Yksityisleasing vai oma auto?

Tällaisia vaihtoehtoja auton omistamiselle on

Oletko koskaan laskenut kaikkia autoilun kuluja yhteen? Oman auton omistamiselle on vaihtoehtoja, jotka voivat olla sinulle yllättävän taloudellisia. Lue, sopiiko sinulle oma vai leasingauto paremmin!

Autojen yksityisleasing on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Auton yksityisleasing tarkoittaa käytännössä auton pitkäaikaista vuokraamista kiinteällä kuukausihinnalla. Merkittävin ero omistusautoiluun verrattuna on se, että yksityisleasingissä riskit auton arvon alenemisesta ovat palvelua myyvän liikkeen vastuulla.

Leasingautoa hankittaessa autolle sovitaan vuokra-aika sekä enimmäiskilometrimäärä. Yleisimmin vuokra-ajat ovat 2 –4 vuotta, mutta myös lyhyempiä sekä pidempiä ajanjaksoja löytyy. Kuukaudesta vuoteen kestäviä vuokra-aikoja kutsutaan yleensä minileasingiksi.

Moni mieltää yksityisleasingin kalliiksi tavaksi hankkia auto käyttöön, mutta todellisuudessa voit saada auton allesi myös alle 200 euron kuukausierällä. Uutena vaihtoehtona markkinoille on tullut vähän käytettyjen autojen vaihtoleasingpalveluja. 

Yksityisleasingvaihtoehtoja on monia erilaisia. Autotalli.com on koonnut Suomessa toimivat yksityisleasingiä tarjoavat yritykset samalle sivustolle, jossa niitä on helppo vertailla.

Näin leasingauton vakuutus toimii

Kun hankit käyttöösi yksityisleasingautoa, selvitä, sisältyykö autovakuutus leasingsopimukseen. Jos vakuutus sisältyy sopimukseen, et tyypillisesti maksa erillisiä vakuutusmaksuja.

Jos vakuutus ei sisälly leasingautosi sopimukseen, voit hankkia autovakuutuksen, mistä itse haluat. Tällöin sinun pitää tavallisesti ilmoittaa leasingyhtiölle autovakuutuksesi tiedot. Yleensä leasingyhtiö haluaa, että hankit autoosi laajan autovakuutuksen, eli suppeammat vakuutusvaihtoehdot eivät riitä.  

Voit ostaa autovakuutuksen leasingautollesi Ifin verkkokaupasta vuorokauden ympäri. Kun lasket vakuutukselle hinnan Ifin verkkokaupassa, ilmoita, että auton omistaa rahoitusyhtiö.

Voit ostaa autovakuutuksen leasingautollesi helposti netistä.

Auton käyttötarve ratkaisee

Suurin osa kuluttajista haluaa, että auto on jatkuvasti lähtövalmiina omassa pihassa. Satunnaiseen auton tarpeeseen yhteiskäyttöautot tai vertaisvuokraus voivat kuitenkin osoittautua auton omistusta tai leasingia järkevämmiksi vaihtoehdoiksi erityisesti kaupunkialueilla.

Yhteiskäyttöautot ovat nimensä mukaisesti kaikkien kyseistä palvelua käyttävien saatavilla. Tyypillisesti auton käytöstä maksetaan minuutti-, tunti- tai vuorokausiperusteista maksua, ja hintaan sisältyy yleensä kaikki kulut polttoaineesta ja pysäköintimaksuista alkaen.

Yhteiskäyttöautot ovat palveluntarjoajan omaisuutta. Auton vertaisvuokraus tarkoittaa puolestaan sitä, että yksityishenkilö vuokraa autoaan muille.

Kannattaa tutustua myös suomalaiseen Whim-puhelinsovellukseen, joka yhdistää eri liikkumismuotoja joukkoliikenteestä takseihin ja vuokra-autoihin yhden kuukausihintaisen palvelun taakse.

Laske hinta leasingauton vakuutukselle