Mitä tapaturmavakuutus korvaa?

Tapaturmavakuutus korvaa, jos loukkaat itsesi esimerkiksi kaatuessa. Lue, mikä tapaturmavakuutus on, mitä kaikkea se korvaa ja mitä se ei korvaa.

Tapaturmavakuutus on perusvakuutus, joka korvaa tyypillisesti tapaturman tutkimuksen ja hoidon, kuten röntgen- ja magneettikuvaukset, käynnit erikoislääkärillä sekä reseptilääkkeet.

Tapaturmavakuutus korvaa esimerkiksi

 1. tapaturmasta johtuvien vammojen tutkimuksen ja hoidon (esim. lääkärinpalkkiot, laboratoriokustannukset ja magneettikuvaukset)
 2. reseptilääkkeet, jotka liittyvät tapaturman hoitoon
 3. tapaturmasta johtuvan pysyvän vammautumisen
 4. tapaturman aiheuttaman kuoleman.

Jotta tapaturmavakuutus korvaisi sinulle sattuneen vahingon, tapaturman pitää johtua ulkoisesta syystä, kuten polven iskeytymisestä maahan. Tapaturmavakuutus ei korvaa, jos esimerkiksi polvi venähtää juostessa ilman, että polvi on osunut johonkin. Kannattaa siis muistaa, että tavallinen tapaturmavakuutus on edullinen perusvakuutus, mutta se ei kata kaikkea.

Mitä Ifin tapaturmavakuutukset korvaavat?   Tapaturmavakuutus Laaja tapaturmavakuutus
Tapaturmasta johtuvan vamman tutkimus ja hoito (esim. lääkärilaskut, laboratoriokustannukset, magneettikuvaukset)
Korvaa Korvaa
Reseptilääkkeet, jotka liittyvät tapaturman hoitoon
Korvaa Korvaa
Tapaturmasta johtuva pysyvä vammautuminen
Korvaa Korvaa
Tapaturman aiheuttama kuolema
Korvaa Korvaa
Fysioterapiaa leikkauksen tai kipsauksen jälkeen
Korvaa Korvaa
Vammoja, joiden taustalta löytyy rasitusvamma tai kulumaa Korvaa osittain* Korvaa

(* korvaa vamman tutkimuksen mutta ei hoitoa)

Fysioterapiaa, joka korvaa leikkauksen
Ei korvaa 
Korvaa
Vamma, johon ei liity ulkoista syytä (esim. polven sijoiltaanmeno ilman osumaa) 
Ei korvaa Korvaa
Muista, että tapaturmavakuutus ei kata kaikkea.

Mitä tapaturmavakuutus ei korvaa?

Tavallinen tapaturmavakuutus ei kata

 • vammoja, joihin ei liity ulkoista syytä (kuten polven sijoiltaanmeno ilman, että polvi osuu johonkin)
 • loukkaantumisia, joiden taustalta löytyy kulumaa tai rasitusvamma (tapaturmavakuutus korvaa vamman tutkimuksen mutta ei hoitoa)
 • leikkauksen korvaavaa fysioterapiaa (tapaturmavakuutus korvaa ainoastaan leikkauksen tai kipsauksen jälkeen tarvittavaa fysioterapiaa).

Jos haluat vakuutuksesi kattavan myös edellä mainitut tilanteet, oikea valinta sinulle on laaja tapaturmavakuutus tai sairausvakuutus. Laaja tapaturmavakuutus on perustapaturmavakuutuksen isosisko. Se korvaa kaiken, minkä perustasoinen tapaturmavakuutuskin, mutta lisäksi se korvaa esimerkiksi lihasvenähdyksiä ja rasitusvammoja.

Lisäksi laaja tapaturmavakuutus kattaa fysioterapiaa laajemmin kuin tavallinen tapaturmavakuutus – esimerkiksi rasitusvamman hoito fysioterapiassa sisältyy laajaan tapaturmavakuutukseen.

Laaja tapaturmavakuutus on toisin sanoen hyvä valinta, sillä se korvaa monia yleisiä vahinkoja, joita perinteinen tapaturmavakuutus ei korvaa. Sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus on laajaa tapaturmavakuutustakin kattavampi vakuutus, joka korvaa laajasti niin sairauksien kuin tapaturmienkin hoitoa. Tutustu tarkemmin vakuutuksiin. 

Tapaturmavakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Tapaturmavakuutuksen edut

 • Kun sinulla on tapaturmavakuutus, pääset nopeasti tutkimuksiin, etkä joudu odottelemaan julkiseen terveydenhoitoon pääsyä.
 • Jos haluat käyttää julkista puolta heti tapaturman satuttua, voit halutessasi jatkaa tapaturman hoitoa yksityisellä puolella (esim. kipsin poisto, röntgen- ja magneettikuvat ja mahdollinen leikkaus).
 • Vakuutus on voimassa töissä ja vapaa-ajalla.
 • Tapaturmavakuutuksen omavastuu on 0 euroa, eli sinulle ei jää tapaturman takia tehdyistä lääkärikäynneistä mitään maksettavaa.
 • Vakuutus on helppo ostaa. Voit hankkia sen verkkokaupasta ilman terveysselvityksen täyttämistä.
 • Tapaturmavakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti, ja voit ottaa vakuutuksen vielä 79-vuotiaana.

Laske hinta tapaturmavakuutukselle

Laske tapaturmavakuutuksen hinta Ifin verkkokaupassa. Saat henkilökohtaisen hinnan, kun ilmoitat perustiedot itsestäsi. Hinnan laskeminen vie vain minuutin, eikä se sido sinua mihinkään. Saat samalla kertaa tapaturmavakuutuksen, laajan tapaturmavakuutuksen ja sairausvakuutuksen hinnan, joten voit kätevästi vertailla vakuutusten sisältöjä ja hintoja keskenään.

Tapaturmavakuutus korvaa: tiput tikapuilta ja loukkaat ranteesi

Tapaturmavakuutus korvaa käynnin yksityisellä lääkäriasemalla ja kipeytyneen ranteen röntgen- ja magneettikuvauksen. Ranne murtui, kun tipuit maahan, joten vakuutus korvaa ranteen kipsauksen sekä fysioterapiaa kipsauksen jälkeen. Tapaturmavakuutus korvaa myös lääkärin määräämät särkylääkkeet.

Omavastuusi lääkärikäyntien, tutkimusten ja lääkkeiden osalta on 0 euroa.

Tapaturmavakuutus ei korvaa: polvi menee sijoiltaan porrastreeneissä

Polveesi sattuu porrastreenin aikana, ja selviää, että polvi on mennyt sijoiltaan. Tapaturmavakuutus ei korvaa tapaturmaa, koska polvi on mennyt sijoiltaan ilman ulkoista syytä, eli polvi ei ole kopsahtanut mihinkään. 

Laaja tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus korvaisivat polven hoitokulut sekä fysioterapiaa.

Jonottamatta lääkäriin vakuutuksen turvin

Tapaturma yllättää aina, mutta hyvä varautuminen helpottaa tilannetta. Mitä nopeammin pääset hoitoon, sitä nopeammin parantuminen voi alkaa.

Osta tapaturmavakuutus

Vastaus kysymyksiisi 24/7

Jos terveysasiat mietityttävät, saat apua sairaanhoitajalta päivin ja öin If Terveysneuvonnasta. 

Tutustu If Terveysneuvontaan

Ifin edut sinulle, ole hyvä!

Lue, mitä kaikkia etuja saat Ifin asiakkaana. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi vuodesta toiseen jatkuvat alennukset ja neuvot terveysasioissa?

Nämä edut saat Ifin asiakkaana