Yritystoiminnan vakuuttaminen ulkomailla

Pyydä tarjous

Miten vakuutan yritystoimintani ulkomailla?

Kun yrityksen toiminta laajentuu uusille alueille, vakuutuksen voimassaoloalue on aina syytä varmistaa. Kaikki vakuutukset eivät ole automaattisesti voimassa kaikkialla maailmassa. Tässä keskeisimmät vakuutukset, joiden on syytä olla kunnossa ennen kuin laajennat yritystoimintaasi ulkomaille.

IPR-vakuutus

IPR on lyhenne sanoista intellectual property rights. Se tarkoittaa immateriaalioikeuksia, eli omaan työhön liittyviä aineettomia oikeuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi tekijänoikeudet ja teollisoikeudet. Teollisoikeuksia ovat:

 • patentti
 • hyödyllisyysmalli
 • tavaramerkki
 • mallioikeus.

Tällaiset immateriaalioikeudet ovat monille yrityksille sen tärkeintä omaisuutta, jonka suojeleminen on toiminnan edellytys.

Aineettomiin oikeuksiin liittyviä loukkauksia ei korvata vastuu-, oikeusturva-, omaisuus- tai keskeytysvakuutuksista, joten siksi IPR-vakuutus on tarpeellinen. Räätälöimme sen juuri sinun yrityksesi tilanteeseen sopivaksi kokonaisuudeksi.

Voit valita IPR-vakuutukseen tarpeen mukaan:

 • Puolustautumiskustannukset. Vakuutus korvaa oikeudenkäyntikulut, jos sinun väitetään rikkoneen jonkun toisen immateriaalioikeuksia, ja joudut puolustautumaan oikeudessa.
 • Hyökkäyskustannukset. Vakuutus korvaa oikeudenkäyntikulut silloin, jos sinun pitää estää muita loukkaamasta omia immateriaalioikeuksiasi.
 • Vahingonkorvaus. Vakuutus korvaa tahattomasti tekemiesi immateriaalioikeuksien loukkausten aiheuttamat taloudelliset vahingot. 
 • Oikeudenkäyntikulut, joita oikeusturva ei muuten kata ja taloudellinen vahinko.

Toiminnanvastuuvakuutus

 • Ifin toiminnanvastuuvakuutus voidaan laajentaa kattamaan myös USA ja Kanada. Ilman erillistä laajennusta toiminnanvastuuvakuutus on voimassa muualla maailmassa, Yhdysvaltoja ja Kanadaa lukuun ottamatta.
 • Toiminnanvastuuvakuutuksesta korvataan vakuutuskirjassa mainitussa toiminnassa toiselle aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja, joista vakuutuksenottaja on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa
 • Toiminnanvastuun enimmäiskorvausmäärä määritellään tarpeen mukaan. Oletusarvo on 500 000 euroa.

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutuksen tarkoituksena on korvata vakuutuksenottajan vakuutuskirjaan merkitystä toiminnasta johtuvista riita-, rikos- ja hakemusasioista aiheutuneet välttämättömät ja kohtuulliset asianajokulut.

Ulkomaan vakuuttamisessa tulee ottaa huomioon vakuutuksen voimassaoloalueen laajuus, enimmäiskorvausmäärä sekä mahdollinen vakuutuksen laajennus korvamaan tuomittuja vastapuolen oikeudenkäyntikuluja.

Rakennetaan yrityksellesi vakuutusratkaisu, joka kattaa uuden toimintaympäristön.

Tapio Valtonen, yritysten vastuuvakuutusten tuotepäällikkö

If on kansainvälinen vakuutusyhtiö

Pohjoismaisen organisaatiomme ansiosta toimimme tehokkaasti ja yli maantieteellisten rajojen. Palvelemme kansainvälisiä asiakkaitamme Pohjoismaiden ja Baltian lisäksi muun muassa yhtiön Ranskassa, Alankomaissa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa sijaitsevissa toimipisteissä.

Pyydä tarjous

yritystoimintasi vakuuttamisesta ulkomailla
Pyydä tarjous