Usein kysyttyä eläin- ja venevakuutuksista

Tältä sivulta saat tietoa, millaisia lemmikkejä voit vakuuttaa ja miten esimerkiksi bonukset vaikuttavat venevahinkoihin. 

Lemmikit ja veneet

Mitä lemmikkejä voin vakuuttaa?

Ifistä saat vakuutuksen koirallesi, kissallesi ja hevosellesi. Eläinvakuutuksiimme kuuluu myös kattavat etäeläinlääkäripalvelut

Miten vahinko vaikuttaa venevakuutuksen bonukseen?

Täyskaskon bonus laskee 20 %, jos vakuutuskauden aikana sattuu vahinko, ja tämä vaikuttaa vakuutuksen hintaan seuraavasta kaudesta lähtien.

Edellä mainittu ei kuitenkaan koske palo-, varkaus-, ilkivalta- tai vastuuvahinkoja, eli ne eivät aiheuta bonusalenemaa. Vahingottoman vuoden jälkeen bonus nousee jälleen vuosittain 10 %.

Osakasko on bonusoikeudeton, joten siitä korvattava vahinko ei vaikuta vakuutuksen hintaan seuraavana vakuutuskautena.

Maksanko täyskaskosta turhaan talvisin, kun en veneile?

Et, sillä veneen täyskasko on vuodenaikahinnoiteltu. Se tarkoittaa, että hinnassa on otettu huomioon vuodenaikojen vaihtelu: vakuutusmaksu muodostuu suurimmaksi osaksi kesäkuukausilta, jolloin olet vesillä ja veneeseen kohdistuu enemmän riskejä.

Talvikuukausilta veloitetaan vain pieni osuus täyskaskon kokonaishinnasta. Vakuutus kuitenkin laskutetaan tasaerin, jos olet valinnut, että maksat laskusi useammassa erässä.

Huomaa, että venevakuutus korvaa myös sellaisia vahinkoja, joita voi sattua talvisaikaan, kuten veneelle säilytyksessä sattuneet vahingot sekä varkaus-, palo- ja ilkivaltavahingot. Vakuutuksen päättäminen talviajaksi siirtäisi nämä vahingot omalle vastuullesi.

Kysy vakuutusasioista Emmalta!

Emma on Ifin asiakaspalvelubotti, joka palvelee sinua vuorokauden ympäri. Aloita keskustelu!

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.