Hei sun heijastimille

Syksyllä on aika kaivaa heijastimet esiin! Vartin mittainen heijastinhuolto riittää tekemään sinusta hämärässä loistavan tyypin. Tiesitkö, että kun käytät heijastinta, autoilija voi nähdä sinut lähivaloilla jopa noin 350 metrin päästä. Ilman heijastinta sinut huomataan vasta noin 50 metrin etäisyydestä, riippuen vaatteidesi väristä ja ympäristöstä.

Heijastin unohtui kotiin – taas. Kuulostaako tutulta? Varsinkin pimeän vuodenajan alkaessa moni muistaa heijastimen tarpeen tyypillisesti vasta, kun koti on jo kaukana. Mitäpä jos omistaisit yhtenä iltana vartin heijastimille, niin saisit asian kuntoon kerralla?

Heijastinhuolto vartissa

  • Kiinnitä kaapissasi lojuvat heijastimet kerralla kaikkiin ulkovaatteisiin. Sijoita heijastinliivi eteiseen sellaiselle paikalle, että sitä on vaikeaa olla huomaamatta, kun lähdet lenkille. Me suomalaiset suosimme usein tummia ulkovaatteita, joten autoilijan on todella vaikeaa huomata ilman heijastinta kulkevaa jalankulkijaa pimeällä. Myös esimerkiksi märkä maa heikentää näkyvyyttä entisestään. Testaa, miten kauas heijastin näkyy
  • Käytä pimeällä pyöräillessäsi heijastinliiviä ja hanki polkupyörääsi etu- ja takavalot, joita tieliikennelakikin nykyään edellyttää.
  • Tehosta näkyvyyttäsi heijastimien lisäksi heijastavilla asusteilla.
  • Kokeile heijastavaa sprayta pinnoille, joille on vaikeaa kiinnittää perinteistä heijastinta. Suihkuta sprayta esimerkiksi rattaisiin tai polkupyörään. Heijastava spray on minimalistin mieleen, sillä päivänvalossa suihke on väritöntä. Varmista säännöllisesti, että esimerkiksi sadevesi ei ole huuhtonut sprayta pois.

Heijastavat asusteet ja muut heijastavat tuotteet parantavat näkyvyyttäsi hämärällä ja pimeässä liikkuessasi, mutta ne eivät korvaa perinteistä heijastinta tai heijastinliiviä. Käytä pimeällä liikkuessasi aina myös tavallista heijastinta. Löydät heijastimet, heijastinliivit ja muut heijastintuotteet If Turvakaupasta.

Valitse heijastavan asusteen kaveriksi aina heijastin.

Heijastavilla tuotteilla ei ole laatuvaatimuksia kuten heijastimilla.

Usein kysyttyä heijastimista

Lähteet: Liikenneturva, Tukes ja Työterveyslaitos

Tutustu myös näihin

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.