Sköt dina försäkringsärenden smidigt via

Ifs webbtjänster

Mina sidor

På Mina sidor sköter du behändigt nästan alla dina försäkringsärenden. Du kan också skicka meddelanden till oss, ta en titt på dina försäkringsdokument och fakturor och skriva ut intyg. På Mina sidor sköter du också enkelt dina ersättningsärenden.

Logga in på Mina sidor tryggt med dina nätbankskoder eller med ett mobilcertifikat.

Läs mer om Mina sidor

Webbutiken

I vår webbutik kan du uppdatera dina försäkringar enkelt från hemsoffan. Du kan köpa nya försäkringar eller uppdatera dina nuvarande att bättre motsvara dina behov.

I webbutiken kan du räkna ut försäkringens pris och jämföra pris och omfattning för olika skydd.

Klicka dig till webbutiken

Skadehantering

Anmäl skada och sök ersättning behändigt på nätet. På Mina sidor har du tillgång till färdigt förhandsifyllda blanketter.

Anmäl skada

E-faktura

Efter du tagit i bruk den elektroniska försäkringsfakturan får du i fortsättningen fakturorna utan avgift direkt till din nätbank. På fakturan finns alla uppgifter för betalningen alltid färdigt ifyllda.

Läs mer om e-faktura

Över 90 % av kunderna rekommenderar If

Vi frågade webbutikens kunder med vilken sannolikhet de skulle rekommendera If på skalan 0–10. I november 2015 svarade 453 kunder på webbutikens enkät och 91,3 % gav oss betyget 7–10.

Verkkopalveluiden tietoturva

Verkkopalveluitamme on turvallista käyttää

Vakuutusasioiden hoito verkkopalveluissamme on helppoa ja vaivatonta, mutta myös turvallista. Suojaamme sivujamme sekä meidän ja asiakkaidemme välistä viestintää erilaisilla salauksilla ja varmenteilla.


Vahva salaus käyttäjän selainohjelman ja palvelimen välillä

Sivujemme käyttö on suojattu TLS-salauksella, mikä mahdollistaa sen, että selainohjelmasi ja palvelimen välillä on vahva salaus. Salaus suojaa tietoliikenteen siten, etteivät ulkopuoliset pääse näkemään luottamuksellisia tietojasi yhteyttä seuraamalla.

Käytämme TLS-yhteyksiä aina, kun suojausta vaativia tietoja lähetetään internetyhteyden kautta. Käytämme TLS-yhteyksissä viimeisintä turvalliseksi todettua TLS-versiota ja 256-bittistä salausta.


Voit olla varma oikeasta yhtiöstä

Käytämme julkisissa sivustoissamme Extended Validation (EV) -varmennetta, jolloin voit olla varma, että asioit oikean yhtiön kanssa. Huomaat EV-varmenteen siitä, että selaimesi osoitekentässä oleva yrityksen nimi on vihreä. Sivuillamme asioidessasi varmennettu yhtiö on If Vahinkovakuutus Oyj. Tee tarkistus painamalla hiirellä selaimen osoitekentän vihreää yhtiönimeä, jolloin näet käytetyn varmenteen tekniset tiedot. Näin voit varmistua siitä, ettei kukaan yritä harhauttaa sinua Ifin nimissä.

Selaimesi osoitekentästä löydät myös turvalukon kuvan, joka kertoo siitä, että sivustomme on suojattu https-suojauksella. Https on yksi tapa siirtää tietoja turvallisesti verkossa.

Pidä huolta tietoturvastasi

Voit myös itse vaikuttaa turvalliseen asiointiin verkossa. Näin pidät tietoturvan ajan tasalla.

  • Päivitä käyttöjärjestelmä ja selain valmistajan uusimpaan versioon. Lisäksi ole tarkkana sähköpostin mukana tulevista päivityspyynnöistä tai tietoturvakorjausten asennuspyynnöistä.
  • Tarkista, että koneellasi on virustorjuntaohjelmistot.
  • Varmista, että virustorjunnan virustietokanta päivittyy säännöllisesti.
  • Ole tarkkana verkkohuijauksien kanssa. Hälytyskellojen tulisi soida esimerkiksi huonolla suomen- tai englannin kielellä kirjoitetuista arvontaviesteistä tai niistä, joissa luvataan rahaa.
  • Älä avaa sähköposteja, linkkejä tai liitetiedostoja, joiden lähettäjästä et ole varma.
  • Älä asenna epäilyttäviä tiedostoja tai ohjelmistoja.
  • Pankin käyttäjätunnus ja salasana kannattaa säilyttää eri paikoissa, eikä niitä ole syytä luovuttaa kenellekään ulkopuoliselle.
  • Noudata verkkopalveluiden käyttöohjeita.