Auton tuonti ulkomailta

Auto ulkomailta houkuttelee, sillä käytettyjen autojen markkinat ovat siellä laajemmat ja hinnat edullisempia. Auton osto ja tuonti ulkomailta vaatii perehtymistä, jotta voit minimoida riskit.

Kun suunnittelet auton omatoimista tuontia ulkomailta, hyödynnä asiantuntijamme vinkit. Jos taas harkitsemasi auto on jo tuotu Suomeen, saat tarjouksen vakuutuksesta verkkokaupastamme.

Katso autovakuutuksen hinta

Tuontiautolle vakuutus ennen Suomeen tuloa

Jos tuot auton omatoimisesti Ruotsista tai Saksasta, sinun kannattaa useimmissa tapauksissa hankkia suomalainen liikennevakuutus puhelimitse jo ennakkoon, kun lähdet tuomaan autoa Suomeen. Vakuutus on voimassa ajoneuvon ostohetkestä alkaen.

"Etuina suomalaisessa vakuutuksessa on, että vakuutus on varmasti kattava, ja asioiden hoitaminen vahingon sattuessa on helpompaa", neuvoo Ifin liiketoiminnan kehittäjä Juha Tyrväinen, jolla on myös henkilökohtaista kokemusta autojen tuonnista ulkomailta.

Autolle kannattaa ottaa Suomesta myös kaskovakuutus, jolloin ei tarvitse pohtia auton vakuutusasioita enää Suomeen tulon jälkeen. Ifin kaskovakuutus on voimassa myös muissa Euroopan maissa.

Suomen rajalle saavuttaessa ajoneuvolla on joka tapauksessa oltava joko kotimainen tai ulkomainen liikennevakuutus.

  • Käytännössä sinun kannattaa ottaa tuontiautolle liikenne- ja kaskovakuutus jo siinä vaiheessa, kun lähdet tuomaan autoa EU- tai ETA-maasta Suomea kohti, jolloin kasko turvaa autoasi jo kotimatkalla.
  • Jos haluat ottaa vakuutuksen tuontiautolle, jota ei ole vielä rekisteröity Suomessa, saat apua puhelimitse Ifin asiakaspalvelusta tai Omien sivujen kautta.

Vakuutus tuontiautolle, jota ei ole vielä rekisteröity Suomessa? Saat apua Ifin asiakaspalvelusta.

Auton tuonti Ruotsista tai Saksasta

Lue täsmävinkkimme auton tuontiin Saksasta tai Ruotsista.

Katso myös nämä autoiluaiheet