Uuden yrityksen vakuutukset aloittavalle yrittäjälle

Mitä vakuutuksia uudelle yritykselle tarvitaan? Mitä toiminimen tai startupin vakuutus maksaa? Aloittavan yrityksen vakuuttaminen voi tuntua aluksi monimutkaiselta. Autamme löytämään sinulle sopivan yrittäjän ja yritystoiminnan vakuutusturvan.

Haluatko tarjouksen yrityksen vakuutuksista?

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

Uuden yrityksen tärkeitä vakuutuksia

Haluamme helpottaa yrityksesi alkutaivalta tarjoamalla juuri sinulle sopivat aloittavan yrityksen vakuutukset.

Tarkista ainakin nämä Pakollinen Suosittelemme Tarpeen mukaan

Yrittäjän ainoa pakollinen vakuutus on Yrittäjän eläkevakuutus (YEL).Meiltä saat Varman myöntämän YEL- vakuutuksen kätevästi verkkokaupasta. Osta YEL-vakuutus

Jos palkkaat työntekijöitä, sinun pitää ottaa heille lakisääteinen työtapaturmavakuutus sekä Työntekijän eläkevakuutus, TyEL. Meidän kauttamme saat sekä yrittäjän että työntekijöiden vakuutukset.

Ingår
Ingår inte

Solmitpa vuokra- tai minkä muun tahansa sopimuksen, ota uudelle yrityksellesi saman tien Oikeusturvavakuutus. Vain vakuutuksen voimassaoloaikana tehdyt sopimukset kuuluvat vakuutuksen piiriin.
Tavallisia oikeusturvavakuutuksen käyttöä vaativia asioita ovat työnantajan ja työntekijän väliset työsuhde-erimielisyydet tai yrityksen ja asiakkaan välinen näkemysero tuotteesta tai palvelusta. Asiakas voi esimerkiksi jättää laskun maksamatta, jos tuote ei vastaa hänen odotuksiaan.


Ingår Ingår inte

Voit yrittäjänä vakuuttaa itsesi sekä tapaturmien että sairauksien varalta. Yrittäjän tapaturmavakuutus kattaa sekä työ- että vapaa-ajan tapaturmat.

Henkilökohtainen terveysvakuutus kattaa sairaanhoitokulut yksityisellä lääkäriasemalla, jolloin saat nopeammin hoitoa ja olet nopeammin takaisin töissä. Voit ottaa päivärahaturvan työkyvyttömyyden varalta. Näin varmistat oman ja yrityksesi talouden poissaolosi aikana.

Pitkäaikaisista työkyvyttömyyspoissaoloista jopa yhdeksän kymmenestä johtuu sairaudesta eikä tapaturmasta, joten pelkkä tapaturmavakuutus jättää aukon yrittäjän vakuutusturvaan.


Ingår Ingår inte

Tulipalon, vuotovahingon tai vaikka laajan ilkivallan seurauksena voi olla pitkäkin keskeytys yrityksesi toiminnassa. Se voi ajaa yrityksesi vararikkoon.
Osa yrityksistä voi muuttaa helposti toisiin tiloihin tai yrittäjä voi tehdä tilapäisesti työtä vaikka kotoa käsin. Toiset yritykset sen sijaan ovat hyvinkin riippuvaisia paikasta tai sopivista tiloista ja työvälineistä, eikä liiketoimintaa ole helppo siirtää muualle. Tästä seuraa tulovirtojen katkeaminen. Keskeytysvakuutus kattaa näitä vahinkoja.

Tarvittaessa keskeytysvakuutuksesta voidaan korvata myös lisäkuluja, esimerkiksi tilapäisten toimitilojen kustannuksia. Näin katemenetykset pienenevät.


Ingår Ingår inte

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa sellaisia omaisuus- ja henkilövahinkoja, joista yrittäjä on vahingonkorvauslain mukaan vastuussa. Esimerkiksi asiakkaan luona tehdyn työn yhteydessä sattuneen asiakkaan omaisuuden särkyminen.

Toiminnanvastuuvakuutus ei ole lakisääteinen vakuutus, mutta suosittelemme sitä kaikille yrityksille. Joillain toimialoilla, kuten rakennusalalla, työn teettäjä vaatii voimassa olevaa toiminnanvastuuvakuutusta ja todistusta siitä ennen töiden aloittamista. Näin varmistetaan, että yrittäjä selviytyy vahingonkorvauslain velvoitteista, mikäli vahinko sattuu.

Ingår inte Ingår Ingår inte

Esimerkiksi ilkivaltainen palvelunestohyökkäys tai kaapattu palvelin voivat lamauttaa verkkokaupan. EU:n tietosuoja-asetus puolestaan vaatii pitämään huolta henkilötiedoista paljon aiempaa tarkemmin. Vääriin käsiin joutunut asiakasrekisteri voi olla kohtalokas maineriski. Tietoturvavakuutus auttaa yritystäsi pääsemään jaloilleen, kun tietoturva on jo pettänyt.


Ingår Ingår inte

Kaikki omaisuus, jonka ostat yrityksesi nimissä, on vakuutettava yrityksen omaisuusvakuutuksella. Myös jos yrityksesi myy tavaroita ja säilytät niitä kotonasi, ne on vakuutettava omaisuusvakuutuksella.

Ingår inte Ingår inte Ingår

Liikennevakuutus on pakollinen, mutta ei korvaa oman auton vahinkoja. Liikennevakuutusta kannattaa täydentää kaskovakuutuksella sekä tavaratilaturvalla.

Tavaratilaturva kattaa yrityksesi työkalut ja muun käyttöomaisuuden, jota kuljetat mukanasi. Vakuutus on voimassa kuljetuksen aikana sekä tilapäisesti työmaalla säilytettäessä.

Ifin ajoneuvovakuutusasiakkaana voit hyödyntää Ifin hinaus- ja tiepalvelua, joka auttaa 24/7, jos tien päällä sattuu jotain. Vahingon sattuessa autosi hinataan korjaamolle. Jos sinulla on täyskasko, saat lisäksi sijaisauton käyttöösi ajoneuvosi korjauksen ajaksi, jolloin liiketoimintasi voi jatkua keskeytyksettä korjauksena aikana.

Ingår Ingår inte Ingår

Usein kysyttyä yrittäjän ja yrityksen vakuutuksista

Pienyrittäjän muistilista 2024

Kokosimme vuoden parhaat yritysvinkkimme yhteen muistilistaan. Lataa Pienyrittäjän muistilista ja pysy kärryillä pienyrityksiä koskevista aiheista.

Lataa muistilista

Yrittäjän riskit

Miten korkea taloudellinen riskisi on? Tee yrittäjän pikatesti, niin saat tietää toimintasi riskitason.

Yrittäjän riskitasotesti

Yrittäjä tai startup, autamme vakuuttamaan yritystoimintasi

Mitä vakuutuksia uusi yritys tarvitsee?

Uuden yrityksen perustaminen on jännittävää aikaa. Aloittavan yrittäjän alkutaival voi olla haastaavaa ja muistilista hoidettavista asioista pitkä. Uskoisimme, että yritysvakuutusten ottaminen tuskin kuuluu hauskimpiin tehtäviisi. Riittävä vakuutusturva on kuitenkin välttämätön heti yrittämisen alkumetreiltä alkaen.

Voi olla vaikea tietää, mitkä vakuutukset ovat pakollisia, tai mitä vakuutuksia sinun kannattaa ottaa heti startupin tai yrityksen perustamisvaiheessa. Oikein valitut vakuutukset antavat turvaa yrityksesi alkumetreille ja tulevaisuutta varten.

Aloittavan yrityksen vakuutustarpeet

Haluatko jutella?

Keskustelemme päivittäin yritystä perustavien tai sitä suunnittelevien rohkeiden ihmisten kanssa. Kartoitamme yhdessä yrityksesi tämänhetkiset vakuuttamistarpeet ja katsomme, millaisia yritysvakuutuksia voit tarvita jatkossa, kun toimintasi vakiintuu ja kasvaa.

Käydään yhdessä läpi, mitä vakuutuksia yrittäjänä tarvitset ja miten sinun kannattaa vakuuttaa toimintasi tärkeimmät resurssit - yleensä tärkein voimavara olet sinä itse, yrittäjä.

Etsimme juuri sinulle sopivat yrityksen vakuutukset niin, että voit turvallisin mielin keskittyä siihen, mikä on sinulle mieluisinta: oman yrityksesi pyörittämiseen ja kehittämiseen.

Kysy meiltä vakuutustarjous, joka ei velvoita sinua mihinkään.

Sinä tunnet yrityksesi, me osaamme vakuutukset.