Usein kysyttyä

uuden yrittäjän vakuutuksista

Olemme keränneet tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen aloittavan yrittäjän vakuutuksiin.

Katso löydätkö sinäkin täältä vastauksen sinua askarruttavaan kysymykseen.

Jos haluat hintatarjouksen yrityksesi vakuutuksista, ota yhteyttä yritysasiakkaiden vakuutuspalveluihin.

Mitkä vakuutukset ovat yrittäjälle pakollisia?

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL) on pakollinen, jos vuotuinen työtulo vuonna 2018 ylittää minimirajan 7 656,26 euroa.  Jos yrityksessä on työntekijöitä, heille on otettava työntekijöiden eläkevakuutus (TyEL) ja työtapaturmavakuutus.

Vastuuvakuutukset eivät ole lakisääteisiä, mutta usein asiakas tai toimeksiantaja edellyttää sellaista ennen työn aloittamista.

Kuinka paljon YEL-vakuutus maksaa?

YEL-vakuutuksen hinta lasketaan vuotuisesta työtulosta. Vuonna 2019 maksuprosentti on 24,10 (53–62-vuotiaille 25,60).

Ensimmäistä kertaa yrittäjäksi ryhtyvä saa aloittavan yrittäjän alennuksen, -22 %. Tämä alennus on voimassa ensimmäiset neljä vuotta.

Mikä vaikuttaa vastuuvakuutuksen hintaan?

Tärkeimmät hinnoitteluun vaikuttavat tekijät ovat yrityksen toimiala ja liikevaihto. Myös valittu vakuutusmäärä ja omavastuutaso vaikuttavat.

Tutustu tarjoamiimme vastuuvakuutuksiin

Voiko vakuutukset sopia voimaan puhelimitse?

Vai edellytetäänkö tilausvahvistuksen allekirjoittamista ja palauttamista?

Nykyisin lähetämme tarjoukset pääasiassa sähköpostitse asiakkaalle, joka voi hyväksyä vakuutukset joko soittamalla meille tai lähettämällä hyväksyvän vastauksensa sähköpostitse. Tilausvahvistuksen voi toimittaa myös kirjepostina.

Miten hoidan jatkossa vakuutusmuutokset?

Soittamalla yritysasiakkaiden palvelunumeroon 010 19 15 00 tai tekemällä muutosilmoituksen If Yrityskansiossa.

Miksi sivuiltanne ei löydy yritysten vakuutusehtoja?

Kutakin vakuutussopimusta koskevat vakuutusehdot muodostuvat yksilöllisesti sen mukaan, mitä vakuutustuotteita ja turvatasoja asiakas on valinnut. Yrityksen omaa vakuutusturvaa koskevat ehdot löytyvät If Yrityskansiosta tai ne voidaan tarvittaessa toimittaa kirjepostina. Väärinkäsityksen riski on suuri, jos asiakkaan pitää itse arvata, mitkä kymmenistä eri ehdoista koskevat juuri hänen vakuutustaan.

Minulla on maksuhäiriö. Voinko saada yritysvakuutuksen?

Eläkevakuutukset (YEL ja TyEL) sekä työtapaturmavakuutus ovat lakisääteisiä vakuutuksia, jotka vakuutusyhtiön on aina myönnettävä. Samoin yrittäjän tapaturmavakuutuksen työajan osuus.

Vapaaehtoisten vakuutusten kohdalla vakuutusyhtiöillä on oikeus itse päättää vakuutuksen myöntämisestä. Tätä varten yhtiöt tekevät riskiarvioinnin, johon kuuluu muun muassa yrityksen, sen taloudellisen tilanteen, vahinkohistorian ja vastuuhenkilötaustan arviointi. Yksittäinen maksuhäiriö ei tavallisesti estä vakuutuksen myöntämistä. Sen sijaan jatkuva maksujen ja muiden velvoitteiden laiminlyönti estää yleensä vapaaehtoistenvakuutuksen saamisen. Arvio tehdään aina asiakaskohtaisesti.

Kuinka nopeasti saan vakuutuskirjat ja -ehdot?

Vaikka heti, kun avaamme yrityksellesi If Yrityskansion Internetiin. Lähetämme vakuutuskirjat saman tien.

Kattaako kotivakuutus yrityksen vahinkoja, jos pyöritän toimintaa kotoa?

Kotivakuutuksesi ei kata yrityksesi toimintaan liittyviä riskejä. Jos käytät kotikonttorilla esimerkiksi yrityksesi tietokonetta, kotivakuutuksesi ei korvaa tietokoneelle sattuneita vahinkoja.

Onkin oleellista, että vakuutat yritystoimintasi yritysvakuutuksilla. Riski on todellinen varsinkin pienelle yritykselle, jonka taloudellinen tilanne ei ole vielä vakaa. 

Nyrkkisääntö on, että yrityksen nimissä ostamasi alv-vähennyskelpoinen omaisuus ei kuulu kotivakuutuksen piiriin.

Yritys tarvitsee yrityksen vakuutukset

Aikeissa yrityksen perustaminen?

Anna meidän auttaa yrityksesi vakuutuksissa.