Heijastin lisää turvallisuuttasi

Pimeällä on tärkeää, että laitat jokaiseen takkiisi ja laukkuusi vähintään yhden heijastimen. Näiden vinkkien avulla erotut takuulla pimeässä!

Heijastimen ei tarvitse olla tylsä – käytä ihmeessä useampaakin heijastinta, jotta näyt hämärässä niin eteen, taakse kuin sivullekin. Löydät varmasti itsesi tyylisen tavan näkyä – voitpa askarrella heijastimesi jopa itse! Tutustu myös Ifin ja Weekdayn yhteistyössä tarjoamiin uudenlaisiin heijastinasusteisiin.

Kiinnitä heijastin ainakin oikeaan hihaan tai lahkeeseen noin puolen metrin korkeudelle. Parhaiten erotut jalankulkijana liikenteessä, kun puet päällesi heijastinliivin.

Varmista, että heijastin toimii

Heijastin on optinen käyttötavara, jota tulee käsitellä varoen. Voit tarkistaa heijastimen toimivuuden valaisemalla sitä neljän metrin päästä. Näkyvyydessä kannattaa vertailla vanhaa ja uutta heijastinta. 

Tarkasta myös, että heijastin on CE-merkitty.

Loista liikenteessä heijastinspraylla

Helppokäyttöistä heijastinsprayta voi suihkuttaa pullosta haluamaansa vaatteeseen, rattaisiin, polkupyörään, pyöräilykypärään tai reppuun. Osittain läpinäkyvä spray heijastaa valoa tehden siitä täydellisen käytettäväksi kävelyillä, juoksulenkeillä tai pyöräillessä hämärän aikaan. Päivänvalossa se on väritön.

Heijastinsprayta voit hankkia If Turvakaupasta.

Heijastin lemmikille

Varusta myös lemmikkieläimesi pimeän aikaan heijastinliivillä, heijastavalla hihnalla, pannalla tai valjailla. Etenkin tummakarvaisia lemmikkejä on hyvin vaikea muuten nähdä pimeässä, myös pyöräilijöiden. Pimeässä näkyvä lemmikki auttaa myös ulkoiluttajaansa näkymään!

If Turvallisuusrahastosta heijastimia talveen

Koulut, päiväkodit ja harrasteseurat voivat hakea If Turvallisuusrahastosta tukea liikenteessä erottautumiseen. Rahasto lahjoittaa kuukausittain heijastimia ja heijastinliivejä niitä tarvitseville. Lue lisää ja täytä hakemus osoitteessa if.fi/turvallisuusrahasto.​

Heijastinta käyttää vain joka toinen

Ifin tekemän tutkimuksen mukaan vain joka toinen meistä käyttää heijastinta, vaikka liikenneturvallisuudesta pimeään aikaan ollaan huolissaan. Heijastimen käyttö on erityisen vähäistä nuorten keskuudessa. Katso alla olevalta videolta, mitä nuoret ajattelevat heijastimista. 

Perheen vakuutukset kuntoon

Heijastin tuo turvaa pimeällä liikkumiseen. Siltä varalta, että jotain kaikesta huolimatta sattuu, muistathan varmistaa, että vakuutusturvasi on kunnossa.  

Heijastin unohtuu nuorilta helposti

 

Lapset kertovat: Tällainen on kiva heijastin

 

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä sisällöistä