Kotivakuutus ei kata yritystä

Kotivakuutus ei kata yrityksen toimintaan liittyviä riskejä, vaikka moni pien- ja toiminimiyrittäjä niin saattaa luullakin.
Katso miten voit löytää sopivat vakuutukset yritystoiminnallesi.

Onko sinulla konttori kotona?

Ole tarkkana vakuutusten kanssa!

Sinun on pienyrittäjänä tärkeää tietää, että kotivakuutuksesi ei kata yrityksesi toimintaan liittyviä riskejä.

Erityisesti moni YEL-vakuutettu toiminimellä työskentelevä voi pitää toimintaansa liian pienimuotoisena, jotta kyseessä olisi "oikea yritys". Jos  käytät kotikonttorilla esimerkiksi yrityksellesi ostamaasi tietokonetta, kotivakuutuksesi ei kuitenkaan korvaa sille sattunutta vahinkoa.

Onkin oleellista, että vakuutat yritystoimintasi yritysvakuutuksilla, myös jos työskentelet kotoa käsin. Muuten koko yrityksesi toiminta saattaa olla vaakalaudalla, jos vahinko sattuu.

Riski on todellinen varsinkin pienelle yritykselle, jonka taloudellinen tilanne ei ole vielä vakaa. Mitä jos yrityksesi kalliit työkalusi varastetaan? Tai entä jos ajaudut riitatilanteeseen asiakkaan tai yhteistyökumppanin kanssa? Oikeudenkäyntikulut voivat nousta hyvinkin korkeiksi.

Yrityksen nimissä ostamasi alv-vähennyskelpoinen omaisuus ei kuulu kotivakuutuksen piiriin.

Marko Merontausta, Ifin vakuutusasiantuntija

Löydä sopiva vakuutus yrityksen omaisuudelle ja toiminnalle

Tutkimuksen mukaan vain kolme neljästä suomalaisesta pienyrityksestä on vakuutettu. Tämä tarkoittaa, että mikään mitä yritys toiminnassaan käyttää ja tuottaa ei ole vakuutusturvan piirissä.

Allaolevasta taulukosta näet esimerkkejä tilanteista, joissa väärinymmärrys on mahdollinen. Me kerromme, mikä vakuutus korvaa mitäkin.

Esimerkki Yrittäjänä tarvitset Vapaa-ajalla tarvitset
Kaadat vahingossa kahvia tietokoneesi päälle.
Irtaimistovakuutus Kotivakuutus
Matkatavarasi katoavat matkalla.
Yrityksen matkavakuutus Kotivakuutus
Joudut käräjille riita-asiassa.
Oikeusturvavakuutus Kotivakuutus

Laitetaan yrityksesi vakuutukset kuntoon

Täytä yhteystietosi seuraavalla sivulla, jonka jälkeen vakuutusasiantuntijamme on sinuun yhteydessä. Asiantuntija käy kanssasi tarkemmin läpi yrityksesi toimintaa ja auttaa valitsemaan oikeanlaisen yritysvakuutuksen.