Kotivakuutus ei kata yritystä

Kotivakuutus ei kata yrityksen toimintaan liittyviä riskejä, vaikka moni pienyrittäjä niin saattaa luullakin.

Onko sinulla konttori kotona?

Ole tarkkana vakuutusten kanssa!

Sinun on pienyrittäjänä tärkeää tietää, että kotivakuutuksesi ei kata yrityksesi toimintaan liittyviä riskejä. Jos käytät kotikonttorilla esimerkiksi yrityksesi tietokonetta, kotivakuutuksesi ei korvaa tietokoneelle sattuneita vahinkoja.

Onkin oleellista, että vakuutat yritystoimintasi yritysvakuutuksilla, myös jos työskentelet kotoa käsin. Muuten koko yrityksesi toiminta saattaa olla vaakalaudalla, jos vahinko sattuu. Riski on todellinen varsinkin pienelle yritykselle, jonka taloudellinen tilanne ei ole vielä vakaa. Mitä jos yrityksesi kalliit työkalusi varastetaan? Tai entä jos ajaudut riitatilanteeseen vaikkapa asiakkaan kanssa? Oikeudenkäyntikulut voivat nousta hyvinkin korkeiksi.

Yrityksen nimissä ostamasi alv-vähennyskelpoinen omaisuus ei kuulu kotivakuutuksen piiriin.

Marko Merontausta, Ifin vakuutusasiantuntija

Löydä sopiva vakuutus yrityksen omaisuudelle ja toiminnalle

Tutkimuksen mukaan vain kolme neljästä suomalaisesta pienyrityksestä on vakuutettu. Tämä tarkoittaa, että mikään mitä yritys toiminnassaan käyttää ja tuottaa ei ole vakuutusturvan piirissä.

Allaolevasta taulukosta näet esimerkkejä tilanteista, joissa väärinymmärrys on mahdollinen. Me kerromme, mikä vakuutus korvaa mitäkin.

Esimerkki Yrittäjänä tarvitset Vapaa-ajalla tarvitset
Kaadat vahingossa kahvia tietokoneesi päälle.
Irtaimistovakuutus Kotivakuutus
Matkatavarasi katoavat matkalla.
Yrityksen matkavakuutus Kotivakuutus
Joudut käräjille riita-asiassa.
Oikeusturvavakuutus Kotivakuutus

Laitetaan yrityksesi vakuutukset kuntoon

Täytä yhteystietosi seuraavalla sivulla jonka jälkeen asiantuntijamme on sinuun yhteydessä. Asiantuntijamme käy tarkemmin läpi yrityksesi toiminnan ja auttaa valitsemaan oikeanlaisen yritysvakuutuksen.