Palkkaa rohkeasti uusi työntekijä!

Neuvot uuden työntekijän rekrytointiin ja palkkaamiseen

Uuden työntekijän rekrytointi

Palkkaa tarpeen tullen

Yrityksen kannattaa suunnitella työntekijöiden palkkausta, jos yrityksen tilaukset lisääntyvät toden teolla ja liikevaihdon tuntuva kasvu näyttää jatkuvan myös lähivuosina. Palkkaus tulee tavallisesti pohdittavaksi kun oheisvelvoitteet, kuten kirjanpito ja puhelimeen vastailu, alkavat viedä aikaa oikealta ansaintatyöltä.

Lupaavaan kasvuun päässeen yrityksen ei kannata vältellä palkkaamista uusien tehtävien ja vastuiden pelossa. Työnantajan velvollisuudet ovat kohtuullisilla ponnistuksilla hoidettavissa, ja monet hallintotöistä voi siirtää tilitoimistolle. Työnantaja tekee vaivatta myös sopimuksen pakollisesta työterveyshuollosta sekä vakuutuksista.

Harkitse myös usean työntekijän palkkaamista kerralla. Yhdestä työntekijästä voi koitua paljon töitä ja velvoitteita, mutta useamman työntekijän tapauksessa riski per työntekijä pienenee. On olemassa myös muita vaihtoehtoja työntekijän palkkaamisen tilalle. Tällaisia ovat esimerkiksi työvoiman vuokraus ulkopuoliselta taholta tai oppilaitoksesta hankittu harjoittelija.

Suunnittele, laske ja mieti

  • Suunnittele, miten selviät tilapäisistä ruuhkahuipuista.
  • Olisiko kyseessä toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen suhde?
  • Pohdi yrityksesi kasvua ja arvioi toiminta-alueesi markkinoiden näkymät. Mikä on todennäköinen liikevaihdon kasvu tänä ja ensi vuonna?
  • Miten paljon lisää liikevaihtoa tarvittaisiin, jotta pystyisit maksamaan työntekijöiden palkat sivukuluineen? Onko tuo liikevaihdon kasvuvauhti realistinen?
  • Ota selville työnantajan maksu- ja muut velvoitteet ennen palkkausta.

Vakuuta työntekijäsi ajoissa

Jokaisella työntekijällä täytyy olla työnantajan ottama työtapaturmavakuutus. Muista hankkia työtapaturmavakuutus ennen kuin henkilö aloittaa tehtävässään – ikävien  seuraamusten välttämiseksi. Jos vakuutusta ei vahingon sattuessa ole, työnantaja korvaa vahingot omasta pussistaan.

Lisätietoja työntekijän vakuuttamisesta ja palkkauksesta saat ottamalla meihin yhteyttä tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 19 15 00.

Laitetaan yrityksesi vakuutukset kuntoon

Täytä yhteystietosi seuraavalla sivulla, jonka jälkeen vakuutusasiantuntijamme on sinuun yhteydessä. Asiantuntija käy kanssasi tarkemmin läpi yrityksesi toimintaa ja auttaa valitsemaan oikeanlaisen yritysvakuutuksen.

Hybridityö ja työn järjestäminen

Kun etä- ja läsnätyöskentely yhdistyvät, syntyy hybridityöskentelymalli. Parhaimmillaan hybridityö antaa yrityksille hienon mahdollisuuden yhdistää etä- ja läsnätyöskentelyn parhaat puolet joustavalla tavalla. Mitä hybridityöllä tarkoitetaan ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita sen järjestäminen tuo yrityksille ja työntekijöille? Mitkä vakuutukset tuovat turvaa niin etä- kuin läsnätyöhön?

Lue lisää hybridityöskentelystä

Mitkä ovat työnantajan velvollisuudet etätyössä?

Kun etätyö lisääntyy on turvan tarve entistäkin suurempi. Mikä on työnantajan vastuu työntekijöistään, kun he työskentelevät kotoa käsin ja miten käytäntöjä sovelletaan? Ifin tuotejohtaja Tiina Pajamo kertoo lisää. 

Työnantajan vastuu etätyössä