Uusi yrittäjä

Ota yhteyttä, niin katsotaan millaisia vakuutuksia yrityksesi tarvitsee.

Oikea Turva -kartoitus kertoo, mitä vakuutuksia tarvitset. Se tunnistaa juuri sinun yritystoimintasi riskit, ja voit valita kattavan vakuutuspaketin, jossa ei ole mitään turhaa.


  • Hanki ensin lakisääteiset vakuutukset.

    Myös oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa jo alkumetreillä.

  • Täydennä vakuutusturva kattamaan tarpeelliset asiat.

    If Oikea Turva -kartoitus auttaa vakuutusten valinnassa.

  • Muista myös vahinkojen torjunta.

    If Turvatesti löytää toimialasi ja yrityksesi erityisriskit ja neuvoo suojautumisessa.

Vakuutukset kerralla kuntoon 

Osa uuden yrittäjän vakuutuksista on pakollisia. Tärkein niistä on lakisääteinen eläkevakuutus (YEL). Yrittäjän kannattaa ehdottomasti täydentää vakuutusturvaansa vapaaehtoisilla vakuutuksilla. Oikeusturvavakuutus​ takaa avun kiistatilanteessa, jollainen voi syntyä jo ennen varsinaisen yritystoiminnan aloittamista, esimerkiksi vuokrasopimuksesta. Saat sen ensimmäiseksi vuodeksi vain 25 eurolla tästä.

If Yrityskansio on verkkopalvelu, jonka kautta hoidat vakuutusasiat helposti, turvallisesti ja milloin tahansa. Vahingon sattuessa korvauksen hakeminen sujuu kansion kautta nopeimmin.

Yrittäjän työkalupakki on avattu

Suosittelemme, että käyt tutustumassa uuteen sivustoon onnistuyrittäjänä.fi, jonka olemme perustaneet yhdessä Nordean ja Varman kanssa. Sieltä saat hyvät ohjeet ja työkalut liiketoiminnan suunnitteluun ja yrityksen perustamisen eri vaiheisiin.


Uuden yrittäjän vakuutukset

Pakolliset vakuutukset 

Uuden yrittäjän eläketurva taataan lakisääteisellä eläkevakuutuksella. Suurin osa yrittäjistä kuuluu YEL-vakuutuksen piiriin. Vain oikein mitoitettu YEL-vakuutus varmistaa riittävän eläkkeen työkyvyttömyystapauksessa. 

Vapaaehtoisella eläkevakuutuksella voit täydentää YEL-vakuutuksen antamaa eläketurvaa. Palkattujen työntekijöiden eläkekertymä varmistetaan TyEL-vakuutuksella. 

Lue lisää YEL- tai TyEL-vakuutuksesta

Jos palkkaat työntekijöitä, sinun tulee vakuuttaa työntekijät työssä aiheutuvien tapaturmien varalta työtapaturmavakuutuksella, jonka ohessa hoidetaan myös työntekijäin ryhmähenkivakuutus. Työnantajan tulee myös ottaa työttömyysvakuutus Työttömyysvakuutusrahastosta.​

Uuden yrittäjän vapaaehtoiset vakuutukset 

Ensimmäiseksi uuden yrittäjän on syytä ottaa oikeusturvavakuutus. Vain ennen sopimustentekoa otettu oikeusturvavakuutus varmistaa mahdollisuuden hankkia asianajoapua kiistatilanteessa. Ota Oikeusturvavakuutus 

Uuden yrityksen tärkein voimavara on yrittäjä itse. Yli 90 % lyhytaikaisista poissaoloista johtuu sairauksista. Ottamalla TerveysPlus-sairauskuluvakuutuksen varmistat nopean hoitoon pääsyn ja töihin paluun. 

Vastuuvakuutus ja keskeytysvakuutus kannattaa ottaa toiminnan alkaessa. 

Omaisuusvakuutukset ja ajoneuvojen vakuutukset otetaan sitä mukaa, kun niitä hankitaan.

Uusi yrittäjä, sinun ei tarvitse selvitä yksin. Me Ifissä autamme mielellämme ja käymme läpi sinun henkilöturvasi ja muut yrityksen vakuutukset. ​​​​​​

Yrittäjän työkalupakki

Käy tutustumassa Ifin, Varman ja Nordean yhteistyössä perustamaan onnistuyrittäjänä.fi -sivustoon.​ Saat sieltä hyvät ohjeet ja työkalut liiketoiminnan suunnitteluun ja yrityksen perustamisen eri vaiheisiin.​​