla talot pysyvät kunnossa. Itsekin tulen lähitulevaisuudessa korjaamaan muutaman asian, joka ei ole tullut aikaisemmin mieleen."

Usein kysyttyä Kunnon kodista

Mitä talotarkastukseen kuuluu?

Tarkastuksessa käydään läpi huonetilojen, rakenteiden ja tekniikan kunto. Sisätilojen kosteusmittaus ei sisälly tarkastukseen. Tarkastuksessa ei rikota talon rakenteita. Tarkastus kestää talon koosta riippuen noin 1,5–2 tuntia.

Tarkastuksessa saat arvion ja kirjallisen raportin omakotitalosi kunnosta. Tarkastus auttaa sinua ehkäisemään vahinkoja ja ennakoimaan tulevia korjaustarpeita. Käytössäsi on myös puhelinpalvelu, jossa Anticimexin asiantuntijat vastaavat talosi ylläpitoon liittyviin kysymyksiin. Sinulla on mahdollisuus jälleen uuteen maksuttomaan talotarkastukseen, kun edellisestä tarkastuksesta on kulunut neljä vuotta.

Millaisen raportin saan talotarkastuksesta?

Vaikuttaako Kunnon koti –palvelu vakuutusmaksuihini?

Palvelun käyttöönotto ei nosta tai laske vakuutusmaksuja. Se ei myöskään vaikuta vakuutuksesi laajuuteen tai siihen, korvaako vakuutus talotarkastuksessa havaittuja vahinkoja.

If ei käytä talotarkastuksen tietoja asiakkaiden vakuutusmaksujen määrittelemiseen. If voi kuitenkin käyttää yksilöimättömiä laajoja tietokokonaisuuksia esimerkiksi omakotitalojen yleisten vahinkoriskien arviointiin.

Talotarkastuksen tiedot annetaan ainoastaan talon omistajalle ja Ifille. If tai Anticimex eivät luovuta tietoja ulkopuolisille, eikä Anticimex voi hyödyntää tietoja omassa toiminnassaan.

Vaikuttaako Kunnon koti –palvelu korvauksiin?

Talotarkastus ei vaikuta siihen, ovatko kodissasi mahdollisesti sattuvat vahingot vakuutuksesta korvattavia.

Talotarkastuksen tietoja on mahdollista käyttää apuna vahinkojen arvioinnissa, jos annat siihen luvan. Jos talo esimerkiksi palaa, tarkastuksen tiedot voivat auttaa selvittämään, millainen talo on ollut. Tiedot nopeuttavat vahingon käsittelyä ja auttavat varmistamaan, että saat vahingon sattuessa oikeanlaisen korvauksen.

Korvaako Ifin talotarkastus talon kuntotarkastuksen?

Ifin Kunnon koti –palveluun kuuluva talotarkastus on suppeampi kuin asuntokaupan yhteydessä tehtävä kuntotarkastus, joten talotarkastus ei korvaa virallista asuntokaupan yhteydessä tehtävää kuntotarkastusta. Ifin tarjoama talotarkastus on tarkoitettu sinun työkaluksesi talon ylläpitoon ja huoltoon.

Myyntitilanteessa talotarkastukset ovat kuitenkin hyvä osoitus siitä, että olet pitänyt talosta hyvää huolta.

Onko palvelussa jotain rajoituksia?

Palvelu on maksuton asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalon Laaja- tai LaajaPlus-turvalla. Jos muutat vakuutusturvasi suppeammaksi tai irtisanot vakuutuksesi kokonaan, myös Kunnon koti -palvelusi loppuu. Talollesi ei tällöin tehdä enää tarkastuksia, etkä voi hyödyntää Anticimexin puhelinpalvelua.

Toistaiseksi voit saada palvelun ainoastaan omakotitaloille. Paritalot, osakehuoneistot, kesämökit ja muut rakennukset eivät kuulu palvelun piiriin.

Palvelu on Ifin määrittelemilleen asiakasryhmille tarjoama asiakasetu, joka ei tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä tai asiakasryhmää, jolle sitä tarjotaan.

Hanki markkinoiden laajin turva omakotitalollesi

Ifin Laaja-Plus-turva rakennukselle korvaa myös vesikattovuotoja, märkätilojen kosteusvaurioita ja tuhoeläimien hävitystä.

Tutustu LaajaPlus-kotivakuutukseen

Hyödynnä maksuton tuhoeläintorjunta

Jos talollasi on Laaja- tai LaajaPlus-kotivakuutus, olet oikeutettu maksuttomaan tuholaistorjuntaan. Saat neuvontaa ja torjunta-aineet kuluitta.

Lue tuholaisten torjuntapalvelusta

Omakotitalon vinkkipankki käyttöösi

Talon huoltaminen, putkiremontti, vesivahinko ja tuholaiset. Kokosimme tietoa ja vinkkejä omakotitalon ylläpitoon liittyen.

Tutustu oman talon vinkkipankkiin