Kunnon koti

Maksuttomassa Kunnon koti -palvelussa rakennusalan asiantuntija auttaa kotisi kunnossapidossa ja arjen riskien ehkäisyssä. Ota palvelu käyttöön ja säilytä asuntosi arvo!

92 % suosittelee Kunnon koti –palvelua

Kunnon kodissa on turvallista asua

Kunnon koti -palvelu on noin 500 euron arvoinen maksuton lisäetu asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvatason kotivakuutuksella.

Kunnon koti -palvelusta saat 

  • neljän vuoden välein rakennusalan asiantuntijan tekemän maksuttoman talotarkastuksen. Siinä asiantuntija käy läpi kotisi kunnon, rakenteet ja rakennuksen tekniikan sekä antaa arjen turvallisuusvinkkejä. Talotarkastuksen jälkeen saat henkilökohtaista neuvontaa sekä raportin, jonka avulla voit varautua tuleviin korjaustarpeisiin ja ehkäistä vahinkoja.
  • puhelinpalvelun, jossa saat apua omakotitalosi ylläpitoon.

Asiantuntijapalvelusta vastaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex. Palvelun käyttö ei vaikuta vakuutusmaksuusi tai rajoita vakuutusturvaasi, eikä se vähennä mahdollisesta vahingosta saamaasi korvausta.

Kutsu asiantuntija kylään!

Omakotitalon tiedot

Palvelun ehdot

Kunnon koti on on maksuton lisäetu Ifin asiakkaille, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalon Laaja- tai LaajaPlus-turvatason kotivakuutuksella. Palvelu on tarkoitettu talon omistajan työkaluksi oman talon ylläpitoon ja huoltoon. Talotarkastuksesta saatavaa kuntoraporttia ei ole tarkoitettu käytettäväksi asuntoa myydessä tai rahoitettaessa, eikä se sovellu asunnon arvon määritykseen.

Yksittäisen talotarkastuksen tiedot annetaan ainoastaan vakuutuksenottajalle ja Ifille. Yksittäisen tarkastuksen tietoja ei käytetä Kunnon koti -palvelua käyttäneen vakuutuksenottajan vakuutusmaksujen määrittelemiseen. If voi kuitenkin käyttää talotarkastuksista saatavia yksilöimättömiä laajoja tietokokonaisuuksia esimerkiksi talojen yleisten vahinkoriskien arviontiin.

Anticimex ei voi hyödyntää talotarkastuksen tietoja omassa toiminnassaan, eikä If tai Anticimex myöskään luovuta tietoja ulkopuolisille.

Hyväksy palvelun ehdot *

Käsittelemme asiakkaidemme henkilötietoja noudattaen kulloinkin voimassaolevaa vakuutus- ja tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä.

* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään... Lomake lähetetään...
Loistava idea, jolla talot pysyvät kunnossa. Itsekin korjaan lähitulevaisuudessa muutaman asian, joka ei ole tullut aiemmin mieleen.

Mitä talotarkastuksessa tapahtuu?

 
Ota If Kunnon koti -palvelu käyttöön ja säilytä asuntosi arvo!
Asiantuntija käy läpi nämä asiat
Talon ulkopuoli

maasto, pintavedet, kourut ja salaojat, perusmuuri, sokkeli, ulkoseinät,
ikkunat, parvekkeet ja terassit sekä kattopinnoite

Sisätilat

kellari ja ryömintätila, ilmanvaihto, kosteudenhallinta, riskirakenteet

Kylpyhuone ja wc

kosteudenhallinta, vedeneristys, lattiakaivo, putket ja vesikalusteet

Sauna

kosteudenhallinta, ilmanvaihto, kiuas

Keittiö

putkistot, apk, vuotohälytin, liesi, ilmanvaihto

Muut huoneet

pinnat, valaistus, lämmityspatterit

Yläpohja ja ullakko

ilmanvaihto, aluskate, eristeet ja läpiviennit

Tekniikka ja turvallisuus

vesijohdot ja viemäriputket, ilmanvaihto, sähköturvallisuus, hormit, tulisijat, öljysäiliö, palovaroittimet, murtosuojaus sekä lapsisuojaus

Talotarkastus toi huojentuneen mielen ja opetti paljon ylläpidosta. Raportti toimii kunnossapidon suunnitelmana, jota voin jatkossa noudattaa.

Apua talosi huoltoon myös puhelinpalvelusta

Kunnon koti -asiakkaanamme voit soittaa puhelinpalveluun, josta saat apua talosi huoltoon ja korjauksiin. Puhelinneuvonta auttaa omakotitaloasukkaita numerossa 0207 495 800 ma–pe kello 8–16.*

*Neuvonnasta, selvitystöistä ja ohjeista ei peritä maksua. Puhelun hinta on vain 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/minuutti.

Lataa esite ja lue usein kysytyt kysymykset

Kunnon koti -esite

Mitä talotarkastukseen kuuluu?

Tarkastuksessa käydään läpi huonetilojen, rakenteiden ja tekniikan kunto. Sisätilojen kosteusmittaus ei sisälly tarkastukseen. Tarkastuksessa ei rikota talon rakenteita. Tarkastus kestää talon koosta riippuen noin 1,5–2 tuntia.

Tarkastuksessa saat arvion ja kirjallisen raportin omakotitalosi kunnosta. Tarkastus auttaa sinua ehkäisemään vahinkoja ja ennakoimaan tulevia korjaustarpeita. Käytössäsi on myös puhelinpalvelu, jossa Anticimexin asiantuntijat vastaavat talosi ylläpitoon liittyviin kysymyksiin. Sinulla on mahdollisuus jälleen uuteen maksuttomaan talotarkastukseen, kun edellisestä tarkastuksesta on kulunut neljä vuotta.

Millaisen raportin saan talotarkastuksesta?

Vaikuttaako Kunnon koti –palvelu vakuutusmaksuihini?

Palvelun käyttöönotto ei nosta tai laske vakuutusmaksuja. Se ei myöskään vaikuta vakuutuksesi laajuuteen tai siihen, korvaako vakuutus talotarkastuksessa havaittuja vahinkoja.

If ei käytä talotarkastuksen tietoja asiakkaiden vakuutusmaksujen määrittelemiseen. If voi kuitenkin käyttää yksilöimättömiä laajoja tietokokonaisuuksia esimerkiksi omakotitalojen yleisten vahinkoriskien arviointiin.

Talotarkastuksen tiedot annetaan ainoastaan talon omistajalle ja Ifille. If tai Anticimex eivät luovuta tietoja ulkopuolisille, eikä Anticimex voi hyödyntää tietoja omassa toiminnassaan.

Vaikuttaako Kunnon koti –palvelu korvauksiin?

Talotarkastus ei vaikuta siihen, ovatko kodissasi mahdollisesti sattuvat vahingot vakuutuksesta korvattavia.

Talotarkastuksen tietoja on mahdollista käyttää apuna vahinkojen arvioinnissa, jos annat siihen luvan. Jos talo esimerkiksi palaa, tarkastuksen tiedot voivat auttaa selvittämään, millainen talo on ollut. Tiedot nopeuttavat vahingon käsittelyä ja auttavat varmistamaan, että saat vahingon sattuessa oikeanlaisen korvauksen.

Korvaako Ifin talotarkastus talon kuntotarkastuksen?

Ifin Kunnon koti –palveluun kuuluva talotarkastus on suppeampi kuin asuntokaupan yhteydessä tehtävä kuntotarkastus, joten talotarkastus ei korvaa virallista asuntokaupan yhteydessä tehtävää kuntotarkastusta. Ifin tarjoama talotarkastus on tarkoitettu sinun työkaluksesi talon ylläpitoon ja huoltoon.

Myyntitilanteessa Kunnon kodin talotarkastukset ovat kuitenkin hyvä osoitus siitä, että olet pitänyt talosta hyvää huolta.

Myös Ifin yhteistyökumppani Suomen Omakotiliitto julkaisee huoltokirjaa, jota voit hyödyntää omakotitalon ylläpidossa. Huolellisesti täytetty omakotitalon huoltokirja on hyvän talonpidon lähtökohta ja loistava apulainen. Huoltokirja opastaa kiinteistön säännölliseen huoltoon ja ennakoivaan kiinteistönpitoon.

Onko palvelussa jotain rajoituksia?

Palvelu on maksuton asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalon Laaja- tai LaajaPlus-turvalla. Jos muutat vakuutusturvasi suppeammaksi tai irtisanot vakuutuksesi kokonaan, myös Kunnon koti -palvelusi loppuu. Talollesi ei tällöin tehdä enää tarkastuksia, etkä voi hyödyntää Anticimexin puhelinpalvelua.

Toistaiseksi voit saada palvelun ainoastaan omakotitaloille. Paritalot, osakehuoneistot, kesämökit ja muut rakennukset eivät kuulu palvelun piiriin.

Palvelu on Ifin määrittelemilleen asiakasryhmille tarjoama asiakasetu, joka ei tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä tai asiakasryhmää, jolle sitä tarjotaan.

Hanki markkinoiden laajin turva omakotitalollesi

Ifin Laaja-Plus-turva rakennukselle korvaa myös vesikattovuotoja, märkätilojen kosteusvaurioita ja tuhoeläimien hävitystä.

Tutustu LaajaPlus-kotivakuutukseen

Hyödynnä maksuton tuhoeläintorjunta

Jos talollasi on Laaja- tai LaajaPlus-kotivakuutus, olet oikeutettu maksuttomaan tuholaistorjuntaan. Saat neuvontaa ja torjunta-aineet kuluitta.

Lue tuholaisten torjuntapalvelusta

Omakotitalon vinkkipankki käyttöösi

Talon huoltaminen, putkiremontti, vesivahinko ja tuholaiset. Kokosimme tietoa ja vinkkejä omakotitalon ylläpitoon liittyen.

Tutustu oman talon vinkkipankkiin