Älä anna kenenkään varastaa ideaasi!

Kun sinulla on ainutlaatuinen liikeajatus, sinulla on useimmiten etulyöntiasema kilpailijoihisi nähden ja parempi markkina-asema. Et tietenkään halua luopua kummastakaan.

Immateriaalioikeudet on yhteisnimitys eri turville, jotka koskevat patenttia, tavamerkkiä, mallia/designia ja tekijänoikeuksia. Suojaaminen voi koskea ideaa, logoa tai muotoilua, jota et halua kenenkään muun käyttävän.

 • Patenttisuoja

  Oletko löytänyt ratkaisun ongelmaan ja haluat yksinoikeudet ideaasi tai keksintöösi? Hae patenttia Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH).

 • Tavaramerkkisuoja

  Tavaramerkki on tuotteesi tai palvelusi tunniste. Se voi olla logo, nimi tai tuotteen erityinen muotoilu. Ne täytyy suojata.

 • Mallisuoja

  Jos olet kehittänyt tai muotoillut mallin, sinun täytyy suojata se. Kyseessä voi olla esimerkiksi väri, muoto, ääriviivat tai materiaali.

 • Tekijänoikeus

  Musiikki, kirjallisuus ja muu taiteellinen tuotanto kuuluu automaattisesti tekijänoikeuden piiriin. Sinulla on oikeus päättää omista teoksistasi.

Immateriaalioikeuksien erot

Esimerkki Suoja
Tuottamasi äänilevy
Tekijänoikeus
Laukun muotoilu
Mallisuoja
Yrityksen logo
Tavaramerkkisuoja
Digitaalisella lukolla varustettu lompakko
Patentti

Miksi minun pitää vakuuttaa oma ideani?

Useimmilla yrityksillä on tarve suojata immateriaalioikeuksiaan, kuten esimerkiksi patenttia, tavaramerkkiä tai mallia. Voit myös tietämättäsi loukata toisen yrityksen immateriaalista omaisuutta.

Jos riita syntyy, IPR-vakuutus kattaa sekä vahingonkorvaukset että oikeudenkäyntikustannukset.

Lue lisää IPR-vakuutuksesta

Hyvä idea on helppo kopioida. Oikeudenkäynti tulee kalliiksi riippumatta siitä, onko idea sinun vai ei.

Henrik Jönsson, Ifin tuoteasiantuntija

Mitä vakuutuksia uusi yrittäjä tarvitsee?

Yrityksen käynnistämisvaiheessa mietittävää ja päätettävää on paljon. Yritysvakuutukset tuskin ovat kiinnostavin mielessäsi pyörivä asia tässä jännittävässä vaiheessa.

Millaisia vakuutuksia sinun pitäisi ottaa esimerkiksi sairastumisen tai vastuukysymysten varalta, entä omaisuuden turvaksi? Sinä tunnet yrityksesi tarpeet ja suunnitelmat, me taas olemme vakuuttamisen ammattilaisia.

Kartoitetaan yhdessä uuden yrityksesi tarpeet. Saat meiltä yritystoimintaasi soveltuvan vakuutustarjouksen, joka ei velvoita sinua mihinkään.

Uuden yrittäjän vakuutukset

Vakuuta yrityksesi

Anna meille muutama tieto yrityksestäsi. Otamme sinuun yhteyttä.
Pyydä tarjous