Yrittäjän hyvinvointi

Neuvomme yrittäjän hyvinvoinnin ylläpitoon

Muista huolehtia myös itsestäsi

Vaikka innostuksesi oman yrityksen pyörittämisestä ja menestyksestä voi jo itsessään kantaa pitkälle, muista huolehtia myös omasta työhyvinvoinnistasi. Yrittäminen ei saa muuttua jatkuvaksi raatamiseksi, jonka taakse jää niin perhe- kuin ystävyyssuhteet. Kun palkkaat työntekijöitä yrityksesi toiminnan kasvaessa, pidä huolta myös heidän työhyvinvoinnistaan. 

Mitä hyvinvointi on?

Hyvinvointi koostuu useasta eri tekijästä. Näitä ovat mm. terveys, elinolot sekä toimeentulo. Yksityisyrittäjän hyvinvointi on yrityksen menestykselle elintärkeää, koska yritys ei toimi ilman häntä. 

Miten voit huolehtia hyvinvoinnistasi?

Työhyvinvointi on investointi, joka voi ajan kanssa maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti parantamalla yrityksen kilpailukykyä ja taloudellista tulosta. Mieti, mitkä ovat jaksamisesi kannalta tärkeitä asioita ja pidä huolta, että sinulle jää aikaa tehdä niitä. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Pidä työpäivän varrella rauhoittumishetkiä ja varmista ettet juokse koko päivää paikasta toiseen.
  • Merkitse kalenteriin merkkipäivät ja muut itsellesi tai perheelle tärkeät tapahtumat. Laita elämän erityiset hetket työasioiden edelle.
  • Hanki urheilullinen harrastus, joka pakottaa lähtemään pois työn äärestä. Saat muuta ajateltavaa ja kunto nousee.
  • Pidä työpaikka siistinä ja miellyttävänä. Viihtyisä työpaikka pitää mielen virkeänä ja parantaa työympäristön ilmapiiriä. 

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Työhyvinvoinnin edistäminen työpaikalla kuuluu sekä yrittäjälle että työntekijöille.

Yleiseen työhyvinvointiin kuuluu sekä oman että työntekijöiden osaamisen kehittäminen ja mahdollisuus aidosti avoimeen ja rakentavaan keskusteluun. Panosta näihin niin huomaat, miten valitus muuttuu palautteeksi, ongelma haasteeksi.

Seuraa omaa hyvinvointiasi ja kannusta työntekijöitäsi samaan omalla esimerkilläsi. Monelle kunnon kohoamisen seuraaminen toimii hyvänä kannustimena ja kirittäjänä. Mahdollisuuksia on monia, esimerkiksi:

  • hyvinvointimittarit ja -sovellukset
  • työhyvinvointitestit tai
  • aktiivisuusrannekkeet.

Vakuutus turvaa hyvinvointia

Hyväkuntoisinkin yrittäjä voi joutua potilaaksi ja toipilaaksi. Yrittäjälle poissaolopäivät ovat kova paikka, koska työt eivät liiku eikä tulosta synny. Näitä päiviä varten on Ifin henkilövakuutukset. Henkilövakuutukset turvaavat yrittäjän taloutta ja auttavat palaamaan töihin mahdollisimman pian.

Jos olet epävarma, mikä vakuutus olisi juuri sinulle paras vaihtoehto, ota meihin yhteyttä tai soita asiakaspalveluumme 010 19 15 00. Kartoitamme yhdessä tilanteesi. Siitä se lähtee. 

Huolehdi henkilöstön hyvinvoinnista

Hyvinvoiva työntekijä on luova, innovatiivinen, toimelias ja innostunut työstään. Työhyvinvointi edellyttää, että työ on turvallista, terveellistä ja mielekästä, ja sen tavoitteena on pitää työntekijät terveinä ja työkykyisinä koko työuran ajan. Olemme koonneet tälle sivulle artikkeleita, joissa käsittelemme henkilöstön hyvinvointia monestakin eri näkökulmasta.

Lue artikkelit

Laitetaan yrityksesi vakuutukset kuntoon

Täytä yhteystietosi seuraavalla sivulla jonka jälkeen asiantuntijamme on sinuun yhteydessä. Asiantuntijamme käy tarkemmin läpi yrityksesi toiminnan ja auttaa valitsemaan oikeanlaisen yritysvakuutuksen.