Hei sun heijastimille

Syksyllä on aika kaivaa heijastimet esiin! Vartin mittainen heijastinhuolto riittää tekemään sinusta hämärässä loistavan tyypin.   

Heijastin unohtui kotiin – taas. Kuulostaako tutulta? Varsinkin pimeän vuodenajan alkaessa moni muistaa heijastimen tarpeen tyypillisesti vasta, kun koti on jo kaukana. Mitäpä jos omistaisit yhtenä iltana vartin heijastimille, niin saisit asian kuntoon kerralla?

  • Kiinnitä kaapissasi lojuvat heijastimet kerralla kaikkiin ulkovaatteisiin. Sijoita heijastinliivi eteiseen sellaiselle paikalle, että sitä on vaikeaa olla huomaamatta, kun lähdet lenkille.
  • Käytä pimeällä pyöräillessäsi heijastinliiviä ja hanki polkupyörääsi etu- ja takavalot, joita tieliikennelakikin nykyään edellyttää.
  • Tehosta näkyvyyttäsi heijastimien lisäksi heijastavilla asusteilla.
  • Kokeile heijastavaa sprayta pinnoille, joille on vaikeaa kiinnittää perinteistä heijastinta. Suihkuta sprayta esimerkiksi rattaisiin tai polkupyörään. Heijastava spray on minimalistin mieleen, sillä päivänvalossa suihke on väritöntä. Varmista säännöllisesti, että esimerkiksi sadevesi ei ole huuhtonut sprayta pois.

Heijastavat asusteet ja muut heijastavat tuotteet parantavat näkyvyyttäsi hämärällä ja pimeässä liikkuessasi, mutta ne eivät korvaa perinteistä heijastinta tai heijastinliiviä. Käytä pimeällä liikkuessasi aina myös tavallista heijastinta. Löydät heijastimet, heijastinliivit ja muut heijastintuotteet If Turvakaupasta.

Valitse heijastavan asusteen kaveriksi aina heijastin.

Heijastavilla tuotteilla ei ole laatuvaatimuksia kuten heijastimilla.

Usein kysyttyä heijastimista

Lue yleiset kysymykset heijastimien käytöstä!

Lähteet: Liikenneturva, Tukes ja Työterveyslaitos