Mitä jos ostaisit yrityksen?

Lue vinkkimme hyvään yrityskauppaan!

Yrityksen ostaminen

Haluatko yrittäjäksi, mutta kaiken aloittaminen aivan alusta ei innosta?

Aina ei tarvitse perustaa uutta yritystä. Yrityskauppa voi olla hyvä vaihtoehto toiminnan nopealle aloittamiselle. Yrityksen ostossa on kuitenkin monia seikkoja, joita täytyy ottaa huomioon. Lue vinkkimme onnistuneeseen yrityskauppaan.

Mikä on yrityskauppa?

Yrityskaupalla tarkoitetaan järjestelyä, jossa ulkopuolinen osapuoli ostaa yrityksen. Oston kohteena on joko yrityksen liikeomaisuus tai sen osakkeet/osuudet. Yrityskaupan kautta ostaja saa määräysvallan, liiketoiminnan sekä siihen kuuluvat vastuutehtävät.

Yleisesti myyntiprosessi kestää pitkään, koska ostettavalla yrityksellä on todennäköisesti tilauksia tai muita vastuita jotka heidän täytyy saada valmiiksi ennen kauppaa. Muista siis aloittaa kaupankäynti ajoissa. 

Miksi yrityskaupoille kannattaa lähteä?

Myytävän yrityksen valttina on jo valmiiksi vakiintunut toiminta ja asiakaskunta, kun taas perustettava yritys pitää aloittaa täysin puhtaalta pöydältä. Uuden yrityksen perustaminen ei siis välttämättä ole sen edullisempaa kuin jo olemassa olevan yrityksen ostaminen. Raha, joka menee yrityksen ostoon, menisi helposti uuden yrityksen markkinointiin, hankintoihin ja kehittämiseen.

Yrityskaupan mukana tulevan valmiin asiakaskunnan lisäksi saat yleensä myös arvokasta tietoa toimialasta, kuten kilpailijoista, mainonnasta, asiakkaista ja ostojen tekemisestä. Aloittaessasi uutta yritystä joudut keräämään tätä pääomaa kokemuksen, yritysten ja erehdysten kautta. 

Mitä yrityskaupoissa pitää ottaa huomioon?

Yrityskauppa on monivaiheinen ja -tasoinen prosessi, johon kuuluu useita tapaamisia, aikataulutuksia ja kompromisseja. Ilman huolellista toimialan kartoitusta ja ostettavan yrityksen talouteen ja historiaan tutustumista ei yrityskauppoja kannata aloittaa.

Suosittelemme käyttämään asiantuntijoita, kuten yritysvälittäjiä, Yrittäjät.fi,  Yritys-Suomea tai Suomen Omistajanvaihdosseuraa, neuvonantajina ja sparraajina yrityskauppaa harkitessasi. Asiantuntijoiden tapaaminen säästä myös aikaa, vaivaa, vähentää riskejä sekä helpottaa omaa päätöksentekoasi. Muista että ostajalla on yrityskaupassa selonottovelvollisuus eli tarkastusvelvollisuus.

Tunnista yrityskaupan riskit

Muista vakuutusasiat ennen yrityksen ostoa

Ota yhteyttä vakuutusyhtiöön

Olemme täällä sinua varten ja haluamme antaa sinulle parhaat neuvomme toimialasi riskeistä. Kun vakuutat ostamaasi yritystä, pidä mielessä oma liiketoimintasuunnitelmasi ja strategiasi. Mihin tahdot yrityksesi suuntaavan ja mitä tarvitset sen varmistamiseen? Kattava selonteko auttaa asiantuntijoitamme tarjoamaan juuri sinulle ja yrityksellesi sopivat vakuutukset.

Keskustele vanhan omistajan kanssa mahdollisista vahingoista ja nykyisestä vakuutusturvasta, jotta saat paremman kuvan riskeistä. Keskustelun aikana voit saada myös vinkkejä mahdollisuuksista ja tulevista muutostarpeista. Ota meihin yhteyttä tai soita asiakaspalveluumme numeroon 010 19 15 00.

Laitetaan yrityksesi vakuutukset kuntoon

Täytä yhteystietosi seuraavalla sivulla, jonka jälkeen vakuutusasiantuntijamme on sinuun yhteydessä. Asiantuntija käy kanssasi tarkemmin läpi yrityksesi toimintaa ja auttaa valitsemaan oikeanlaisen yritysvakuutuksen.