Auto Ruotsista

Auto Ruotsista houkuttelee, sillä käytettyjen autojen markkinat ovat siellä laajemmat ja varustelutaso yleensä parempi. Lue artikkelistamme mitä sinun tulee tietää kun suunnittelet auton tuomista Ruotsista. 

Kun autosi on jo tuotu Suomeen, saat tarjouksen vakuutuksesta verkkokaupastamme.

Katso autovakuutuksen hinta

Auton tuonti Ruotsista

Helpoin tapa saada Ruotsista ostettu auto Suomeen on siirrättää auto Ruotsissa laivasatamaan. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä ruotsalaista tilapäisrekisteröintiä tai poistattaa autoa ruotsalaisesta ajoneuvorekisteristä ulkomaille vientiä varten.

"Ruotsissa ostettu auto siirtyy satamaan vaivattomimmin, jos auton myyjä ajaa sen laivarantaan. Auton siirrosta syntyvät kustannukset kannattaakin sopia osaksi kauppahintaa", Tyrväinen neuvoo.

Jos myyjälle sopii, voi auton ajaa ostopaikasta laivarantaan myös itse. Käytännössä laivarantaan siirron aikana autossa on oltava ruotsalaiset rekisterikilvet ja myyjän vakuutus vielä voimassa tai suomalainen liikennevakuutus.

Kun auto on saatu satamaan, myyjä voi tehdä liikennekäytöstäpoiston (avställning) Transportstyrelsenin verkkosivuilla. Transportstyrelsen on Ruotsissa vastaava viranomainen kuin Suomessa Traficom.

Auton voi siirtää satamaan myös autonkuljetustrailerilla, jonka voit vuokrata Ruotsissa huoltoasemalta tai vuokraamosta. Tällöin voit jättää Ruotsin rekisterikilvet jo ostopaikassa myyjälle.

Jos ostat auton Ruotsissa autoliikkeestä, kuluttajansuojamääräykset ovat voimassa, ja mikäli auto maksaa yli 30 000 kruunua, autokauppiaalla pitää olla autosta tuoteseloste (varudeklaration, begagnad bil).

Myös Ruotsista autoa hankkiessa auton tietoihin ja kuntoon kannattaa perehtyä huolella etukäteen, kun auton hankkii yksityiseltä myyjältä. Selvitä ainakin seuraavat ajoneuvon tiedot ennen sen hankintaa.

Katso myös nämä autoiluaiheet