Mitä tapaturmavakuutus korvaa?

Tapaturmavakuutus korvaa, jos loukkaat itsesi esimerkiksi kaatuessa. Lue, mikä tapaturmavakuutus on, mitä kaikkea se korvaa ja mitä se ei korvaa.

Laske hinta tapaturmavakuutukselle

Tapaturmavakuutus on perusvakuutus, joka korvaa tyypillisesti tapaturman tutkimuksen ja hoidon, kuten röntgen- ja magneettikuvaukset, käynnit erikoislääkärillä sekä reseptilääkkeet.

Mitä tapaturmavakuutus korvaa esimerkiksi

 1. tapaturmasta johtuvien vammojen tutkimuksen ja hoidon (esim. lääkärinpalkkiot, röntgenin, magneettikuvaukset ja kipsaukset)
 2. reseptilääkkeet, jotka liittyvät tapaturman hoitoon
 3. tapaturmasta johtuvan pysyvän vammautumisen
 4. tapaturman aiheuttaman kuoleman.

Jotta tapaturmavakuutus korvaisi sinulle sattuneen vahingon, tapaturman pitää johtua ulkoisesta syystä, kuten polven iskeytymisestä maahan. Tapaturmavakuutus ei korvaa, jos esimerkiksi polvi venähtää juostessa ilman, että polvi on osunut johonkin. Kannattaa siis muistaa, että tavallinen tapaturmavakuutus on edullinen perusvakuutus, mutta se ei kata kaikkea.

Mitä Ifin tapaturmavakuutukset korvaavat?   Tapaturmavakuutus Laaja tapaturmavakuutus
Tapaturmasta johtuvan vamman tutkimus ja hoito (esim. lääkärilaskut, laboratoriokustannukset, magneettikuvaukset)
Korvaa Korvaa Ei sisältää
Reseptilääkkeet, jotka liittyvät tapaturman hoitoon
Korvaa Korvaa Ei sisältää
Tapaturmasta johtuva pysyvä vammautuminen
Korvaa Korvaa Ei sisältää
Tapaturman aiheuttama kuolema
Korvaa Korvaa Ei sisältää
Fysioterapiaa leikkauksen tai kipsauksen jälkeen
Korvaa Korvaa Ei sisältää
Korvaa osittain* Korvaa Ei sisältää

(* korvaa vamman tutkimuksen mutta ei hoitoa)

Fysioterapiaa, joka korvaa leikkauksen
Ei korvaa 
Korvaa Ei sisältää
Vamma, johon ei liity ulkoista syytä (esim. polven sijoiltaanmeno ilman osumaa) 
Ei korvaa Korvaa Ei sisältää

Muista, että tapaturmavakuutus ei kata kaikkea. Laaja tapaturmavakuutus on kattavampi vaihtoehto.

Mitä tapaturmavakuutus ei korvaa?

Tavallinen tapaturmavakuutus ei kata

 • vammoja, joihin ei liity ulkoista syytä (kuten polven sijoiltaanmeno ilman, että polvi osuu johonkin)
 • omasta liikkeestä johtuvia kipeytymisiä. Jos esimerkiksi tennispalloa heittäessä olkapää menee sijoiltaan tai kuntosalilla kyykätessä selkä kipeytyy, ei kyseessä ole tapaturmavakuutuksesta korvattava vamma
 • loukkaantumisia, joiden taustalta löytyy kulumaa tai rasitusvamma (tapaturmavakuutus korvaa vamman tutkimuksen mutta ei hoitoa)
 • leikkauksen korvaavaa fysioterapiaa (tapaturmavakuutus korvaa ainoastaan leikkauksen tai kipsauksen jälkeen tarvittavaa fysioterapiaa).

Jos haluat vakuutuksesi kattavan myös edellä mainitut tilanteet, oikea valinta sinulle on laaja tapaturmavakuutus tai sairausvakuutus. Laaja tapaturmavakuutus on perustapaturmavakuutuksen isosisko. Se korvaa kaiken, minkä perustasoinen tapaturmavakuutuskin, mutta lisäksi se korvaa esimerkiksi lihasvenähdyksiä ja rasitusvammoja.

Lisäksi laaja tapaturmavakuutus kattaa fysioterapiaa laajemmin kuin tavallinen tapaturmavakuutus – esimerkiksi rasitusvamman hoito fysioterapiassa sisältyy laajaan tapaturmavakuutukseen.

Laaja tapaturmavakuutus on toisin sanoen hyvä valinta, sillä se korvaa monia yleisiä vahinkoja, joita perinteinen tapaturmavakuutus ei korvaa. Sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus on laajaa tapaturmavakuutustakin kattavampi vakuutus, joka korvaa laajasti niin sairauksien kuin tapaturmienkin hoitoa. Tutustu tarkemmin vakuutuksiin. 

Tapaturmavakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti. Ja voit hankkia sen vielä 79-vuotiaana.

Tapaturmavakuutuksen edut

 • Kun sinulla on tapaturmavakuutus, pääset nopeasti tutkimuksiin, etkä joudu odottelemaan julkiseen terveydenhoitoon pääsyä.
 • Jos haluat käyttää julkista puolta heti tapaturman satuttua, voit halutessasi jatkaa tapaturman hoitoa yksityisellä puolella (esim. kipsin poisto, röntgen- ja magneettikuvat ja mahdollinen leikkaus).
 • Vakuutus on voimassa töissä ja vapaa-ajalla.
 • Tapaturmavakuutuksen omavastuu on 0 euroa, eli sinulle ei jää tapaturman takia tehdyistä lääkärikäynneistä mitään maksettavaa.
 • Vakuutus on helppo ostaa. Voit hankkia sen verkkokaupasta ilman terveysselvityksen täyttämistä.
 • Tapaturmavakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti, ja voit ottaa vakuutuksen vielä 79-vuotiaana.

Laske hinta tapaturmavakuutukselle

Laske tapaturmavakuutuksen hinta Ifin verkkokaupassa. Saat henkilökohtaisen hinnan, kun ilmoitat perustiedot itsestäsi. Hinnan laskeminen vie vain minuutin, eikä se sido sinua mihinkään. Saat samalla kertaa tapaturmavakuutuksen, laajan tapaturmavakuutuksen ja sairausvakuutuksen hinnan, joten voit kätevästi vertailla vakuutusten sisältöjä ja hintoja keskenään.

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset itsellesi ja perheellesi? Anna meidän auttaa. Tee nopea testi parissa minuutissa ja saat ehdotuksia, mitkä vakuutukset sopivat tarpeisiisi.

Siirry testiin