Kunnon koti®

Maksuttomassa Kunnon koti -palvelussa saat apua kotisi kunnossapitoon ja arjen riskien ehkäisyyn. Rakennusalan ammattilainen tarkistaa kotisi ja antaa vinkkejä. Ota palvelu käyttöön ja säilytä kotisi arvo! Palvelu kuuluu Ifin laajoihin omakotitalokotivakuutuksiin.

Kunnon koti -palvelu avulla pidät kotisi kunnossa

Kunnon koti -palvelu on noin 500 euron arvoinen maksuton lisäetu asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvatason kotivakuutuksella.

Kunnon koti -palvelusta saat 

 • neljän vuoden välein rakennusalan asiantuntijan tekemän maksuttoman talotarkastuksen. Siinä asiantuntija käy läpi kotisi kunnon, rakenteet ja rakennuksen tekniikan sekä antaa arjen turvallisuusvinkkejä. Talotarkastuksen jälkeen saat henkilökohtaista neuvontaa sekä raportin, jonka avulla voit varautua tuleviin korjaustarpeisiin ja ehkäistä vahinkoja.
 • jatkuvan puhelinpalvelun, jossa saat apua omakotitalosi ylläpitoon.

Asiantuntijapalvelusta vastaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex. Palvelun käyttö ei vaikuta vakuutusmaksuusi tai rajoita vakuutusturvaasi, eikä se vähennä mahdollisesta vahingosta saamaasi korvausta.

Kutsu asiantuntija kylään!

Omakotitalon tiedot

Palvelun ehdot

Kunnon koti on on maksuton lisäetu Ifin asiakkaille, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalon Laaja- tai LaajaPlus-turvatason kotivakuutuksella. Palvelu on tarkoitettu talon omistajan työkaluksi oman talon ylläpitoon ja huoltoon. Talotarkastuksesta saatavaa kuntoraporttia ei ole tarkoitettu käytettäväksi asuntoa myydessä tai rahoitettaessa, eikä se sovellu asunnon arvon määritykseen.

Yksittäisen talotarkastuksen tiedot annetaan ainoastaan vakuutuksenottajalle ja Ifille. Yksittäisen tarkastuksen tietoja ei käytetä Kunnon koti -palvelua käyttäneen vakuutuksenottajan vakuutusmaksujen määrittelemiseen. If voi kuitenkin käyttää talotarkastuksista saatavia yksilöimättömiä laajoja tietokokonaisuuksia esimerkiksi talojen yleisten vahinkoriskien arviontiin.

Anticimex ei voi hyödyntää talotarkastuksen tietoja omassa toiminnassaan, eivätkä If tai Anticimex myöskään luovuta talotarkastuksen tietoja ulkopuolisille. If ja Anticimex voivat kuitenkin luovuttaa asiakkaan yhteystiedot ja lyhyen yhteenvedon talotarkastuksella havaituista korjaustarpeista korjauspalveluita tarjoaville yhteistyökumppaneilleen silloin, jos asiakas itse talotarkastuksen yhteydessä pyytää yhteydenottoa yhteistyökumppanilta.

Hyväksy palvelun ehdot

Käsittelemme asiakkaidemme henkilötietoja noudattaen kulloinkin voimassaolevaa vakuutus- ja tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä.

* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Olin iloinen siitä, että tarkastuksessa selkeästi kiinnitettiin paljon huomiota myös lapsiturvallisuuteen. Siinä saattaa tulla esiin myös sellaisia asioita, mitä ei itse olisi tullut edes miettineeksi.

- Kunnon koti -palvelua käyttänyt Hanna Väyrynen Strictly Style -blogissaan 

Mitä talotarkastuksessa tapahtuu?

Ota If Kunnon koti -palvelu käyttöön ja säilytä asuntosi arvo!
Asiantuntija käy läpi nämä asiat
Ei sisältää

maasto, pintavedet, kourut ja salaojat, perusmuuri, sokkeli, ulkoseinät,
ikkunat, parvekkeet ja terassit sekä kattopinnoite

Ei sisältää

kellari ja ryömintätila, ilmanvaihto, kosteudenhallinta, riskirakenteet

Ei sisältää

kosteudenhallinta, vedeneristys, lattiakaivo, putket ja vesikalusteet

Ei sisältää

kosteudenhallinta, ilmanvaihto, kiuas

Ei sisältää

putkistot, apk, vuotohälytin, liesi, ilmanvaihto

Ei sisältää

pinnat, valaistus, lämmityspatterit

Ei sisältää

ilmanvaihto, aluskate, eristeet ja läpiviennit

Ei sisältää

vesijohdot ja viemäriputket, ilmanvaihto, sähköturvallisuus, hormit, tulisijat, öljysäiliö, palovaroittimet, murtosuojaus sekä lapsisuojaus

Hienoin ratkaisu on ollut Anticimexin tekemä maksuton talotarkastus, mikä oli tasoltaan verrattavissa ns. kuntotarkastukseen ja antoisa myös saatujen ylläpito- ja kunnostustarpeiden tunnistamisessa.

- Asiakkaamme Kari Trustpilot-palveluun jättämässään arvostelussa

Näin valmistaudut talotarkastukseen

 1. Tarkastus kestää noin 1,5–2 tuntia. Aika kuitenkin vaihtelee kohteesta. 
 2. Hyvin suoritettu tarkastus vaatii täysi-ikäisen asukkaan läsnäoloa. Siksi edellytämme, että paikalla on talossa asuva aikuinen.
 3. Huolehdi, että ylä- ja alapohjarakenteiden tarkastusluukuille on vapaa pääsy ja luukut aukeavat vaivattomasti. Näin vesikatto ja yläpohja voidaan tarkastaa.
 4. Huolehdi, että kiinteistössä on kiinteät ja turvalliset tikkaat. Kulkuun voidaan tarvita myös nojatikkaita. Varmista, että nojatikkaat ovat yläpäästä varustettu turva- tai huoltokoukulla ja alapäästä piikeillä tai tikasjalustalla.
 5. Varmista, että lattiakaivoihin pääsee käsiksi. Puhdista lattiakaivot ja kuivaa lattiat etukäteen. 
 6. Tyhjennä allaskaapit, jotta tarkastaja näkee vesiputkien, viemäreiden ja kodinkoneiden liitokset. 
 7. Selvitä etukäteen päävesisulun sijainti ja testaa sen toiminta.
 8. Pidäthän vapaana liikkuvat lemmikit (koirat ja kissat) kytkettynä tarkastuksen ajan, jotta tarkastus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.  

Tee Kunnon koti -tilaus netissä

Tilaa Kunnon koti -palvelu tällä sivulla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 19 19 19, niin teemme tilauksen puolestasi. 

Apua talosi huoltoon 

Kunnon koti -asiakkaillemme kuuluu myös puhelinpalvelu, josta saat apua talosi huoltoon ja korjauksiin. Puhelinneuvonta auttaa omakotitaloasukkaita numerossa 0207 495 800 ma–pe kello 8–16.* 

*Neuvonnasta, selvitystöistä ja ohjeista ei peritä maksua. Puhelun hinta on vain 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/minuutti.

Lue usein kysytyt kysymykset

 • Hanki markkinoiden laajin turva omakotitalollesi

  Ifin laajaplus-turva rakennukselle korvaa myös vesikattovuotoja, märkätilojen kosteusvaurioita ja tuhoeläimien hävitystä.

  Tutustu talon laajaplus-turvaan
 • Hyödynnä maksuton tuhoeläintorjunta

  Jos talollasi on Laaja- tai LaajaPlus-kotivakuutus, olet oikeutettu maksuttomaan tuholaistorjuntaan. Saat neuvontaa ja torjunta-aineet kuluitta.

  Lue tuholaisten torjuntapalvelusta

 • Omakotitalon vinkkipankki

  Talon huoltaminen, putkiremontti, vesivahinko ja tuholaiset. Tietoa ja asiantuntijoiden vinkkejä omakotitalon kunnossapitoon, ole hyvä!

  Tutustu oman talon vinkkipankkiin