Yrittäjän hyvinvointi

Yrittäjä on tottunut huolehtimaan asioista ja liiketoiminnasta, joskus jopa liikaa. Oma hyvinvointi voi kiireessä jäädä taka-alalle, mutta siitä huolehtiminen on tärkeää - myös yrityksen tulevaisuuden kannalta.
Katso, miten me näemme yrittäjän hyvinvoinnin ja missä voimme olla avuksi.

Huolehdi myös itsestäsi

Voi hyvin

Vaikka innostuksesi oman yrityksen pyörittämisestä ja menestyksestä voi jo itsessään kantaa pitkälle, muista huolehtia myös omasta työhyvinvoinnistasi.

Yrittäminen ei saa muuttua jatkuvaksi raatamiseksi, joka jättää taakseen niin perhe- kuin ystävyyssuhteet. Kun palkkaat työntekijöitä yrityksesi toiminnan kasvaessa, muista pitää huolta myös heidän työhyvinvoinnistaan.

Mitä hyvinvointi on?

Hyvinvointi koostuu useasta eri tekijästä. Näitä ovat mm. terveys, elinolot sekä toimeentulo. Lopulta jokainen määrittelee itse omien odotusten ja jaksamisensa rajat, mutta apuakin kannattaa uskaltaa ottaa vastaan.

Yksityisyrittäjän hyvinvointi on yrityksen menestykselle elintärkeää, koska yritys ei toimi ilman häntä. 

Investointi tulevaisuuteen

Työhyvinvointi on investointi, joka voi ajan kanssa maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti parantamalla yrityksen kilpailukykyä ja taloudellista tulosta. Mieti, mitkä ovat jaksamisesi kannalta tärkeitä asioita ja pidä huolta, että sinulle jää aikaa tehdä niitä. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Pidä työpäivän varrella rauhoittumishetkiä ja varmista, ettet juokse ainakaan koko päivää paikasta toiseen.
  • Merkitse kalenteriin merkkipäivät ja muut itsellesi tai perheelle tärkeät tapahtumat. Laita elämän erityiset hetket työasioiden edelle.
  • Hanki aktiivinen harrastus, joka pakottaa lähtemään pois työn äärestä. Saat muuta ajateltavaa ja kunto nousee.
  • Pidä työpaikka siistinä ja miellyttävänä. Viihtyisä työpaikka pitää mielen virkeänä ja parantaa työympäristön ilmapiiriä.
  • Etsi ja ota vastaan apua heti, kun on sen aika.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Työhyvinvoinnin edistäminen työpaikalla kuuluu sekä yrittäjälle että työntekijöille.

Yleiseen työhyvinvointiin kuuluu sekä oman että työntekijöiden osaamisen kehittäminen ja mahdollisuus aidosti avoimeen ja rakentavaan keskusteluun. Panosta näihin niin huomaat, miten valitus muuttuu palautteeksi, ongelma haasteeksi.

Seuraa omaa hyvinvointiasi ja kannusta työntekijöitäsi samaan omalla esimerkilläsi. Monelle kunnon kohoamisen seuraaminen toimii hyvänä kannustimena ja kirittäjänä. Mahdollisuuksia on monia, esimerkiksi:

  • hyvinvointimittarit ja -sovellukset
  • työhyvinvointitestit tai
  • aktiivisuusrannekkeet.

Vakuutus turvaa hyvinvointia

Hyväkuntoisinkin yrittäjä voi joutua potilaaksi ja toipilaaksi. Yrittäjälle poissaolopäivät ovat kova paikka, koska työt eivät liiku eikä tulosta synny. Näitä päiviä varten on Ifin henkilövakuutukset. Henkilövakuutukset turvaavat yrittäjän taloutta ja auttavat palaamaan töihin mahdollisimman pian.

Jos olet epävarma, mikä vakuutus olisi juuri sinulle paras vaihtoehto, keskustele vakuutusasiantuntijan kanssa tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme, autamme mielellämme.

Mitä vakuutuksia yritys tarvitsee?

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset itsellesi ja yrityksellesi? Testaa vakuutusopasta ja selvitä parissa minuutissa, millaiset yritysvakuutukset parhaiten vastaavat tarpeisiisi.

Siirry pikaoppaaseen

Huolehdi henkilöstön hyvinvoinnista

Hyvinvoiva työntekijä on luova, innovatiivinen, toimelias ja innostunut työstään. Työhyvinvointi edellyttää, että työ on turvallista, terveellistä ja mielekästä, ja sen tavoitteena on pitää työntekijät terveinä ja työkykyisinä koko työuran ajan. Olemme koonneet tälle sivulle artikkeleita, joissa käsittelemme henkilöstön hyvinvointia monestakin eri näkökulmasta.

Lue artikkelit

Laitetaan yrityksesi vakuutukset kuntoon

Täytä yhteystietosi seuraavalla sivulla, jonka jälkeen vakuutusasiantuntijamme on sinuun yhteydessä. Asiantuntija käy kanssasi tarkemmin läpi yrityksesi toimintaa ja auttaa valitsemaan oikeanlaisen yritysvakuutuksen.