Ajoneuvovakuutus

Ajoneuvovakuutus yrityksen autoille, kuorma-autoille, takseille, traktoreille tai muille ajoneuvoille. Katso hinta ja osta vakuutus netistä.

Haluatko vakuuttaa useamman ajoneuvon kerralla? Pyydä tarjous

Ajoneuvovakuutuksella voit vakuuttaa yrityksesi kaikki ajoneuvot ja yritysautot


Mitä liikennevakuutus korvaa?

Yrityksen ajoneuvovakuutukseen kuuluu aina liikennevakuutus. Liikennevakuutus on pakollinen, ja se korvaa kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot. Liikennevakuutus korvaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot. 

Liikennevakuutus ei korvaa oman ajoneuvon vahinkoja. Niitä varten yrityksen ajoneuvovakuutusta kannattaa täydentää kaskovakuutuksella.

Mitä kaskovakuutus korvaa?

Yrityksen ajoneuvovakuutukseen kannattaa aina ottaa liikennevakuutuksen lisäksi kaskovakuutus. Kaskovakuutus kattaa esimerkiksi

 • ajoneuvon tehdasvarustelutason mukaisesti
 • sisätila- ja lisätilalämmittimen
 • toisen rengassarjan, jos ajoneuvolla on talvirengaspakko
 • kattotelineen
 • ajoneuvoon kiinnitetyt yrityksen toimintaan liittyvät mainokset.

Kaskovakuutus korvaa äkillisesti ja ennalta arvaamatta sattuneita omaisuusvahinkoja valitsemasi turvan mukaan. Vahinkotapahtuma täytyy olla todennettavissa: Miten, missä, milloin, mitä tapahtui, ja mikä aiheutti vahingon?

Voit ajoneuvosta riippuen valita näistä: osakasko, täyskasko tai huippukasko. Löydät eri ajoneuvojen kaskovakuutukset kunkin ajoneuvon tuotesivulta. 

Missä yrityksen ajoneuvovakuutus on voimassa?

Yrityksen ajoneuvovakuutus on voimassa kaikkialla Euroopassa ilman eri ilmoitusta. Jos lähdet yrityksesi ajoneuvolla Euroopan ulkopuolelle, ole ensin yhteydessä meihin.  

Mitä tarkoittaa ajoneuvon käypä arvo?

Yrityksen ajoneuvot vakuutetaan lähtökohtaisesti käyvästä arvostaan. Käypä arvo on se käteishinta, joka vahinkohetkellä ajoneuvosta tai sen varusteista on yleisesti saatavissa. Arvioon vaikuttaa yrityksen ajoneuvon ja varusteiden kunto.

Korjataanko yritykseni ajoneuvo vai saanko korvauksen rahana?

Korvausvaihtoehtoja ovat

 • korjaaminen
 • tilalle hankitun vastaavan omaisuuden korvaus
 • kertakorvaus
 • lunastaminen.

Ensisijaisesti korvaamme aina vahingon korjauskustannukset. Ifillä on oikeus päättää kohtuullinen ja tarkoituksenmukainen korjauspaikka ja -tapa. Jos ajoneuvoa ei voi korjata, se menee lunastukseen, jolloin maksamme kertakorvauksen tai korvauksen tilalle hankitusta vastaavasta omaisuudesta. Vahingoittunut omaisuus siirtyy Ifin omaisuudeksi. 

If Avun tiepalvelu käytössäsi 24/7

If asiakkaana käytössäsi on If Apu- tiepalvelu, joka palvelee sinua 24/7. If Avun kautta saat hinausapua ja apua teknisissä ongelmissa tai muissa ajoneuvosi liittyvissä pulmissa. Lue lisää If Apu palvelusta ja tulosta ohjeet työpaikallesi, jos olet jo Ifin ajoneuvovakuutuksen asiakas. If Apu auttaa

Yrityksen ajoneuvovakuutuksen omavastuu

Yrityksen kaskovakuutuksesta korvattavaan vahinkoon liittyy yleensä omavastuuosuus, eli korvauksesta vähennettävä rahamäärä, joka jää sinun itsesi maksettavaksi. Voit valita haluamasi omavastuun useista vaihtoehdoista. Usein on taloudellisesti järkevää valita suurempi omavastuu. Tällöin maksat pienemmät vahingot itse, ja me maksamme ne isommat, joissa taloudelliset menetykset ovat tuntuvia. Omavastuu vaikuttaa vakuutuksesi hintaan.

Minkälaisia vahinkoja ja kuluja ei korvata yrityksen ajoneuvovakuutuksesta?

Paraskaan vakuutus ei korvaa aivan kaikkea. Tällaisia vahinkoja ja kuluja ovat esimerkiksi

 • vahinko, jonka syynä on kuluminen, ikä, ruostuminen, syöpyminen, puutteellinen kunnossapito tai huolto, rakenne- tai materiaalivika
 • väärän poltto- tai voiteluaineen käytön tai niiden puutteen aiheuttama vahinko
 • ajoneuvon arvon aleneminen
 • ajoneuvolla kuljetettavan lastin vahinko
 • lastin siirtämisestä, varastoinnista ja purkamisesta aiheutuneet kustannukset

Tarkat rajoitukset löydät vakuutusehdoista.

Pidä huolta yrityksesi ajoneuvoista

Yrityksen ajoneuvovakuutukseen liittyy suojeluohjeita, joita noudattamalla voit ehkäistä vahinkojen syntymistä ja pienentää vahinkoja. Suojeluohjeiden laiminlyönnistä saattaa seurata korvauksen alentaminen tai epääminen, pidä siis huolta yrityksesi ajoneuvoista.

Esimerkkejä ajoneuvoja koskevista suojeluohjeista:

 • lain tai viranomaisten edellyttämät ajo-oikeus-, rekisteröinti-, katsastus- ja muut vastaavat vaatimukset on oltava kunnossa
 • ajoneuvo pitää katsastaa määräajoin
 • renkaiden pitää olla säännösten ja määräysten mukaiset.

Laske yrityksen ajoneuvovakuutuksen hinta

Nyt voit laskea hinnan ja ostaa yrityksen autovakuutuksen saman tien verkosta kaikille yrityksesi ajoneuvoille! Laske hinta & osta