Ifs digitala tjänster

I våra digitala tjänster går det enkelt och snabbt för dig att sköta dina försäkringsärenden, var som helst och när som helst. Läs mer och börja använda tjänsterna.

 • Med If Mobil -appen har du dina försäkringar alltid nära till hands

  Via If Mobil är det enklare än någonsin att sköta dina försäkringsärenden, var du än befinner dig. If Mobil är tillgänglig för Android- och Apple -enheter.

  Hämta If Mobil
 • På Mina sidor sköter du dina försäkringsärenden 24/7

  Mina sidor är en kostnadsfri tjänst. På Mina sidor ändrar du bl.a. förfallodatum på fakturor och adressuppgifter samt anmäler skador.

  Läs om Mina sidor
 • Du kan köpa flera försäkringar på en gång i webbutiken

  Via webbutiken får du snabbt pris på en försäkring som passar just dig. Du kan också köpa flera försäkringar på en gång.

  Köp försäkringar

Ärenden går enkelt att sköta på nätet, även för mig som är senior.

Kundrespons/2019
 • E-faktura underlättar vardagen

  Ta i bruk e-faktura och få fakturorna direkt till nätbanken. Du kan betala dina premier i 12 poster utan extra kostnader.

  Läs om e-faktura
 • Vanliga frågor

  Ni frågar, vi svarar. Vi har samlat svar på vanliga frågor gällande försäkringsärenden.

  Svar på vanliga frågor
 • Du kan självfallet också ringa oss

  Du får gärna också ringa oss när du vill diskutera dina försäkrings- och skadeärenden.

  Kundservice

Att räkna ut försäkringens pris jämte rabatter var mycket lätt – jag använde chatten och hjälpen är utmärkt om man har frågor, ger den en full tia.

Kundrespons/2019

Webbtjänsternas dataskydd

Våra webbtjänster är säkra att använda

Att sköta försäkringsärenden är förutom lätt och behändigt även säkert att göra via våra webbtjänster. Både våra sidor och kommunikationen mellan oss och våra kunder är skyddade med krypteringar och certifikat.

Stark kryptering mellan användarens webbläsare och servern

Våra sidor är skyddade med TLS-kryptering, vilket möjliggör stark kryptering av förbindelsen mellan din webbläsare och vår server. Krypteringen skyddar datatrafiken så att utomstående genom avlyssning inte kommer åt konfidentiella uppgifter.

Vi använder alltid TLS-skyddade förbindelser, om uppgifter som kräver skydd överförs via en internetanslutning. Vi använder oss av den TLS-skyddade förbindelsen som senast fastställts vara säker samt en 256-bitars kryptering.

Du kan vara säker på rätt bolag

På våra offentliga sidor använder vi Extended Validation (EV) -cerfifikatet, varvid du kan vara säker på att du sköter dina ärenden hos rätt företag. EV-certifikatet kan urskiljas genom bolagets namn som visas i grönt i adressfältet. När du på våra sidor sköter dina ärenden är det certifierade bolaget If Skadeförsäkring AB (publ). Du kan verifiera det här genom att i webbläsaren klicka på bolagets namn med musen, varvid du ser teknisk information om certifikatet. Så här kan du säkerställa att ingen försöker vilseleda dig i Ifs namn.

I webbläsarens adressfält ser du också en bild på ett hänglås, som innebär att trafiken på webbplatsen är krypterad med ett https-protokoll. Https-protokollet är en typ av anslutning som möjliggör säker dataöverföring på nätet.

Värna om din datasäkerhet

Du kan själv bidra till säkerheten när du uträttar dina ärenden över nätet. Så här håller du dataskyddet uppdaterat.

 • Uppgradera operativsystemet och webbläsaren med leverantörens senaste version. Var dessutom noga om du får e-postmeddelanden med begäran om uppdateringar eller installationer som gäller datasäkerhet.
 • Kontrollera att din dator har antivirusprogram.
 • Säkerställ att antivirusdatabasen uppdateras regelbundet.
 • Var uppmärksam med tanke på nätbedrägerier. Alarmklockorna borde ringa t.ex. om du på dålig svenska eller engelska får meddelanden om lottdragning eller om pengar som utlovats dig.
 • Öppna inte e-postmeddelanden, länkar eller bilagor, om du inte är säker på avsändarens identitet.
 • Installera inte tvivelaktiga filer eller programvaror.
 • Det lönar sig att förvara din banks användar-ID och lösenord separat, och det finns ingen orsak till att överlämna dem till någon utomstående.
 • Följ webbtjänsternas bruksanvisningar.