Kun nuori täyttää 18 vuotta

Miten vakuutus- ja vahinkoasioiden hoito muuttuu ja mitä pitää ottaa huomioon, kun lapsi tulee täysi-ikäiseksi?

Mikä muuttuu, kun nuoresta tulee täysi-ikäinen?

Kun nuori täyttää 18 vuotta, hänellä lisääntyy vastuu vakuutusasioistaan. Vanhemmat ja vakuutuksenottaja voivat edelleen tehdä vahinkoilmoituksen 18-vuotiaan puolesta, mutta vahinkotapahtumaan liittyvät lisäselvitykset pyydetään yli 18-vuotiaalta itseltään. Samoin henkilövahinkojen korvauspäätökset eivät enää näy vakuutuksenottajan sivuilla, vaan ne näkyvät vain nuoren Omilla sivuilla.

Asioinnin helpottamiseksi suosittelemme, että 18-vuotias siirtää henkilövakuutuksensa omiin nimiinsä. Vanhemmat voivat edelleen toimia vakuutuksen maksajana.  Siirto vaatii kirjallisen ilmoituksen vakuutetulta. Helpoiten teet sen lähettämällä meille viestin Omilla sivuilla. Poikkeuksena Primus-vakuutus, jota nuori ei voi siirtää omiin nimiinsä.

Alle 20-vuotiaat sisältyvät matkavakuutukseen, jos nuori matkustaa vanhempien mukana. Jos nuori lähtee matkalle yksin tai kaveriporukalla, hän tarvitsee oman vakuutuksen.

Matkavakuutukseen urheilun osalta rajoituksia

Matkavakuutuksen urheilurajoitus tulee voimaan sen vakuutuskauden lopusta lukien, jonka aikana nuori täyttää 18 vuotta. Vakuutus ei siis enää kata täysi-ikäisen kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja. Jatkossa vakuutusta voi täydentää urheiluvakuutuksella.

Nuori, näin otat käyttöösi Ifin Omat sivut

Omat sivut on henkilökohtainen verkkopalvelu. Omien sivujen kautta hoidat kaikki vahinko- ja korvausasiasi 24/7.

Saat palvelun käyttöösi kirjautumalla Omille sivuillesi verkkopankkitunnuksilla. Lisätietoa Omista sivuista.

Helpoiten käytät Omia sivuja If Mobiili -sovelluksen kautta. If Mobiilissa voit koska tahansa ilmoittaa vahingosta, tarkastaa millaisia vakuutuksia sinulla on ja päivittää vakuutuksiasi.

Ifissä vakuutusasiat ovat epäkimurantteja

If You -nuorisovakuutus on edullinen kokonaisratkaisu, kun muutat omaan kotiin tai opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Nuorisovakuutus sisältää laajan kotivakuutuksen, matkavakuutuksen ja tapaturmavakuutuksen.

Jos olet lähdössä pitkälle matkalle kuten vaihto-oppilaaksi tai vaikkapa reppureissulle, saat Ifistä koko reissun keston ajan voimassa olevan matkavakuutuksen.

Ja jos hankit oman auton, saat Täyskaskoon heti 80 % bonuksen ja liikennevakuutukseen 30 % bonuksen, joka nousee Suomen nopeimmin. Kun ajat viisi vuotta ilman vahinkoja, niin sinulla on jo täydet bonukset.